Senaste nytt

Special: silly-panel!

Just nu jobbar klubbarna och agenterna hårt för att flytta spelare mellan klubbarna. Transferfönstret är rykande hett och Totaal Liverpool vill förstås också vara med på tåget.

Varje dag kommer nya rykten – med varierad substans – kring Liverpool.

I detta inlägg svarar tre av Totaal Liverpools skribenter på frågor om hur de vill att Liverpool ska värva i sommar och vilka spelare man skulle vilja se i klubben.

Frågeställningen lyder: Vilka positioner vill du att Liverpool värvar spelare till i sommar? Och vilka spelare vill du att man hämtar in till dessa positioner?

* * *

Johannes: En offensiv spelare och en ersättare till Mignolet, som ju av allt att döma verkar lämna klubben, är allt jag kräver. Möjligtvis bör klubben också leta efter en vänsterback.

Liverpool hade under säsongen relativt få skador på nyckelspelarna i offensiven, men det är tydligt att det måste in fler alternativ där framme som på allvar kan utmana om en startplats. I dagsläget är det (för) stor skillnad i kvalitet på Mané, Firmino och Salah och reserverna bakom dem. Det glappet måste täppas igen och en spelare på samma nivå som startspelarna måste värvas in. Gärna en spelare som trivs både på en kant och centralt i banan. Timo Werner är en spelare som passar beskrivningen och som bara har ett år kvar på kontraktet. Tysken har länge länkats till Liverpool utan att något konkretiserats, men nu kan det vara dags. Bayern Munchen verkar också intresserat av Werner men LFC bör ha bra chans på tyskens signatur. Werner är i ”rätt” ålder men har trots det presterat under flera säsonger. Han har visat både i Bundesliga, i Europaspel och i landslaget att han håller hög klass, och det är en spelare jag gärna ser i LFC. Han kan spela på flera positioner och kontraktssituationen gör att han möjligtvis kan värvas för mindre än hans egentliga marknadsvärde.

Till målvaktspositionen är det svårare att hitta självklara alternativ. En ung, spännande keeper hade i teorin varit roligt, men när vi har Alisson i truppen har vi en målvakt som kommer vara ohotad etta i alla fall under de kommande sju, åtta åren. Det gör det ganska meningslöst att värva ett framtidsnamn som andramålvakt. En mer etablerad pjäs som kan leverera direkt i cupspel och som back-up skulle därför vara mest intressant, kanske en Neil Etheridge från degraderade Cardiff?

Självklart finns det också ett litet tomrum bakom Andy Robertson på vänsterbacken, Liverpool tappar i kvalitet när han inte spelar. Jag tycker dock inte det behöver värvas om det inte identifierats någon klockren värvning, och i min bok finns ingen klockren vänsterbacks-värvning på marknaden. Scoutingteamet är kanske (förhoppningsvis?) av en annan uppfattning och jagar någon, men jag har svårt att se vem klubben skulle värva för rimligt pris, som är bra nog för LFC men som vill gå till klubben som uttalad tvåa. För självklart ska Robertson spela när han är tillgänglig. I Milner, Gomez och möjligtvis Trent har vi spelare som kan täcka upp som vänsterback till dess att det dyker upp ett rimligt alternativ på marknaden.

Men det är ju alltid kul att spekulera i värvningar och om klubben gärna vill värva en back-up så ser jag tre hyfsade alternativ. Norwichs Jamal Lewis och Fulhams Ryan Sessegnon är två stora talanger som Klopp nog skulle kunna forma till riktigt fina vänsterbackar. Problemet jag ser här är dock prislapparna, som skulle vara skyhöga för vad som skulle bli reservspelare, samt konkurrensen från andra klubbar som kan garantera mer speltid. Ett tredje alternativ är Ajax landslagsargentinare Nicolas Tagliafico.

