[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

TL-panelen är tillbaka efter en veckas uppehåll och detta med extra fint besök, nämligen av Expressens chefredaktör tillika Liverpoolsupportern Thomas Mattsson samt TL-krönikörerna Coffe & Tomas. I veckans avsnitt diskuterar vi nya FETA kontrakt, Adam Lallanas inledning samt Victor Valdes vara eller icke vara. Välkomna!

TotaalLiverpoolFB

 

1. Raheem Sterling ser ut att ha inlett kontraktsförhandlingar med Liverpool efter det bland annat rapporterats om intresse från Real Madrid de senaste månaderna. Ynglingens nuvarande kontrakt går ut 2017, men Tony Barrett har rapporterat att LFC varit skyldiga att omförhandla kontraktet efter Sterling gjort 90 matcher för klubben – en siffra som han med största sannolikhet kommer att uppnå väldigt snart. Har Sterling gjort sig förtjänt av ett nytt kontrakt tycker ni och vad säger ni om hans löneanspråk på £100 000 i veckan?

Coffe: – Jag tycker att det är fullt rimligt att Sterlings nya lön är den siffran som här nämns i sammanhanget. För det första är det inget snack om att han rent kvalitetsmässigt är värd en lön i den storleken sett till vad andra spelare tjänar. För det andra så är det nödvändigt för att hålla honom nöjd och distansera eventuella intressenter, för att om fallet blir så att han vill pröva sina vingar i någon annan miljö så kommer Liverpool kunna kräva en stor summa pengar för honom. För det tredje så verkar Sterling rent spelmässigt just nu känna sig pressad av något, om det här med lönen är en bidragande faktor eller inte låter jag vara osagt, men om det är en bidragande faktor så gynnar det så klart Liverpool att få tillbaka en fokuserad Sterling, nu tror jag förvisso inte att det här med lönen är den avgörande faktorn, utan istället att han har fått ta ett för stort offensivt ansvar när Sturridge varit skadad och andra underpresterat.

Tomas: – Det säger ganska mycket om hur sjuk fotbollsvärlden blivit när man sitter och funderar över huruvida en så pass ung person som Raheem Sterling förtjänar en veckolön på hundra tusen pund eller inte, det finns såklart ingen som är värd de pengarna egentligen, men nu ser fotbollen ut som den gör och det är bevisligen så att vår unge engelsman gjort sig förtjänt av en marknadsmässig lön. Nu tror jag inte att det här kontraktet kommer att hindra Real Madrid att plocka honom om de skulle känna ett behov av att fylla upp sin trupp, men det gör i alla fall att vi sitter i en bra sits när en övergångssumma ska förhandlas fram. Förhoppningsvis är Sterling så pass klok att han stannar hos oss en lång tid framöver, här kommer han kunna få en roll som passar honom och jag kan tänka mig att Reals intresse inte kommer att visa sig på fullt allvar än på några säsonger. Det vore skönt att få det här kontraktet ordnat, så att Sterling kan lägga all sin fokus på att spela fotboll igen.

Mattsson: – Jag råkade faktiskt vara på Anfield när Raheem Sterling ligadebuterade mot Wigan, och blir orolig när Brendan Rodgers nu säger att klubbens vd Ian Ayre är ”väldigt lugn”… Ayre verkar bra på sponsorer, men förefaller rätt mycket sämre med agenter. Man blir ju inte heller direkt mer stillad i sinnet när man läser Rodgers påstå att Sterling är ”jättenöjd” i Liverpool, så sent som i maj lovade han ju att Luis Suarez var ”enastående nöjd” och skulle stanna hos oss. Tony Barrett på The Times är en reporter jag litar på och 100 000 pund, eller till och med mer, är rimliga pengar för Sterling som ju kan vara Englands stora stjärna efter Wayne Rooney. Vi la väl också dryga 100 000 i veckan på en viss Joe Cole tidigare?

Sturridge

2. En annan spelare som redan skrivit på det nya kontraktet är Daniel Sturridge. Den engelske landslagsmannens nya lön sägs ligga på £150,000 i veckan [The Guardian], något som gör honom till en av Liverpools bäst betalda spelare. Vad är era tankar om detta, välförtjänt?

Coffe: – Jag tycker för det första att vi som klubb kan vara nöjda med att inte ha någon spelare med en lön över 150k/vecka. Ser man till hur marknaden ser ut så skulle väl Sturridge kunna vara värd det, förutsatt att han presterar som han gjorde förra säsongen. Ser man till att han ska vara bäst betald i laget så tycker jag att han har potential till det, men jag skulle vilja se han prestera över en längre period för att det ska vara en självklarhet. En nöjd Sturridge som avgör matcher är lite vad Liverpool saknat så här långt jag hoppas innerligt att hans medverkan kommer höja både Balotelli och Sterling som sett för bleka ut sista tiden.

