I vår drömdraft fortsätter vi att bygga en backlinje, den här gången har vi nämligen kommer till förste mittback i våra respektive byggen. Vad tycker ni om valen? Hur hade ni valt?

Först att välja: Jesper

Val: Virgil van Dijk

Motivering: Motivering är väl egentligen överflödig. Han är stor, stark, snabb, smart, målfarlig, fokuserad, trygg, kan lägga räkmackor till lagets anfallare i djupled och är fantastisk vid alla fasta situationer. Calm as you like, he’s Virgil van Dijk.

Nuvarande lag: Mv-HB, Virgil van Dijk, MB, Fabio Aurelio-Mf, Mf, Mf-Anf, Anf, Anf

Tvåa att välja: Tomas

Val: Jamie Carragher

Motivering: Carragher hade sina bästa år bakom sig när vi gick in i 2010-talet, men var fortfarande en otroligt bra försvarsspelare. Han var dessutom en ledare, en pådrivare och en kämpe, som gav allt för laget. Han kommer att styra min backlinje med pondus, det känns tryggt.

Nuvarande lag: Mv-HB, Jamie Carragher, MB, José Enrique-Mf, Mf, Mf-Anf, Anf, Anf

Trea att välja: Pelle

Val: Daniel Agger

Motivering: Med stor pondus, vilja och en fantastisk uppspelsfot tar min danska favorit den första mittbacksplatsen. Också Aggers underskattade ledaregenskaper blir en stor tillgång för mitt lag. Som LFC-supporter går det inte annat än älska grabben, synd med alla skadorna bara.

Nuvarande lag: Mv-HB, Daniel Agger, MB, Alberto Moreno-Mf, Mf, Mf-Anf, Anf, Anf

Fyra att välja: Christoffer

Val: Joe Gomez

Motivering: Väljer att prioritera snabbhet i min backlinje, då det inte växer på träd. Gomez bidrar även med ett utmärkt spelsinne. Han besitter ett lugn med bollen som gör att det kommer underlätta i uppbyggnadsspelet

Nuvarande lag: Mv-HB, Joe Gomez, MB, Andy Robertson-Mf, Mf, Mf-Anf, Anf, Anf

Nu är halva backlinjen satt, på onsdag ska de första spelarna in i respektive lags anfallstrio. Många starka namn som ska placeras ut, frågan är bara vilka som hamnar var?

6 kommentarer
 1. Visst det går ju inte att säga att VVD är en dålig försvarare , men jäklar vad jag gillade Agger. I min värld spelade han mer för klubbmärket än vad jag tror VVD någonsin kommer att göra.

  • Van Dijk är dock en av världens bästa spelare, och enligt mig överlägsen på sin position i världen. Nog för att Agger har ett rött hjärta men rent klassmässigt är det mils skillnad. Van Dijk är den avgörande pusselbiten som gör att Liverpool nu betraktas som ett av världens bästa lag. Vi ska vara oerhört glada att han valde oss framför de andra alternativ han hade och det är livsviktigt att vi behåller honom lääääääääääänge.

  • Tror alla hade valt van Dijk över Agger, men man kan ju fortfarande älska Agger mer 🙂

   Skönt för Coffe att få van Dijk i sin elva, då kommer han garanterat få ett starkt mittbackspar.

  • Haha jag fick ju inte honom 😀 lite fusk att jesper fick honom, borde få välja en spelare färre så bra är han. Jag får ju dock Legenden så småningom så ska inte vara bitter (;

 2. Även om VVD är världens bästa mittback nu så finns det två andra mittbackar som står ut mer med tanke på att de spelade längre i klubben och är ikoner. Det är Agger och Carragher.
  Mitt val går till Carragher av den anledning att han var en enorm ledare och kämpe på planen. Han var i grunden inte den bästa mittbacken i världen men hans inställning var alltid 100% oavsett motstånd och han gjorde nog aldrig en dålig match utan hade en stabil lägstanivå.

  • Jag hade valt van Dijk om jag fått börja, han är trots allt den bästa mittback jag sett spela i PL, men Carragher är min husgud, så det kändes nästan skönt att få vara tvåa och kunna ta honom 🙂

Kommentarer är stängda.