Jordan Henderson är otillgänglig när Arsenal gästar Anfield för spel i Premier League.

Lördag, 18.30.
Viasat Sport Premium/Viaplay.

“For Jordan it will be too soon, for sure. That will take time”. Det var orden Jurgen Klopp gav om sin kaptens fysiska status inför stormötet på Anfield i morgon. Mittfältaren missade som bekant även bortamatchen mot Leicester i måndags, där Liverpool hade uppenbara problem över hela banan. Tillställningen mot de nedflyttningshotade mästarna slutade 3–1 till hemmalaget, efter att Philippe Coutinho nätat för LFC.

Även Daniel Sturridge är skadad, men gladare nyheter är att Dejan Lovren närmar sig comeback. Om kroaten hinner friska till helt och hållet inför mötet med Gunners är i skrivande stund oklart.

I tabellen skiljer det en poäng och en placering mellan lagen. Arsenal parkerar på fjärde plats med 50 poäng och LFC strax därefter. Londonlaget har dessvärre spelat en match mindre, och har således chans att rycka ifrån. En match mindre spelad än LFC har också Manchester United, som spelat in 48 poäng på sina 25 matcher. De nyblivna ligacupmästarna inleder helgens Premier League-spel mot Bournemouth, och kan således ha petat ned Liverpool till sjätte plats innan avsparken på Anfield.

Hur Arsenal står sig formmässigt är lite svårt att uttala sig om. I sin senaste match besegrade Gunners Sutton i FA-cupen med 2–0, och i fighten innan fick man stryk med hela 5–1 mot Bayern Munchen. I de två senaste bataljerna i Premier League har Arsenal noterats för en vinst och en förlust. Segern kom hemma mot Hull (2-0) och förlusten borta mot Chelsea (3-1). I laget saknas Santi Cazorla och Mohamed Elneny. Troligtvis är även Aaron Ramsey otillgänglig.

LFC och Arsenal har ställts mot varandra en gång tidigare under säsongen. I säsongens första match. Premiären på Emirates blev en lycklig sådan för Liverpool som vände hem med tre poäng efter vinst med 4–3.
Får vi se ett liknande målkalas i morgon?

Coolbet ger följande odds: Liverpool 2.17 – Oavgjort 3.50 – Arsenal 3.65