Sammanfattning

Målvakt: Neil Etheridge

Offensiv spelare: Timo Werner

Vänsterback (eventuellt): Jamal Lewis, Ryan Sessegnon eller Nicolas Tagliafico

* * *

Tomas: Tittar man på vår nuvarande startelva så håller den absolut högsta nivå, vi har kvalitetsspelare på varje position och för första gången på evigheter känner jag inget behov av att få in någon spelartyp för att stärka startuppställningen. Det vi däremot behöver är lite högre kvalitet på spelarna som finns där bakom. För mig är det högsta prioritet att få in en offensiv spelare, som kan alternera med vår stjärntrio där framme. Divock Origi och Rhian Brewster i all ära, men om det skulle komma en skada på Salah eller Mané skulle jag inte känna mig bekväm med att ha dem som förstahandsalternativ. Visst, vi har Oxlade-Chamberlain som säkerligen kan göra ett bra jobb på en anfallskant, men honom vill jag ha kvar på mittfältet. Vi skulle må bra av att lägga en rejäl slant på en spelare som gör att vi kan rotera mer där framme och därigenom ha våra spelare fräscha, vi ska också komma ihåg att vi haft flyt med att slippa skador i offensiven det senaste året. Jag har läst att vissa tycker det är dumt att lägga stora pengar på något man klassar som en backupspelare, men tittar man på hur bänken ser ut när City spelar är det lätt att se vad som skiljer oss från dem. De har namn som Mahrez, Sané och Jesus på bänken, spelare som kostat stora summor, men som också är kvalitetssäkringar i samband med skador. Ett namn som Timo Werner har ju florerar en del bland alla rykten och kanske skulle det kunna vara ett alternativ, men eftersom jag sett väldigt lite av honom vet jag inte om han är tillräckligt bra för att kunna avlasta våra stjärnor. Det ska också sägas att det verkligen inte är enkelt att hitta en spelare av allra högsta klass som vill komma in och riskera att bli bänkspelare under perioder, men jag känner mig trygg i att Klopp vet hur man övertygar spelare om att hoppas på hans bygge.

En annan plats som behöver stärkas upp är bakom Andy Robertson, nu har skotten varit en riktig stålman sedan han kom in till klubben och alltid varit redo när det vankats match, men han är inte osårbar och ska vi kunna gå långt i cuper behöver han också kunna vila ibland. Jag är ett stort fan av James Milner, men vill inte ha honom som vänsterback. Nu när Alberto Moreno lämnar behöver han ersättas, med en spelare som är bättre, främst klokare och bättre på att värdera när man ska gå framåt. Vi kommer inte att kunna ha en lika bra spelare som Robertson, men vi behöver se till att vi kan spela samma spel även när han inte är med. Det svåra här är, precis som i den offensiva positionen, att hitta en spelare som är bra nog, men som kan acceptera att spela andrafiolen. Om Robertson är frisk kommer han att spela nästan varje match, så det kan bli så att spelaren som kommer in inte får mer än 8-10 matcher under säsongen. Det ideala vore att hitta en spelare som kan agera backup till både Robertson och Alexander-Arnold, en mångsidig ytterback, likt Alvaro Arbeloa en gång i tiden, men jag vet inte riktigt var vi kan hitta en sådan. Det hade varit intressant att se hur Ryan Sessegnon skulle klara rollen som vänsterback hos oss, då han dessutom skulle kunna vara ett alternativ högre upp i planen kanske han skulle kunna få tillräckligt med speltid även om Robertson håller sig frisk. 

Personligen skulle jag gärna vilja ha kvar Simon Mignolet som andremålvakt, men förstår att han måste vidare för att få speltid, vi kommer därför att behöva en ny backup till Alisson Becker. Det här är väl den position som borde vara enklast att lösa, men det gäller samtidigt att få in rätt karaktär, en målvakt som kan köpa att han får spela bara enstaka matcher och annars bara agera stöd till vår stjärnmålvakt. Pepe Reina är den målvakt som står högst upp på min lista, han har spelet med fötterna, han har rutin av spel i Premier League och han känner för klubben. Han blir 36 under året och har spelat ganska sparsamt i Milan under den senaste säsongen, så det borde kunna gå att locka honom tillbaka till England för att avrunda karriären under Klopp i Liverpool. I honom skulle vi få in en bra karaktär, en humörhöjare och ett rutinerat fullblodsproffs. Jag vet att jag har en dragning mot det nostalgiska, har haft seriösa funderingar på att vi kanske borde gå för Ryan Babel också, men i fallet Pepe Reina tror jag verkligen att det vore en värvning som vore som klippt och skuren för att stötta Alisson.

Sammanfattning

Målvakt: Pepe Reina

Offensiv spelare: Timo Werner och eventuellt Ryan Babel (av nostalgiska skäl)

Vänsterback: Ryan Sessegnon

* * *

Hagman: Främst anser jag att vi kommer behöva en vänsterback. Vi har tackat av Moreno och det är dags för någon annan att inta rollen bakom Robertson. Det kan dock vara svårt att locka spelare utan att kunna garantera speltid men hitta en spelare med potential som ändå kan agera ifall Robertson behöver vila borde inte vara omöjligt.

Det verkar som Nicolas Pépé är nära att bli klar som ett alternativ på anfallspositionerna. Han gillar att utgå från en kant, alltså inte centralt, men jag tycker inte det är vad vi behöver heller. Men utöver vänsterbackspositionen har jag som sagt svårt att se givna positioner där vi behöver nya spelare. Det beror lite vad Mignolet väljer att göra. Jag hoppas han väljer att stanna kvar då han har accepterat rollen på bästa möjliga sätt. Men om han lämnar kommer vi såklart behöva en andra målvakt.