Tomas: – Om man bortser från själva summan och ser till det faktum att Sturridge blir en av våra bäst betalda spelare, så tycker jag att det här är en ganska rimlig överenskommelse. Det är såklart svårt att jämföra spelares betydelse med varandra, men med tanke på hur vår trupp ser ut idag skulle jag vilja påstå att det är få spelare, om någon, som är lika svår att ersätta som honom. Han är i en bra ålder, där han fortfarande utvecklas, han är britt och han har egenskaper på fotbollsplanen som är svåra att värva utan behöva lägga enorma summor. Det är viktigt att knyta upp Sturridge inför framtiden, det är knappast en tillfällighet att vår kräftgång sammanfallit med hans skadebekymmer.

Mattsson: – Ja, gör en humörspelare 36 mål på 52 matcher bör man säkra upp honom. Kom också ihåg att vi de senaste åren värvat anfallare som Robbie Keane, som såldes efter bara fem månader, och Andy Carroll, som kostade 35 miljoner pund, så förstår man ännu mer hur bra Daniel Sturridge är! En klubb som i nutid köpt forwards som Andrej Voronin, El Hadjui-Diouf, en gammal Fernando Morientes och Erik Meijer som vi till och med lånade ut till Preston North End måste ju försäkra sig om Sturridge när man just sålt en sån som Luis Suarez till Barcelona.

Lallana

3. Adam Lallana gjorde sitt första mål i Liverpooltröjan mot WBA. Vad säger ni om hans start såhär långt i den röda tröjan?

Coffe: – Adam Lallana är precis en sådan spelare som jag älskar att titta på, han bidrar till en fotboll med ett speciellt underhållningsvärde, ett underhållningsvärde som jag gärna ser att Liverpool representerar. Det är fortfarande lite oklart vilka positioner som han behärskar, för mig hade jag önskat att vi kunde ha en starkast elva med Coutinho, Sterling, Lallana på plan samtidigt. Att han kan löpa och arbeta för laget har han visat, att han har teknik och lysande spelförståelse också, det som saknats överlag är lite samma som för Coutinho och Sterling, d.v.s. målskyttet, jag tror och hoppas att Liverpool med en Sturridge tillbaka kan dra större nytta av de här 3 spelarnas framspelningar och även målproduktion när det är andra som i förstahand ska leverera målen. Hoppas på islossning när kraven är mindre och de alla kan jobba i skymundan av våra strikers. I dagsläget håller jag Lallana som det bästa nyförvärvet dock i ganska skral konkurrens, men ska verkligen inte skämmas för vad han presterat så här långt. Vem vet hur det sett ut utan den oturliga skadan.

Tomas: – Jag har imponerats av Lallana de senaste veckorna, det ska dock sägas att det inte varit speciellt svårt att se kreativ och irrationell ut i våra senaste matcher, de flesta i laget har sett stillastående och fantasilösa ut. Det jag gillar med Lallana är att han utmanar, han tar emot bollen och vänder i en rörelse, det blir inget uppstannande i anfallen. Målet betyder nog en hel del för honom och förhoppningsvis kan det här leda till att han börjar producera ännu mer. Lallana var dyr och är i en ålder där man inte riktigt kan ha samma tålamod med honom som med t.ex Markovic, så det är viktigt för honom att få en bra start. Skadan på försäsongen var mycket olycklig, men nu verkar han vara på väg in i fullgod form. Jag hoppas han får fortsatt förtroende från start i de kommande matcherna. Med Sturridge tillbaka kommer Lallana att få en mer rörlig anfallare att arbeta med och jag tror det kommer öppna upp mer för honom, Balotelli har ännu inte varit den injektion jag hoppades att han skulle vara och Lamberts insatser hittills kan inte beskrivas som annat än underkända.

Mattsson: – Jag är försiktigt positiv nu, tycker att Lallana varit bra senaste matcherna. Men 25 miljoner pund var mycket pengar för en 26-åring som bara gjort två säsonger i Premier League. När Lallana skadade sig direkt på träningslägret i USA i somras tänkte jag på Antonio Nunez, som gick sönder på första träningen efter flytten från Real Madrid… men Lallana verkar ha mer fighting spirit i sig. Lite spännande värvning, faktiskt – det får man ändå ge Ian Ayre, trots allt.

