Match: Crystal Palace – Liverpool
Plats: Selhurst Park
Tid: 14.30
TV-sändning: Viasat Fotboll (visas även på Viaplay.se)

PremierLeague

På söndagen gästar Liverpool Selhurst Park för att ta sig an bottenlaget Crystal Palace.

Somliga landslagsuppehåll kommer lägligare än andra. På förhand föreföll det senaste landslagsuppehållet vara perfekt tajmat för Liverpools del. Daniel Sturridge skulle ju komma tillbaka och vi var många som såg fram emot att se Sturridge bilda anfallspar med Mario Balotelli. Jag hade så stora förhoppningar på det anfallsparet – inte minst med tanke på att Liverpool tidigt på säsongen tog en enkel seger på White Hart Lane när båda fanns på planen. Dessvärre råkade Sturridge som bekant ut för en ny muskelskada.

Dessa jäkla skador på Sturridge försämrar onekligen Liverpools möjligheter att rycka upp sig i tabellen. Samtidigt kan jag inte tycka annat än att Liverpool delvis har försatt sig själva i den här situationen; för trots mängder av miljoner spenderade pund står man i princip och faller med en skadedrabbad anfallare. Det ska inte behöva vara så. Det SKA inte vara så.

Nu är det upp till bevis för Brendan Rodgers, som nyligen sa öppet att detta är den största utmaningen i hans managerkarriär. Jag tror honom. Det är en svår situation. Samtidigt är inte Real Madrid motståndarna i varje match. Söndagens motståndare Crystal Palace hade älskat att ha typ Fabio Borini i sitt lag. Samma Borini som många av oss LFC-fans, inklusive undertecknad, tvivlar kan göra en bra insats mot just Crystal Palace. Det i sig är en liten paradox. Visst är Borini med flera inga världsstjärnor, men de ska kunna göra bra insatser mot lag som Crystal Palace och QPR. Vi snackar som sagt inte om Real Madrid och Barcelona.

Och just ja, många av våra så kallade truppspelare eller utfyllnadsspelare gjorde ju faktiskt bra insatser mot Real Madrid. Kolo Touré gjorde troligtvis den bästa insatsen som en mittback har gjort i Liverpooltröjan den här säsongen. Konkurrensen från Dejan Lovren, Martin Skrtel och Mamadou Sakho är visserligen inte stenhård, men Kolo var grym på Estadio Santiago Bernabéu. Lazar Markovic blixtrade också till mot Real Madrid. Borini gjorde en väldigt stark arbetsinsats. Likförbannat ’belönades’ Kolo med en bänkplats i efterföljande match mot Chelsea, medan Markovic inte ens var på bänken. Där har Rodgers definitivt någonting att tänka på; ska han fortsätta att ge samma spelare som har misslyckats i ligaspelet chansen i match efter match, eller ska han ge Kolo & co chansen?

Crystal Palace är inte en särskilt skräckinjagande motståndare. Jag är övertygad om att Liverpool hade vunnit fjolårssäsongens ligamatch på Selhurst Park hysteriskt enkelt om det inte vore för att man ville markant utöka sin målskillnad under matchens slutskede. Det var inte där och då som Liverpool ’torskade’ ligatiteln. Vidare är Neil Warnocks Palace inte lika bra som Tony Pulis Palace. För tillfället ligger Palace näst sist med endast 9 inspelade poäng på 11 matcher, vilket kan jämföras med Liverpools 14 poäng. Den här matchen ska LFC vinna.

You’ll Never Walk Alone

2 kommentarer
  1. Verkar tyvärr som att även Balotelli saknas, enligt Echo är han kvar i Liverpool.

    • Ja, han verkar ha varit på plats vid en boxningsmatch.

Kommentarer är stängda.