[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Match: Afc Bournemouth – Liverpool FC
Plats: Dean Court
Tid: 20.45
TV-sändning: TV 10 (visas även på Viaplay.se).

Capital

Liverpool har en rad dåliga resultat bakom sig och är i stort behov av seger mot Bournemouth i Capital One Cup.

Brendan Rodgers och hans spelare börjar bli allt mer kritiserade. Den plågsamma oavgjorda matchen mot Basel följades av en klar 3-0-förlust mot Manchester United på Old Trafford, vilket knappast var någonting som laget behöver. Anfallsspelet var förvisso inte helt hopplöst mot United – man skapade chanser – men tyvärr lyckades man ändå inte göra ett enda mål på David de Gea.

Nytt på skadefronten är att Glen Johnson blev skadad mot United. Han verkar missa omkring en månads spel. Det borde inte skapa några stora problem för laget, då jag är övertygad om att Javier Manquillo kan täcka upp för Johnson. Glädjande nog gjorde både Mario Balotelli och Kolo Touré comeback senast – de blir viktiga framöver. Det kan även Mamadou Sakho bli, som verkligen borde spelas in i laget, med tanke på mittbackssituationen.

En mittback som dessvärre fortsätter att visa dålig form och rent ut sagt uruselt positionsspel är den tilltänkta försvarsgeneralen Dejan Lovren. I videon nedan illustrerar Jamie Carragher de svagheter som Lovren har i positionsspelet:

Jag ska inte utge mig för att kunna särskilt mycket om Bournemouth. Det är inget lag som jag har överdrivet koll på, men visst återfinns några bekanta namn i deras trupp. De har exempelvis målvakten Artur Boruc (inlånad från Southampton, hade antagligen varit förstaval i Liverpool), Junior Stanislas (tidigare West Ham), Adam Smith (tidigare Spurs), Andrew Surman (tidigare Southampton) och den 37-åriga frisparksspecialisten Ian Harte i truppen.

I kommentarer till Bournemouths officiella hemsida klargör managern Eddie Howe att de inte kommer att underskatta Liverpool. Howes mannar kommer tydligen till matchen med 12 raka matcher utan förlust både ligan och cuper inräknat.

Frågan är om Rodgers kommer att våga mönstra några juniorer i en sån här match? Skrällvarningen är uppenbar och kanske får inte Jordan Rossiter etc chansen? Hur som helst hoppas jag verkligen att Sakho, Emre Can och Lazar Markovic får starta. Jag tror att det är viktigt för fortsättningen att dessa tre kommer i form. Särskilt Sakho och Can behövs verkligen i respektive lagdel. Hoppas verkligen att Brendan tycker detsamma!

* * *

Tillägg: Enligt The Liverpool Echo kommer Balotelli inte att spela mot Bournemouth. Han är ljumskskadad men förhoppningen är att han ska kunna spela den kommande ligamatchen mot Arsenal.

* * *

You’ll Never Walk Alone

4 kommentarer
 1. Rossiter spelade 90min igår mot Bradford i FA Youth Cup så jag tror inte han är tänkt att spela i Capital One Cup, detsamma gäller Ojo, Sinclair, Chirivella, Kent och Wilson som man hade lite förhoppningar om att få se. U21-laget har tydligen match mot Norwich imorgon också, så det betyder nog att Jordan Williams och Lloyd Jones också är upptagna.

  Så jag gissar på att vi spelar ett rent A-lag.

  Hoppas på denna elvan:
  Jones (verkar redan vara spikat)
  Manquillo-Touré-Sakho-Moreno
  Can
  Hendo-Coutinho
  Markovic
  Borini-Balotelli

  • Om A-laget och U21-laget spelar matcher samma dag så är inga spelare ”upptagna” av U21-laget. A-laget är trots allt mycket viktigare.

  • Självklart är det så att A-laget går först men i detta läget när man väljer mellan att ta med Williams, Jones och kanske någon mer på bänken för att se och lära så tror jag de båda lär sig mer genom att spela match med U21-laget, speciellt med tanke på hur sällan det laget spelar matcher.

  • Manquillo Toure Sakho Moreno

   Lucas
   Can Rossiter

   Suso
   Borin Markovic

   Med tanke på att vi åkt ut mot såna här lag tidigare år med Suarez i laget så tror jag tyvärr det blir en förlust ikväll. Vi är nere på botten med självförtroende och har ingen vilja medan de har ett självförtroende på topp och kommer garanterat springa mer än vad vi kommer göra.

   Men efter regn kommer solsken

Kommentarer är stängda.