[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Match: Queens Park Rangers – Liverpool FC (2014-10-19)
Plats: Loftus Road Stadium
Tid: 14.30
TV-sändning: Viasat Fotboll (visas även på Viaplay.se).

PremierLeague

På söndagen spelar Liverpool sin åttonde ligamatch för säsongen när man gästar charmiga Loftus Road Stadium med en publikkapacitet på drygt 18 000 åskådare. Räkna med fullsatt och en skön inramning!

Liverpool har som bekant haft en tung säsongsinledning. På de inledande 7 matcherna har man bara tagit 4 segrar. En vinst mot QPR, som ligger allra sist i tabellen med blott 4 inspelade poäng, känns som ett måste. Faktum är att Liverpool bara är 3 poäng bakom fjärdeplacerade West Ham, som har en match mer spelad än LFC. Trots den mediokra inledningen har Liverpool goda möjligheter att knipa en acceptabel tabellplacering efter omgång 8.

Det ska bli synnerligen intressant att se vilket approach QPR har till matchen. Managern Harry Redknapp har förvisso ett gediget CV, men är inte direkt känd för att vara ett taktiskt geni. Deras säsongsstart har som redan nämnt varit riktigt usel. Försvarsspelet har inte varit tillräckligt bra, trots två etablerade mittbackar i form av Steven Caulker och Rio Ferdinand. Den sistnämnde har naturligtvis sina bästa år bakom sig, men borde ändå kunna spela bättre än vad han har gjort hittills. Mitt intryck är att mittlåset bestående av Caulker och Ferdinand sammantaget blir för långsamt och stabbigt. QPR rekryterade även spelare som Sandro, Leroy Fer och Jordon Mutch i somras. Mutch var som bekant en av få spelare som spelade bra i Cardiff City ifjol. Chiles inlånade landslagsspelare Eduardo Vargas (Napoli) och Mauricio Isla (Juventus) är också intressanta nytillskott.

Både QPR och Liverpool har några jobbiga skador. Både Joey Barton och Mutch är borta oktober ut, medan Alejandro Faurlin tyvärr är knäskadad och inte tillbaka i spel förrän i augusti nästa år. Ni som följde QPR under deras förra PL-sejour minns säkert att Faurlin gjorde ett bra intryck den gången.

Liverpools skador uppmärksammades nyligen på TL. Sammanfattningsvis kan man konstatera att Daniel Sturridge dessvärre är skadad i några veckor, medan Mamadou Sakho inte heller kommer att delta mot QPR. Jon Flanagan är långtidsskadad. Däremot kan både Dejan Lovren och Joe Allen vara tillbaka mot Redknapps mannar.

* * *

Möjlig startelva mot QPR:

QPR

* * *

YNWA

5 kommentarer
  1. 0-5. Balotelli, Henderson, Gerrard, lallana och Moreno. Kom ihåg var ni såg det först. Ketchupeffekt, Sturridge fortsatt skadad och världens jäkla storm på väg in över västkusten, ryska ubåtar i skärgården och slut Kalles kaviar i kylen. Därför vi vinner imorrn. Rejält.

  2. Är inte Can och Allen spelklara än? Om de båda är spelklara skulle jag vilja se Allen spela så vi förhoppningsvis får igång press spelet på mittfältet iaf. Sen Lallana Balotelli och Sterling på topp.

  3. Can och Allen är spelklara! Hoppas på Allen/Can på den defensiva rollen. Låt Gerrard få 45 min på nr 10 rollen. Det enda som räknas imorgon är 3 poäng 🙂

  4. Jag hade velat se Balotelli o Lambert tillsammans på topp på bekostnad av Markovic.. Allen måste också in, han var ju bäst på plan i två matcher på raken, bl.a mot Tottenham! Men jag är rädd för att han sätter in lucas och vi blir tillbaka pressade utan eget spel och ett tidigt mål i baken.. känns det igen? Vi måste gå in i matcherna och visa vem som bestämmer och tar tag i takt pinnen, det är vi som skall pressa och visa att vi är ett bättre lag.. Blir väl Remy som kommer att sänka oss..

    • Är ganska säker på att Lucas inte startar..
      Han laddade nämligen upp en bild på en stor fet pizza på instagram sent igårkväll 😉

Kommentarer är stängda.