Vår drömdraft fortsätter och här kommer vi till en position där det finns en hel del konkurrens, nämligen anfallet. Det är fyra världsspelare som draftas här, men vad tycker ni om ordningen?

Först att välja: Tomas

Val: Sadio Mané

Motivering: Det här var ett oerhört svårt val, det finns många anfallare av högsta kvalitet att välja på i vårt lag under de senaste åren, men till slut föll mitt val på Sadio Mané. Han har haft en ständigt uppåtgående utvecklingskurva sedan han kom till Liverpool, är stark, snabb och målfarlig. Mané är just nu en av världens bästa spelare och har hållit en extremt hög nivå under en lång tid. Är han bättre än Suarez? Kanske inte, men han drar inte heller på sig avstängningar med jämna mellanrum.

Nuvarande lag: Mv-HB, Jamie Carragher, MB, José Enrique-Mf, Mf, Mf-Sadio Mané, Anf, Anf

Tvåa att välja: Pelle

Val: Luis Suarez

Motivering: Min bestämda åsikt är att Suarez a la 13/14 är den bästa säsongen som jag har sett en LFC-spelare göra. Statistiken understryker det; på 33 PL-matcher gjorde han 31 mål och 17 assist, trots att han inte tog straffar. Suarez kan ju egentligen göra allt. Målskytt och framspelare. Avslutare med fötterna och huvudet. Frisparksskytt. Djupledslöpare. Bollmottagare. Kreatör. Dribbler. Och dessutom en karaktärsspelare som alltid ger allt i spelet utan boll. Världsklass rakt igenom. Sen vet jag att han har blivit några år äldre nu, men 13/14 var uruguayanen överlägset bäst i ligan. Till skillnad från herr Nygren har jag alltid älskat Suarez personlighet också, det känns fantastisk att få möjlighet att drafta honom som tvåa!

Nuvarande lag: Mv-HB, Daniel Agger, MB, Alberto Moreno-Mf, Mf, Mf-Luis Suarez, Anf, Anf

Trea att välja: Christoffer

Val: Mohamed Salah

Motivering: Salah är en av världens bästa anfallare. Hans snabbhet gör honom till ett extremt hot. Det går inte heller att bortse från hur bra hans poängproduktion faktiskt är, rent av skrämmande bra, med en stark avslutning kan han ta hem sin tredje raka skytteliga.

Nuvarande lag: Mv-HB, Joe Gomez, MB, Andy Robertson-Mf, Mf, Mf-Mohamed Salah, Anf, Anf

Fyra att välja: Jesper

Val: Fernando Torres

Motivering: Min absolut största favorit i LFC har såklart en given plats i mitt lag. Även fast karriären pekade neråt säsongen 2010/11 så går det inte undgå att El Niños snabbhet i djupled och kliniska avslut hade gjort skillnad i de allra flesta drömelvorna. En spelare i kategorin världsklass när han var som bäst.

Nuvarande lag: Mv-HB, Virgil van Dijk, MB, Fabio Aurelio-Mf, Mf, Mf-Fernando Torres, Anf, Anf

Nästa lagdel som ska sättas är tränarposten. Kanske ingen vågad gissning att en viss tysk kommer att plockas tidigt, frågan är vilka som hamnar i de andra lagen?

8 kommentarer
 1. Ingen Torres? Owen? Fowler? Rush?

  • Nu är glasögonen på, TACK Jesper 😀

  • Det är bara spelare som representerat LFC på 2010-talet, så Rush är inte med i urvalet… för vi räknar inte med veteranmatcherna 🙂

  • Torres var given i mitt lag, lite som en skänk från ovan efter att ha fått fjärdevalet på första anfallspositionen 😀

 2. Det är sjukt svårt att välja en anfallare tycker jag. Finns många som gett stort avtryck. Kuyt var en stor favorit men kanske inte räknas som anfallare utan yttermittfältare? Suárez har gjort mest avtryck men min röst läggs på Firminho. Inte en stor målskytt men fantastisk i det defensiva spelet. Det är han som bestämmer när och hur laget ska sätta press på motståndarna. Finns ingen som är lika bra på det som han!

 3. Första anfallaren är ju lätt för alla, men när det kommer till plats 2 och 3 i anfallet så blir det lite knivigare. Ni har ju fina namn kvar (Sturridge, Firmino, Coutinho, Sterling) men därefter blir de lite tunnt. Blir nån tvungen att slänga in en Balotelli eller en Lambert i sista valet 😀

  Vi är lite lika Atletico i den aspekten, otroligt många talangfulla forwards som har gått vägen genom Liverpool genom åren. Lär väl inte bli sämre om nån av nuvarande trio bestämmer sig för att ta sig vidare, med dagens spel som vi har så står nog anfallarna i kö för att få spela i den röda tröjan 🙂

  • Håller med dig, samtidigt som första anfallaren inte var ett lätt val heller, just på grund av att det fortfarande fanns en hel del vassa kvar. För mig var Torres verkligen fantastisk och den tillsammans med Gerrard som gjorde att vi ens hade en chans i matcherna på den tiden, dock så sved det för mycket för mig hur han lämnade, där och då dog han helt för mig. Att inte välja världens bästa lagspelare Firmino var riktigt tufft, men prioriterade rollen som stor målskytt den här gången. Skulle nog tro att Coutinho landar på ett mittfält.

 4. I ett klassiskt 4-4-2 skulle jag bli lyrisk av att se Suarez och Ings , herregud vilken kaos dom skulle ställa till med för vilket försvar som helst.

Kommentarer är stängda.