Totaal Liverpool ger er nästa del av vår VM-uppladdning. Det är dags för Pelle att presentera sina 6 spelare att hålla extra koll på i Ryssland.

* * *

#1

Hirving Lozano (Ytterforward, 22 år, Mexico – PSV Eindhoven)

Kommentar: Succéspelare i Eredivisie som nästan snittade 1 poäng/match i ligan den här säsongen. Högerfotad vänsterytter som älskar att vika in i banan och avlossa sina ofta välriktade skott. Har en schysst acceleration som gör att han kan ta sig förbi motståndare på att fint sätt. Eftersom storspel i Holland inte nödvändigtvis imponerar på storlagen skulle Lozano behöva göra ett starkt VM för att spela till sig ett kontrakt med någon av de stora.

[gdlr_divider type=”solid” size=”100%” ]

#2

Timo Werner (Anfallare, 22 år, Tyskland – RB Leipzig)

Kommentar: Kanske inte längre en doldis, men definitivt en potentiell vinnare av turneringens skytteliga. Snabb, duktig på att komma till målchanser och utvecklar stegvis sin effektivitet. Har med andra ord alla verktygen för att lyckas i detta sammanhang. Kommer naturligtvis hamna i en större klubb på sikt, det vore märkligt om Bayern München inte hugger honom snart.

[gdlr_divider type=”solid” size=”100%” ]

#3

Sardar Azmoun (Anfallare, 23 år, Iran – Rubin Kazan)

Kommentar: Som ni säkert minns var Azmoun aktuell för Liverpool under 2017 års januarifönster. I efterhand har spelaren berättat att en flytt till LFC inte kändes rätt, eftersom hans speltid hade blivit väldigt begränsad. Istället såldes han till Rubin Kazan, där han tidigare spelat, i efterföljande transferfönster. Det har dessvärre, hittills, inte varit någon särskilt lyckad återkomst. Azmoun har dock en tendens att leverera mer i landslaget, vilket 23 mål på 32 A-landsamper vittnar om. Faktum är att den målskörden gör honom till Irans femte bästa målskytt genom tiderna. Det betyder att den legendariska anfallaren Ali Daei har fått en värdig arvtagare i Irans landslag. Om Azmoun har kapacitet att verkligen blomma ut på den europeiska klubblagsscenen återstår att se, men det finns definitivt intressanta egenskaper där. Han är relativt stor (186 cm) och erbjuder ett allround-spel som kännetecknas av en optimistisk påhittighet.

[gdlr_divider type=”solid” size=”100%” ]

#4

Kalidou Koulibaly (Mittback, 26 år, Senegal – Napoli)

Kommentar: Den väldiga – 195 cm långa – försvararen har gått från klarhet till klarhet hos Napoli under de senaste säsongerna. Numera är han en högt värderad pjäs som har gjort sig förtjänt av en flytt till någon av de allra största klubbarna. Dominant i luftrummet, snabbare än man kan tro och underskattad i passningsspelet. Lyx-varianten av Chris Samba. Behöver kanske inte någon närmare presentation, men det ska bli intressant att se om han kan hålla ihop Senegals försvar under turneringen. Känslan är att Senegal har ett ganska framtungt lag, så lagets resultat kommer till stor del bero på om Koulibaly lyckas. styra upp försvarsspelet.

[gdlr_divider type=”solid” size=”100%” ]

#5

Renato Tapia (Central mittfältare, 22 år, Feyenoord – Peru)

Kommentar: Renato, who? Ja, det är en ytterst berättigad fråga för den som inte följer Eredivisie. Han var redan i tidig ålder väldigt bra på ungdomslandslagsnivå och var faktiskt högaktuell för Liverpool i tonåren. Enligt den 182 centimeter långa Tapia, som främst spelade mittback under den tidsperioden, drog sig LFC ur i sista stund eftersom de ansåg att han var för kort för att vara mittback. Istället hamnade Tapia i Twente och sedermera i Feyenoord. Under tiden i Holland har Tapia tagit ett kliv fram i banan, först som defensiv mittfältare, men sedan mer som box-to-box-mittfältare. Med en tuffhet, fysik och förmåga att driva fram bollen har han skapat sig ett namn på såväl klubb- som landslagsnivå. Kanske ingen spelare som får publiken att tappa hakan, men väl värd att ha med på den här typen av lista, inte minst på grund av hans LFC-koppling. Jag skulle inte bli ett dugg förvånad om han hamnar i Premier League inom två år.

[gdlr_divider type=”solid” size=”100%” ]

#6

Aleksandar Golovin (Central mittfältare, 22 år, CSKA Moskva – Ryssland)

Kommentar: Optimismen spred sig inom rysk fotboll när landet vann U17-EM år 2013. Sedan dess har dessvärre, hittills, endast en spelare från den truppen tagit steget till deras A-landslag. Det handlar om Aleksandar Golovin som är en slitstark defensiv mittfältare med ett mer än godkänt passningsspel. Om hemmanationen ska ha någon chans att överraska måste nog Golovin få sitt internationella genombrott.

2 kommentarer
  1. Blir intressant att se Lozano spela. För mig är han endast känd som den första spelaren man köpte i Fifa dom senaste åren då han är snabb som ett djur. Det verkar som han har verkligen vad som krävs för att lyckas i någon av Europas större ligor. Blir nog inte kvar i Holland i längre än ett år till.

    • Och där gjorde han mål mot Tyskarna 🙂

Kommentarer är stängda.