[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Under den senaste veckan har nyheterna kring Liverpool FC till stor del dominerats av kontraktsförlängningar och kontraktsförhandlingar. Det är som bekant officiellt att Daniel Sturridge har förlängt – och flera andra nyckelspelare är också på väg att förlänga sina kontrakt med klubben. Liverpool har erbjudit Raheem Sterling en drömlön, medan nya kontrakt även är på gång för Steven Gerrard, Philippe Coutinho och Jordan Henderson. Den sistnämnde har tydligt deklarerat att han vill stanna många år i klubben och ett nytt femårskontrakt ligger nära till hands.

Hendo

Jag är väldigt positivt inställd till den senaste tidens nyheter. Daniel Sturridge är en av Premier Leagues absolut bästa anfallare och en veckolön på £150 000 är marknadsmässig, trots hans skadebekymmer. Det är bara att inse att det vore i stort sett omöjligt för Liverpool att ersätta Sturridge med en lika bra spelare för en billigare lön än så. Dessutom skulle övergångssumman bli enorm. Sterlings förväntade veckolön på £100 000 är visserligen väldigt hög, men troligtvis på en nivå som Liverpool måste betala för att kunna behålla honom. Både Sturridge och Sterling är en viktig del av Liverpools stomme.

En stommespelare och kontinuitetsbärare har även Henderson utvecklats till. Hendo hyllades av Totaal Liverpools krönikor Tomas i mitten av augusti. Den nya vice lagkaptenen går från klarhet till klarhet i Liverpooltröjan. Ett nytt femårskontrakt är naturligtvis helt rätt.

Det känns även givet att förlänga Gerrards långa och framgångsrika karriär i den röda tröjan. Stevie håller inte samma nivå som när han var som allra bäst, men är likväl en viktig pusselbit i detta lagbygge. Trots en formsvag säsongsinledning är även Coutinho en spelare som Liverpool bör förlänga med, tycker jag. Den 22-årige brassen besitter en fantastisk talang och dessutom en vilja att jobba hårt och hela tiden bli bättre.

Efter flera år av stor spelaromsättning är det dags för Liverpool att utveckla de befintliga spelarna och skriva nya kontrakt med framtida kontinuitetsbärare. Detta är precis vad klubben gör för tillfället – vilket enligt min mening är klockrent.

En av Rodgers stora kvalitéer som manager är spelarutveckling. Det har varit tydligt i samtliga klubbar som Rodgers har varit i och kommer att vara fortsatt viktigt i Liverpool.

Det betyder naturligtvis inte att klubben helt ska sluta värva spelare, men i kommande fönster ser jag absolut ingen anledning att värva fler än ett fåtal spelare.

* * *

Relaterade länkar:

17 augusti: Krönika: And here’s to you Jordan Henderson…

4 oktober: Liverpool erbjuder Sterling drömlön

7 oktober: Flera Liverpoolspelare erbjuds nya kontrakt

8 oktober: Henderson vill stanna många år

5 kommentarer
 1. Jag är också positiv till dessa kontraktsförlängningar, en jag dock är tveksam till är coutinho. Förra året och speciellt nu så är han riktigt ojämn spelare med riktigt hög högsta nivå men tyvärr så kan han vara riktigt dålig också. Det som retar mig med coutinho är att han har så mkt talang men när han inte är på rätt humör så ger han ett väldigt lojt intryck likt glen Johnson.

  • Håller med dig om Coutinho, jämnheten saknas dvs lägstanivån ska upp.
   I övrigt instämmer jag till fullo med krönikören, utveckla befintligt material nu och värva mycket sparsamt – precis som man gjorde när klubben var som bäst på 70-80-talet. Då kanske vi kan om inte bli självförsörjande på nya spelare dvs ta dem via akademin så i alla fall varannan från akademin, varannan värvas.

 2. Detta är inte menat som kritik mot författaren till den här artikeln. Men hur framgångsrik är egentligen Rodgers att utveckla spelare? Med tanke på hur få av hans nyförvärv ifrån tidigare säsonger som verkligen har varit lyckade, så är jag lite frågande inför hans förmåga att utveckla spelare.

  Nu vet jag att spelare som Sterling, Sturridge och Henderson har gått framåt under Rodgers tid. Men hur mycket av det det är verkligen Rodgers förtjänst?

  • Rodgers har en lång historik av att jobba med spelarutveckling. Både som ungdomstränare och i Swansea. Jag tycker att han har utvecklat många Liverpoolspelare. Både yngre och äldre. Skulle kunna ta många exempel, men bara det faktum att Liverpool kom tvåa i ligan ifjol vittnar om en enorm kollektiv och individuell utveckling i jämförelse med många föregående säsonger.

  • Nu menar jag inte Rodgers inte var del i andra platsen, och visst har han en historik av att arbeta med spelarutveckling. Dock har jag lite svårt att se sambandet mellan individuella förbättringar hos enskilda spelare och att Rodgers skulle vara den avgörande faktorn till detta.

   Beror verkligen Suarez, Sturridges,Sterlings och Hendersons utveckling , i huvudsak på Rodgers ? Jag är lite tveksam till det, precis som jag skulle vara tveksam till att påstå Benitez var avgörande faktorn till Torres,Mascheranos och Alonsos utveckling.

   För om Rodgers skulle vara en avgörande faktor för deras utveckling, så skulle det innebära att han även har ett ansvar för de spelare som inte har förbättrat sig. Vilket bland nyförvärv och inlånade spelare innan den här säsongen faktiskt är en ganska hög procent.

   ,

Kommentarer är stängda.