Supportrar planerar protest när Liverpool tar emot Sunderland i Premier League.

Efter käftsmällen på King Power Stadium i veckan hoppas LFC hitta det vinnande spåret igen när nedflyttningshotade Sunderland gästar Anfield. Båda lagen är i desperat behov av poäng men mycket av försnacket kretsar kring vad som väntas inträffa på The Kop. För första gången i klubbens 124-åriga historia planerar fansen att lämna arenan i protest. Missnöjet grundar sig i veckans besked om höjda biljettpriser och två stora supportergrupperingar har uppmanat publiken att lämna Anfield i den 77:e minuten.

Sunderland går likt LFC knackigt i ligaspelet. Efter 24 omgångar ligger the Black Cats först på nittonde plats med nitton inspelade poäng. De senaste säsongerna har Sunderland haft svårt med Liverpool och inte lyckats vinna något av de sju senaste mötena mellan lagen. För att hitta lagets senaste seger på Anfield får vi gå tillbaka till oktober 1983. Höstens batalj på Stadium of Light slutade 1-0 till LFC efter mål av Christian Benteke i den 46:e minuten.

Sam Allardyces mannar kommer från en hedersam förlust mot Manchester City i veckan. Matchen mot topplaget levde i 90 minuter men Sergio Aguero blev matchens enda målskytt lämnade SAFC utan poäng. Sebastian Larsson kommer inte till spel mot Liverpool och både Yann M´Vila och Jeremain Lens är osäkra. Roligare nyheter för Big Sam är att mittbacken Younes Kaboul finns med i truppen efter nästan två månaders skadefrånvaro och nyförvärvet Wahbi Khazri står redo att debutera.

Liverpool har inte gjort mål på över 300 minuter och har svårt att skapa klara målchanser. Trots massivt bollövertag mot Leicester stämde inte spelet alls i den sista tredjedelen. Offensiva pjäser som Daniel Sturridge, Divock Origi och Philippe Coutinho är tillbaka i träning och kan kanske vara svaret på anfallsproblemen. Trion förväntas snart vara tillgängliga för spel men troligtvis får the Reds klara sig utan dem mot Sunderland. Martin Skrtel var nära comeback men har råkat ut för ännu en skada och blir borta ytterligare ett par veckor. Joe Gomez, Danny Ings och Jordan Rossiter är fortsatt långtidsskadade.