Valdes

4. Victor Valdes fortsätter ryktas till Liverpool, och i matchen på Anfield senast så ryktades spanjorens agent vara på plats. Vad är era tankar om Valdes och behövs han i dagens LFC-trupp?

Coffe: – Jag hade tagit Valdes alla dagar i veckan just nu, vårat försvar där Mignolet ingår är för dåligt. Känns som att hela försvaret behöver en nytändning och självförtroende, att då ta in Valdes och vi skulle lyckas hålla nollan tror jag skulle kunna betyda mycket rent mentalt för resten av säsongen.

Tomas: – Jag är tudelad i den här frågan, även om Mignolet sett darrig ut den här säsongen tycker jag att det är för tidigt att överge honom som förstemålvakt. Om Valdes kommer in är det knappast som backup, till en början kommer han säkert sitta vid sidan, eftersom han har en del att jobba ikapp efter sin skada, men frågan är hur Mignolet reagerar på konkurrensen. Mignolet har brister i sitt spel, han dominerar inte sitt straffområde som jag skulle önska, men man ska också komma ihåg att han inte direkt har haft en förtroendeingivande duo framför sig under årets matcher. Hade vi haft en stabil backlinje, hade Mignolet sett säkrare ut, samtidigt som vår backlinje kanske sett mer stabil ut om de haft en trygg målvakt bakom sig.

Jag vill ha en tydlig, uttalad förstemålvakt, jag vill inte ha två jämnbra målvakter som konkurrerar om platsen mellan stolparna. Nu låter det kanske som att jag är emot en värvning av Valdes, det är jag inte, Valdes är en bättre målvakt än Mignolet är just nu och på kort sikt tror jag Valdes skulle ge oss lite bättre stadga i defensiven. Vi måste dock akta oss för att byta ut för mycket i defensiven, sedan Rodgers kom in har vi värvat en hel del försvarsspelare och om Valdes kommer in är det vår andra målvaktsvärvning, ändå känns vi inte mer stabila bakåt än tidigare. Jag känner att jag inte vet vilket ben jag ska stå på i den här frågan, det jag vet är att mitt hjärta skulle må mycket bättre om inte varje fast situation för motståndarna kändes som en het målchans.

Mattsson: – Brad Jones verkar vara världens trevligaste kille, men Victor Valdes har trots allt både VM- och EM-guld i medaljskåpet och vinner man La Liga sex gånger och Champions League tre gånger måste man väl vara ett kap som ”free agent”-spelare om man är bara 32 år och målvakt? Simon Mignolet har inte sett stabil ut i höst, och Valdes skulle man vara trygg med som alternativ. Varje gång vi är intresserade av en äldre spelare minns jag att Gerard Houllier värvade Gary McAllister när han var 35 år – och vilken succé han blev. Vi har en så ung trupp, att det nog är viktigt med några mer rutinerade.

 

8 kommentarer
 1. Jag tror Victor Valdes skulle kunna ge oss en extra dimension med sitt spel med fötterna och att han kan gå ut och agera libero bakom våra mindre snabba mittbackar. Jag tycker också att han har visat att kan ”äga” lutftutrymmet på ett bättre sätt än Simon Mignolet trots att det skiljer 10 cm på dem till belgarens fördel.

 2. Det var många som ville ha tillbaka Reina i mål.
  Själv blev man rädd för varje gång det kom ett inlägg och Pepe Reina skulle lämna mållinjen.
  Ta in Valdez han kan hjälpa Mignolet med mycket.

 3. Kul om Valdes kommer. Henke Larsson tycker att han är den bästa målisen han mött. Kommer Valdes så blir han förstakeeper och förpassar Mignolet till bänken. Håller med de som tycker att Mignolet hade varit bättre om vårt försvar och backlinjen i synnerhet hade varit stabilare. Men det är ju också Mignolets jobb att styra upp backlinjen och inte minst, rusa ut och värja undan bollar bakom backlinjen. Det är väl bara på linjen som Mignolet är riktigt bra, även om Neville gav honom en bassning för hans utgångsposition på linjen. Neville tycker att han har nävarna för långt ned, han borde ha dem högre upp för att kunna ta häxpipor a la Jelavic.

 4. Off topic!
  Bokstäverna å ä ö ser ut som fyrkanter i kommentarsfältet för mig.. Någon Annan som har lika problem eller är det min telefon som är balle?

  • Jag har också det problemet! Jag har en S5a om det är samsung som det e problem för…

  • Alla har samma problem. Vi har försökt identifiera orsaken till detta men inte lyckats än. Hoppas att vi hittar en lösning så fort som möjligt!

Kommentarer är stängda.