[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Salvio

Lite i skymundan av ett gäng andra transferrykten har Benficas argentinare Eduardo Salvio ryktats till Liverpool under i stort sett hela våren.

De senaste dagarna har portugisiska medier rapporterat att agenten Jorge Mendes och Benficas president Luis Filipe Vieira har flugit till England för att sälja Nico Gaitan och Salvio. Duon förhandlar med engelska klubbar – men det är oklart vilka.

Både A Bola och O Jogo uppger att Liverpool är favoriter till att signa Salvio. 24-åringen har en utköpsklausul på hela €60 miljoner men Benfica är beredda att sälja för betydligt mindre än så.

Salvio spelar främst högermittfältare men funkar även fint som offensiv mittfältare eller vänstermittfältare. Till skillnad från när Lazar Markovic införskaffades från Benfica handlar detta om en färdig spelare som tillhör den portugisiska ligans absoluta toppskikt. Den här säsongen har Salvio gjort 9 mål och 10 assists på 29 ligamatcher.

Om Liverpool verkligen är heta på Salvio är min gissning att han betraktas som en potentiell ersättare till Sterling, som ju uppenbarligen vill lämna klubben. Jag tror att Salvio skulle kunna vara en smart ersättare och kunna leverera direkt. Han har utvecklats mycket sedan sin tid i Atletico Madrid och har skaffat sig värdefull rutin i Benfica.

* * *

* * *

Liverpool vill värva flertalet spelare och hoppas att detta ska få Sterling att skriva nytt kontrakt. Klubben hoppas signa Christian Benteke, som skulle kosta omkring £30 miljoner att köpa loss. Andra spelare som Liverpool jagar är James Milner och Danny Ings. Liverpool är även ute efter en ny målvakt – där är Neto och Matt Ryan alternativ (The Sunday Times).

James Milner har bestämt sig för att flytta till Liverpool och Danny Ings är också på väg att ansluta inom kort (The Daily Star).

Liverpool, Aston Villa, Newcastle och West Ham är intresserade av Micah Richards (The Daily Star).

* * *

Och så levererar tidningarna förstås mängder med Sterling-relaterade rykten:

Manchester City hoppas vinna racet om Sterling genom att ge Liverpool en summa pengar + Edin Dzeko för 20-åringen. Liverpool vill värva en anfallare och Dzeko är ett av namnen på listan. Det är dock oklart hur detta skulle mottas av Sterlings camp, då han helst vill flytta till London. Chelsea och Arsenal är intresserade (The Sunday People).

Liverpool kräver £60 miljoner för att sälja Sterling. I torsdags ringde Sterling klubbens VD Ian Ayre och sa att han ville lämna LFC. Ayre ska ha svarat med att Sterling har två år kvar på kontraktet och måste stanna under den tidsperioden, och Liverpool gick ut offentligt med att 20-åringen inte är till salu oavsett pris. Manchester City är väldigt intresserade, men även Chelsea och Arsenal kan komma att ge City konkurrens om hans signatur (The Daily Mail).

Manchester City är villiga att kasta in Edin Dzeko eller Stevan Jovetic i en deal som tar Sterling i motsatt riktning, men Liverpool sägs inte ha något större intresse för någon av spelarna (The Daily Mail).

Manchester City hoppas att Liverpool ska acceptera £30 miljoner + Stevan Jovetic för Sterling. Jovetic vill gärna jobba med Brendan Rodgers, trots att det finns intresse från både Juventus och Inter. Det finns dock fler intressenter för Sterling, bland annat är Arsenal väldigt intresserade (The Daily Star).

4 kommentarer
 1. £30 miljoner + Jovetic. Ja tack!

  • Så då har vi två skadebenägna anfallare plus £24m (£30m). Låter inte jätte lockande måste jag säga. City har väl ingen spelare som man vill ha direkt förutom Aguero men han är ju också skadebenägen.

   Hade hellre sett att vi säljer till Real, vi får Illarramendi och £32m (£40m)

   Bayern kanske vill ha Sterling,vi får £25m plus Götze vore det en klok deal för oss eller rakt av om de slänger in Javi Martinez. Då har vi löst den defensiva mittfälts platsen också.

   Vi kan byta Sterling mot Hazard rakt av så nu hoppas jag Mourinho läser detta 😉

   Vi bör sälja till en klubb där vi kan få en spelare eller två i inbyte eftersom QPR kommer ta 20% av cashen.

 2. Blir oroad av dessa rykten om Benteke.. Visst, en okej spelare men SÅ överskattad och fruktansvärt övervärderad! Säg 10 milj pund så, visst..

  Jovetic låter verkligen mer attraktivt om vi blir av med Sterling (hoppas!) men tyvärr sitter han mer skadad än annat så hoppas på något annat rörligt alternativ.. Alcazette vore väl drömmen, men vågar man ens hoppas?

  För övrigt hoppas jag personligen även att LFC signar Matthew Ryan som backup/konkurrent till Mignolet. Där tror jag att det finns stor potential!

 3. Verkar tyvärr ligga sanning i ryktena om benteke, en spelare som var totalt värdelös till no-tactics-Tim tog över och började spela långbollar och inläggsfotboll. Då trivs Benteke som bäst. Om han nu gjorde sig av med Carroll och misslyckades med Balotelli, varför lägga £30 mille och misslyckas ännu värre? Vill han bli sparkad?

  Spelare + pengar för Sterling låter rimligt i mina öron, mindre pengar till qpr och en spelare som vi förhoppningsvis har nytta av.

Kommentarer är stängda.