Liverpool var tillbaka i spel och tog en bekväm seger mot Stuttgart på en vattendränkt plan i Österrike.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva (första halvlek): Alisson, Williams, Gomez, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Keita, Jones, Mane, Salah, Firmino

Liverpools bänk (andra halvlek): Adrian, Hoever, Phillips, Van den Berg (Koumetio, 68), Tsimikas, Wijnaldum, Milner, Grujic, Elliott, Minamino, Brewster

Spelarkommentarer:

Alisson – Fick hjälpa till som sista utpost men hade inte särskilt många skott att ta hand om på mål.

Williams – Lite problem med positionsspelet i försvaret. Annars mycket energi.

Gomez – Resolut men knuffade ut en Stuttgart-spelare lite onödigt i reklamskyltar med en väldigt kraft.

Van Dijk – Stod i vägen konstant. Punkt.

Robertson – Mycket bra försvarsspel och ville verkligen visa vad han hade att erbjuda över hela planen. Tsimikas-effekt eller bara en fin insats av en av världens bästa vänsterbackar?

Fabinho – Bra och högt passningstempo.

Keita – Tog ett mer defensivt ansvar bredvid Jones. Gjorde mål.

Jones – Spelade på 100% och ville verkligen visa upp sig från sin bästa sida. Förarbetet till Firminos 1-0 var riktigt vackert. Stärkte sina aktier helt klart som Lallanas ersättare.

Mane – Gav Stuttgart-försvaret något att bita i. Inte vana vid att möta någon med hans styrka och snabbhet.

Salah – Intensiv i presspelet och nära att ta sig till flera heta chanser. Fysiken var det däremot inget fel på. Såg oförskämt pigg ut.

Firmino – Högt tempo, finurligt utförande i och utanför offensivt straffområde.

Inhoppare:

Adrian – Betydligt mer att göra än Alisson. Fick göra några bra räddningar och utrusningar för att hålla nollan intakt.

Hoever – Tappade en del boll och hamnade lite på efterkälken i försvarsspelet genom dessa bolltapp.

Phillips – Slarvade en del i passningsspel när Liverpool byggde upp spelet bakifrån.

Van den Berg – Likt sin mittbackskollega var passningsspelet inte det säkraste. Kunde dock rädda upp det oftast.

(Koumetio, 68) – Fick 20 minuter i sin debut för a-laget. Visade verkligen att han kunde slå långa passningar med båda fötterna och blockade några skott till hörna.

Tsimikas – Defensiv awareness och bra beslutsfattande i offensiven, trots att han fick en kommentar från Milner när denne inte fick bollen efter att ha tagit en lång löpning i djupled.

Wijnaldum – Ganska anonym men försökte hålla ihop trådarna i det unga försvaret framförallt.

Milner – Mycket energi på kaptenen som vanligt. Skällde ut Tsimikas några minuter in i debuten och hade en fin anfallskombination med Elliott som nästan resulterade i mål.

Grujic – Ett riktigt fyrtorn. Har en helt annan fysisk nu än när han senast spelade för LFC. Serben är en mycket bättre fotbollsspelare efter sina två år i Hertha, frågan är bara, hur bra? Blir intressant huvudbry för Klopp.

Elliott – Finurlig kombination med Milner. Utöver det inte särskilt många offensiva chanser att visa sin kvalité. Gedigen arbetsinsats annars.

Minamino – Väldigt intelligent spelare som visade återigen att han har förmågan att läsa spelet och ta sig in i helt rätt positioner. Däremot behövs nog ett mål eller assist för att japanen ska släppa loss på riktigt. Lite likt Keita.

Brewster – Gjorde mål genom att vara på rätt plats vid rätt tillfälle, återigen. Kämpade stundtals på egen hand med att försöka hålla fast långbollar på topp, men kändes lite som ett hopplöst uppdrag för ynglingen. Borde få bättre hjälp av sina lagkamrater med å leverera bollen på fötterna istället.