Totaal Liverpool gör en snabbcheck på PL-spelare som är heta på transfermarknaden:

Angelino – Manchester City ser att spendera enorma pengar i sommar, men de kommer definitivt att finansiera en del av kakan med försäljningar. Leroy Sané är redan såld till Bayern München och Angelino kommer förmodligen bli nästa stora spelare som inbringar pengar till Citys redan feta transferkassa. Enligt Guardian med flera är Barcelona intresserade av spanjoren, men Leipzig har en utköpsklausul på omkring €30m i sitt låneavtal.

Kommentar: Det är aningen förvånande att City verkar vara så villiga att sälja Angelino, med tanke på hur svårt det är att hitta bra vänsterbackar. Benjamin Mendy har inte gjort någon succé i City – bli inte förvånade om City tar in en ny vänsterback i sommar.

* * *

Brooks, David – Skicklig mittfältare som skadades oturligt under försäsongen 2019 och gjorde väldigt sen comeback, men kom likväl tillbaka och visade framfötterna innan Eddie Howes mannar åkte ur. Enligt Sky Sports betraktar Bournemouth honom som den viktigaste spelaren i deras återtåg till PL och en övergång skulle gå på hela £35-40m. Manchester Evening News har rapporterat att Manchester United är intresserade.

Kommentar: Walesaren är en väldigt intressant spelare, men skadehistoriken oroar, och detta kan mycket väl sluta med at United köper ytterligare en dyr squadplayer. För halva summan tror jag att Liverpool hade kunna varit intresserade, men £35-40m är jäkligt mycket för honom.

* * *

Chilwell, Ben – Sky Sports och flera andra källor rapporterar att den fina vänsterbacken är ytterst nära att skriva på för Chelsea. Övergången förväntas bli klar under nästa vecka. Övergånggssumman ser ut att bli omkring £50m.

Kommentar: Som vanligt otroliga pengar som spenderas på engelska spelare, men å andra sidan är Chilwell klart bättre än glidtacklingsspecialisten Aaron Wan-Bissaka. Chelsea försöker bygga en ny stomme med unga spelare och 23 år gammal kan Chilwell bli en del av den stommen de kommande 8-10 åren. Chelsea hoppas förstås att han ska bli en ny Ashley Cole, som ju var så framgångsrik under sina år i klubben.

* * *

Origi, Divock – Hade en svag säsong 19/20, trots lagets enorma framgångar, men det verkar inte saknas intresse för honom. Enligt Mirror är Leeds en av intressenterna – de betraktar Origi som ett backup-alternativ om de misslyckas med att signa Odsonne Edouard från Celtic. Origi uppges vara öppen inför en flytt och Leeds har redan anmält sitt intresse.

Kommentar: Kultspelaren har blivit en vattendelare bland LFC-fans. Personligen tyckte jag att han borde ha sålts för 1 år sedan när han var het, antagligen hetare än han någonsin kommer bli igen. Visst är Origi en gedigen spelare, men jag tycker ändå att han har visat att spelförståelsen och tekniken inte räcker till över tid i Liverpool. Vågar man hoppas på £20-25m i övergångssumma?

* * *

Traoré, Adama – Enligt Mirror har Wolves klubbledning informerat managern Nuno om att han måste finansiera nyförvärv genom försäljningar, eftersom covid-19 gjort att klubben tappat så stora inkomster. Nu hoppas Wolves att Liverpool och Manchester City – som båda uttryckt intresse för Traoré – ska konkretisera sitt intresse med stora bud på spanjoren. För två år sedan köpte Wolves den grova & snabba yttern för £18m och kräver mer än dubbla den summan för att sälja honom i sommar.

Kommentar: Tanken på att få se Traoré i den röda tröjan är kittlande, han känns som en spelare i FIFA-spelen mer än en ’riktig’ fotbollsspelare. Glänser som mest när han ges stora ytor, men är trots allt skolad i Barcelona och skulle säkert kunna anpassa sig till LFC också. Till skillnad från Sarr skulle inte Traoré åka iväg till AFCON heller, när det nu blir, så jag lockas av tanken. Samtidigt skulle Traoré bli en backup i Klopps lag och förmodligen vore prislappen enorm i relation till rollen, därför har jag trots allt svårt att se att en övergång kommer ske.

* * *

White, Ben – Kanske den mest eftertraktade engelsmannen just nu, trots att han saknar erfarenhet från PL. Leeds har fått flera seriösa buddade av Brighton, och nu verkar nykomlingen gå för Freiburgs Robin Koch istället. Hittills har ingenting läckt ut kring hur White själv vill göra. Liverpool med flera, med betoning på flera, lurar i vassen.

Kommentar: White är mer eller mindre prototypen över hur modern mittback ska vara, men han är som sagt oprövad på toppnivå. Jag tror att Klopp & Edwards vill ha in honom, dock inte till vilket pris som helst. Det pratas om £40m+ vilket vore otroligt mycket för en spelare med hans CV.

* * *

Wijnaldum, Georginio – Har som alla vet 1 år kvar på sitt kontrakt med Liverpool. Att Ronald Koeman har tagit över Barcelona har fått medierna att koppla ihop Wijnaldum med den spanska megaklubben. Algemeen Dagblad skriver till exempel att mittfältarens namn finns väldigt högt på Koemans önskelista.

Kommentar: Barcelona dras med en ålderstigen trupp och frågan är om klubbledningen verkligen vill sanktionera en övergång för en spelare som fyller 30 år i november? Jag tror att Liverpool vore intresserade av en ”Wijnaldum vs Thiago”-rockad, särskilt eftersom man inte verkar kunna komma överens om ett nytt kontrakt och att covid-19s inkomstbortfall antagligen gör att man ogärna vill tappa honom på free transfer nästa sommar.

* * *

Zaha, Wilfried – Crystal Palaces bästa offensiva spelare vill lämna den här sommaren också. Sky Sports rapporterar att PSG, Borussia Dortmund och Monaco är väldigt intresserade av trollgubben.

Kommentar: Jag är medveten om att han hade en medelmåttig säsong 19/20, men sett till de senaste 4-5 åren, finns det någon spelare på ligans undre halva som har förtjänat en flytt mer utan att få det? Zaha var orutinerad grabb som hamnade i Manchester United för tidigt, nu är han en erfaren 27-årig som är redo för större uppdrag. Jag gillar att han spelar street-fotboll, han kanskapa chanser ur ingenting. Med tanke på att både Mohamed Salah och Sadio Mané är ungefär lika gamla som Zaha så tror jag inte LFC är aktuellt, men det skulle vara kul att se honom i en europeisk storklubb.