Liverpool är pressat att vinna när man ställs mot Huddersfield i Premier League.

Efter förlusterna mot Swansea och West Bromwich står LFC nu inför två viktiga matcher innan veckan är över. På spel står sex blytunga poäng i Premier League. På söndag väntar Tottenham – två poäng bakom LFC – i en match som i slutändan kan komma ha en avgörande effekt för klubbarnas målsättning om topp fyra. Först ut för Liverpool är dock Huddersfield. Och det enda som gäller för Liverpool är att ta tre poäng och hitta tillbaka till det vinnande spåret.

Inga nya skadebekymmer rapporteras från Melwood. Adam Lallana och Ragnar Klavan är fortfarande borta, men alla från helgens matchtrupp ska finnas tillgängliga.

Trots Liverpools förlust mot Swansea toppar man formtabellen i Premier League – sett till de fem senaste matcherna. LFC har, på de fem matcherna, tagit fyra segrar och tolv poäng, vilket är hela tio poäng mer än morgondagens motståndare. Huddersfield återfinns nämligen i botten av samma formtabell, med endast två poäng på de fem bataljerna – och med tre raka nederlag i ligan. David Wagners mannar har inte vunnit i Premier League sedan 16 december och kommer senast från en 1-1-match mot Birmingham i helgens FA-cup.

På de 24 omgångarna i PL har Huddersfield spelat ihop 24 poäng, och parkerar på plats 14. Lagen under dem i tabellen börjar visa gryende form och nykomlingen har nu bara två poängs försprång till Southampton under strecket.

I Huddersfield är Elias Kachunga det enda definitiva avbräcket.

När lagen ställdes mot varandra på Anfield under hösten blev det en ensidig historia. Första halvlek förblev dock mållös efter att Salah missat en straff. Men i den andra akten sprang Liverpool iväg och ordnade en 3-0-viktoria.

Matchen på John Smith Stadium rullar igång 21.00 och visas i Viasats kanaler.