Liverpool har satt sig i en sån hög position på marknaden att man numera inte behöver kolla så mycket på vad truppen behöver utan istället se spelare för den talang och fotbollskunskaper han har och därefter skapa plats i truppen för honom. Som till exempel Matthijs de Ligt just nu, den talang han besitter är guldvärd för alla lag oavsett om man anser man behöver en till mittback eller inte.

På vänsterbackspositionen har inte så många namn officiellt kopplats ihop med Liverpool än. Adam Lewis är väl den vänsterback som är näst på tur inom våra egna led men har svårt att tro att vi litar på honom som en backup. Jag hoppas att man kommer gå för ett mindre namn, som med tid kan utvecklas av att spela bakom Robertson. Jag tror att Kieran Tierney kommer lämna Celtic denna sommar, men har svårt att se honom vilja vara ett andra val. Ryan Sessegnon lär vilja lämna Fulham, men jag blev inte imponerad av honom denna säsong. Men såklart finns det en potential där som är intressant.

Jag hoppas verkligen vi inte ger oss i kampen om de Ligt för där har vi ett ypperligt tillfälle att skapa oss ett mittbackslås för många år framöver. Den pondusen han visar upp trots sin unga ålder är otroligt imponerande. 
Det går rykten om att Liverpool är intresserade av Leipzigs stjärna Timo Werner. En blixtsnabb anfallare som har tagit steg på senaste tiden. Jag tror dock inte Liverpool är det smartaste steget för hans karriär, och tror andra lag kommer kunna locka honom genom att erbjuda mer given startplats. Som sagt verkar Nicolas Pépé vara nära att bli klar för oss. Han kommer fylla hålet på anfallspositionerna enligt mig för Salah kan absolut utgå från Firminos roll om han inte är tillgänglig. Sen har vi ju alltid Origi.

Om Mignolet väljer att lämna tror jag inte det är någon idé för Liverpool att ge sig efter en ung målvakt, snarare tvärtom. Man bör leta efter en erfaren målvakt som förstår rollen på bästa sättet, till exempel Pepe Reina. Helst dock ska man locka Mignolet att stanna kvar.

Sammanfattning

Målvakt: Pepe Reina

Offensiv spelare: Nicolas Pépé

Vänsterback: Kieran Tierney

Mittback: Matthijs de Ligt (ta chansen medan man har den)

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Kommentarer

 1. Fowler

  Vinner Champions League – köper Babel…
  Tomas…

  Värvningar:
  Köp Etheridge (om Mignolet lämnar)
  de Ligt är det nog för hög konkurrens om, och jag tror Klopp värderar (och ska värdera) Gomez högt. Matip hade en bra säsong också.
  Det är viktigt att ha unga britter i laget iom homegrown mm.
  Som offensiv mittfältare och avlastning på kanterna verkar Bruno Fernandez vara på gång. Jag ser hellre Kai Havertz från Leverkusen.
  Han har precis fyllt 20 år, gjorde 38 starter i Liga och EL – 20 mål och 6 assist. Wow vilken spelare han är och kommer bli. Kan användas som offensiv mittfältare, central mittfältare och som ytteranfallare.
  Som ytterback (backup) låter Sessegnon vettigt, kan vid behov även spela ytteranfallare.
  Som ytteranfallare har vi även Shaqiri. Skulle Firmino skada sig eller behöva vila kan Mané gå in centralt och Shaqiri täcka upp. Även Sessegnon om vi värvar honom.

  Om Origi lämnar borde vi kanske ändå försöka på Timo Werner med ett år kvar på kontraktet. Synd bara att han inte är nån höjdare på en kant, Klopp föredrar nog en spelare som kan användas i fler positioner.

  Summering: Etheridge (om Migs lämnar), Sessegnon, Kai Havertz.

  1. Johannes Ollson

   Havertz kostar nog minst en miljard. Tveksamt om Leverkusen ens släpper honom för det….men självklart en drömspelare för alla klubbar.

   Timo Werner jobbar gärna på en kant. Tittar vi på var i banan han har mest boll i Leipzig så är det oftast ut mot kanten. Tror han skulle fungera klockrent till vänster i LFC:s 4-3-3. Så han kan absolut användas på flera positioner.

 2. FR

  Intressant tid framför oss nu… och vi kommer ha en lång säsong 19/20 med många matcher…

  In
  Målvakt (eller behålla Mignolet)
  De Ligt
  Vänsterback (har inget namn)
  Jadon Sancho
  Memphis Depay
  Timo Werner

  Ut
  Mignolet (eller inte😉)
  Moreno
  Sturridge
  Lallana
  Lovren
  Clyne
  Origi (ev)
  Grujic
  Wilson
  Kent

Laddar...