[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Match: Chelsea – Liverpool (2015-05-10)
Plats: Stamford Bridge
Tid: 17.00
TV-sändning: Viasat Fotboll (visas även på Viaplay)

* * *

Liverpool kan glömma fjärdeplatsen, men däremot har man goda möjligheter att sluta femma i tabellen.

Det blir inget spel i Champions League nästa säsong för Liverpool. Detta står mer eller mindre klart efter Manchester Uniteds 2-1-seger mot Crystal Palace. Nu är Liverpool 7 poäng efter och endast 2 omgångar återstår efter söndagens bortamatch mot Chelsea. Det är förvisso inte teoretiskt omöjligt för LFC att sluta 2 poäng före United – men då ska Rodgers mannar ta 9 poäng på de sista 3 matcherna och United ta max 1 på sina sista 2 matcher. Det finns givetvis inte mycket som talar för att detta kommer att ske.

Som alla vet är Chelsea redan klara mästare. Det ska bli intressant att se hur detta påverkar deras insats mot Liverpool. Chelsea bör rimligtvis kunna slappna av och spela ut. Samtidigt har José Mourinho satt ett urstarkt defensivt grundspel som han självklart vill behålla även i den här typen av matcher. Möjligtvis kan Mourinho matcha ”squadplayers” som Petr Cech, Filipe Luis och Kurt Zouma. Det tror jag definitivt vore en nackdel för Liverpool, eftersom deras reserver givetvis vill visa hemmapubliken att de är bra spelare, och de är fortfarande hungriga.

Jag har ärligt talat svårt att se hur Liverpool ska kunna vinna den här matchen om Chelsea gör en för deras del acceptabel insats. Liverpool kommer som vanligt till spel helt utan någon spelare som gjort ett tvåsiffrigt antal ligamål den här säsongen, samtidigt som man har haft väldigt stora problem i defensiven mot topplagen under säsongen. Det är en minst sagt olycklig kombination…

4 kommentarer
  1. United förlorar mot Arsenal och sen spelar oavgjort i sista matchen samtidigt som Liverpool vinner resten av sina matcher.

    • Jag redigerade artikeln. Problemet med detta är ju att Liverpool troligtvis inte kommer vinna sina 3 återstående matcher.

    • Precis som du skrev Pelle, Liverpool kan glömma CL.

  2. Jag undrar om jag ens kommer att titta ikväll. Första gången sedan Roy Hodgsons dagar som jag inte ens orkar bry mig. Man kommer sitta i soffan och bli arg över en match som inte betyder ett skit. Fjolårets Liverpool hade varit klara för CL för ungefär 5-6 omgångar sen. Och det grämer en så mkt. Hur kan vi missa i år? Hade vi haft en vettig forward som gjort åtminstone 15 mål så hade vi legat tvåa eller trea nu. Vårt otroligt dåliga transferfönster kostade oss otroligt dyrbart. Om vi inte gör nåt åt vårt forwardsproblem i sommar kommer jag att skriva av nästa säsong som körd redan innan den börjat.

Kommentarer är stängda.