Vi behöver inte påminna om vad det är för match i morgon, bortamötet mot vår stora rival från Manchester är inget man missar. Matchen i morgon är oerhört viktig, både för prestigen och kampen i tabellen. En som vet allt om rivaliteten mellan klubbarna är Bojan Djordjic(@BojanDjordjic7), Viasats ankare som under en period av sin karriär var en del av Manchester United. Vi på Totaal Liverpool är väldigt glada över att ha med honom som gäst i veckans frågestund, så här kommer Bojans tankar om hans gamla lag:

1. När du var i United var man ett lag som alltid konkurrerade allra högst upp i tabellen och ofta slutade som segrare, kunde man märka av det på något sätt som spelare i klubben?
Jag märkte så fort jag tog klivet in på dåvarande träningsanläggningen ”The Cliff” att United var något unikt. Man hade precis vunnit trippeln och hela huset gungade av entusiasm. Attityden, träningsviljan och egenskapen att alltid få ut max av sina spelare speglade Sir Alex och hela verksamheten.


2.Hur ser du på Uniteds första halva av säsongen, har man gjort en godkänd insats?

Insatsen såhär långt har varit helt klart godkänd. Bättre och bättre för varje match. Fortfarande lite besviken över oavgjorda matcherna på Old T. (Stoke, Burnley, Arsenal, West Ham). Jag är betydligt gladare än vad jag var under Moyes och Van Gaal, så mycket kan jag säga.

3.Vilka skillnader tycker du att man kan se mellan Uniteds sätt att spela under Mourinho jämfört med hur man spelade under Van Gaal?
Skillnaden syns mer och mer i spelet. Det är betydligt mer direkt och med massa energi på slutet. Attityden och bröstet ut. Man vill vinna matcher och är inte lika rädda att förlora poäng längre. Att vara modig belönas i längden.

4.Vilka styrkor och svagheter tycker du att laget har?

Styrkor (anfallsspelet, kreativiteten framåt och Zlatans unika egenskap att vid 35års åldern leverera, samt ett välfungerande mittfältstrio Carrick – Herrera – Pogba). Svaghet (backlinjen trots att det har sett stabilt ut så finns det bekymmer på vänsterbacksplatsen). Saknar en mittbacks-general dessutom som leder dem övriga. En ledare med pondus helt enkelt. Vidić var en sådan, trots problemen han hade mot Torres (vet att Pool-supportrarna kommer att ta upp det 😄).

5.Det finns många alternativ i Uniteds offensiv, hur tycker du att man ska ställa upp för att vara så farliga som möjligt?
Carrick – Herrera – Pogba – Martial (v) – Zlatan – Mkhitaryan (h)

6.Du som har varit en del av United, på vilket sätt kunde man märka av rivaliteten mellan United och Liverpool?

Väldigt kort tid efter min ankomst till klubben så fick man veta och höra av Sir Alex att Liverpool skulle man bara slå oavsett om det var junior, reserv eller seniornivå. Det fick man inpräntat tidigt. City var inte på nivån de är på nu så Liverpool var den stora och ÄR den stora rivalen i min värld.

7. Hur ser du på Liverpool under Klopp? Tror du att vi kan vara med och utmana om titeln?

Jag beundrar Klopp, det har jag alltid gjort. Han är så genuin, rak och ärlig i allt han säger och gör. Uppskattar den egenskapen hos folk och han är väldigt kunnig. Finns ingen bättre tränare i världen när det handlar om att anfalla motståndarens försvarslinje. Liverpool ska vara glada att ha honom eftersom tron på det laget gör är tillbaka på Anfield, trots matcher som mot Burnley och Bournemouth.

8. Avslutningsvis, du spelade ju under en period i våra cupmotståndare Plymouth Argyle också, vad har du för minnen av din tid i den klubben?
Min tid i Plymouth kommer jag ihåg väldigt väl och Argyle har en plats i mitt hjärta, trots mina stora skadebekymmer. Vi spelade då i ”Championship” och var betydligt vassare än det laget som huserar i League 2 nu. Fick fantastiskt stöd och mottagandet av supportrarna och folket. Det är en lång resa från Liverpool till Plymouth men den är värd varje pund, tro mig. Bra pubar ner vid ”Barbican”.