Så var de tidigare LFC-spelarnas ligasäsonger.

* * *

Benteke, Christian (Crystal Palace) – Har fortsatt sin måltorka som han haft ända sedan flytten till London. 2 ligamål imponerar inte. Har fortfarande 1 år kvar på sitt kontrakt med Palace, gissningsvis har han en lön som gör honom svår att flytta på.

Carroll, Andy (Newcastle) – En till centertank med en minst sagt tung säsong. Har som vanligt haft skadeproblem, men har ändå deltagit i 19 ligamatcher utan att göra mål. Dock 5 assist. Nu går hans kontrakt ut och han går en oklar framtid till mötes.

Coady, Conor (Wolverhampton) – Den spelskickliga mittbacken gjorde sin femte säsong i Wolves, där han ju numera också är lagkapten. Coady har gjort en ny bra säsong, men ändå inte tillräckligt bra för att han ska vara aktuell för någon av de allra största klubbarna. Perfekt för Wolves så länge de slåss strax under CL-platserna.

Cresswell, Aaron (West Ham) – Inte direkt en LFC-legend, men har en bakgrund inom ungdomsverksamheten, som han fick lämna som 15-åring. Har varit en av de bättre engelska vänsterbackarna sedan han kom till West Ham för 6 år sedan, men ha inte riktigt utvecklats som man hade hoppats de senaste åren, har dock haft problem med skador stora delar av karriären. Ojämn säsong nu, och med 30 år fyllda kan vi nog konstatera att West Ham blir hans största klubb i karriären, vilket visserligen inte är så tokigt.

Ibe, Jordon (Bournemouth) – Se separat artikel HÄR.

Ings, Danny (Southampton) – Gjorde enastående 22 mål och slogs i toppen av skytteligan. Den bästa säsongen i hans karriär?

Manquillo, Javier (Newcastle) – Squadplayer som oftast har spelat högerback, men även lite vänsterback och högermittfältare. Spelade ungefär hälften av matcherna, bänkad resterande. En bra utfyllnadsspelare för Skatorna, håller helt klart en godkänd nivå när han spelar.

Reina, Pepe (Aston Villa) – Fick spela ungefär 2/3 av matcherna sedan ankomsten i januari. Helt okej insats, hans rutin var förmodligen viktig när Villa lyckades stanna i PL.

Robinson, Jack (Sheffield United) – Den tidigare LFC-tonårstalangen kom till Sheffield i januari och fick spela 6 matcher. Har visat en del kvalitéer, som en fin vänsterfot och imponerande inkast, i sina matcher. Ska bli intressant att följa nästa säsong.

Sakho, Mamadou (Crystal Palace) – Verkligen ingen positiv säsong. Bara 14 PL-matcher, bänkad i flera period och avstängd. Dessutom skadad i början av året 2020. 30 år gammal borde han vara i toppen av sin karriär, men dessvärre lutar det åt att han befinner sig i botten just nu.

Shelvey, Jonjo (Newcastle) – Spelat 26 PL-matcher och gjort 6 mål. Mest defensiv mittfältare första halvan av säsongen, men har varierat mellan DF och central mittfältare andra halvan av säsongen. Fick äran att vara lagkapten i 9 matcher. Förmodligen hans bästa säsong hittills, då han har hittat en jämnhet som tidigare saknats.

Sinclair, Jerome (Watford) – Den forne LFC-talangen har spenderat säsongen pån lån i nederländska VVV Venlo, där han dessvärre gått mållös från 23 Eredivisie-matcher.

Smith, Brad (Bournemouth) – Har misslyckats totalt sedan flytten från LFC. Fick ingen speltid i PL första halvan av säsongen, lånades ut till Cardiff City under andra halvan, men platsade inte där heller.

Solanke, Dominic (Bournemouth) – Ny tung säsong men gjorde i alla fall 3 mål under slutspurten. Förhoppningsvis någonting som han kan bygga vidare på, jag hoppas han stannar i Bournemouth och försöker skjuta upp dem i PL igen.

Sterling, Raheem (Manchester City) – Lyckades för första gången göra 20 ligamål. Helt klart en stark prestation, det var inte hans fel att City kom så långt efter LFC.

Ward, Danny (Leicester) – Har inte spelat en sekund i ligan under säsongen, men 4 inhemska cupmatcher. Satt på bänken vid samtliga PL-matcher. Kasper Schmeichel har verkligen cementerat sin plats som etta i Leicester.

4 kommentarer
  1. Varför har Sakho varit avstängd?

    • Sakho fick rött kort mot Bournemouth i december, och blev därför avstängd i 3 matcher.

  2. Jag tror Coady skulle platsa i en bättre klubb. Tror tex han och Maguire skulle kunna bilda ett väldigt bra mittlås. Sen vill man ju så klart inte se en exliverpoolare i scums. Och för vårt bästa är det bättre om Lindelöf får fortsatt speltid.

  3. Tycker att du är grymt kul att det går så bra för Ings – det förtjänar han efter alla skador.

Kommentarer är stängda.