En av förra årets stor överraskningar var West Ham United, bland annat genom några riktigt imponerande bortasegrar mot förväntade topplag. Årets säsong har dock inte inletts speciellt imponerande, trots en ny fin arena och Dmitri Payet i startelvan. För att ta tempen på söndagens motståndare kontaktade vi Alexander Olausson(@alexolau) på West Hams svenska fans-sida, det här är vad han hade att säga om säsongen hittills:

1. West Ham har haft en minst sagt tung inledning på säsongen, vad har hänt?

Det är mycket som har hänt. Den nya arenan – som vi kommer in på sedan – har varit minst sagt skandalomsusad, offensiven som var framgångsrik förra året har inte fungerat och de spelare som värvades in under sommaren har underpresterat rejält. Det är några av sakerna som varit dåliga och något som kan förklara det dåliga anfallsspelet är avsaknaden av en ordentlig striker.

2. Hur är förtroendet med Slaven Bilic, sitter han kvar som tränare in i 2017?

En klurig fråga som blir allt mer relevant ju längre tiden går och poängen inte trillar in, så klart. Det diskuteras flitigt på sociala medier och i tidningarna, men det där riktiga raseriet mot Bilic har inte kommit ännu och han har förmodligen några ytterligare månader på sig att försöka vända på skutan innan det blir aktuellt på riktigt. Känslan är dock att det kommer stå en ny tränare vid sidlinjen om West Ham inte börjar vinna matcher inom tidigare nämnd tidsram.

3. Dimitri Payet var en av förra säsongens utropstecken i PL, hur har han följt upp det i år?

Inte bra alls. Han spelar nonchalant, verkar inte alls harmonisk och hans underpresterande har också en stor del i att West Ham just nu ligger i botten. Säga vad man vill om att han var ensam i början av säsongen, men nu har många spelare kommit tillbaka från sina respektive skadeproblem och då borde han få tillräckligt med uppbackning för att spela bra. Det har dock inte hänt och fransmannen hänger ofta med huvudet och tar inte jobbet alls på samma sätt som förra säsongen.

4. Övergången till nya arenan verkade inte helt smärtfri, hur har stämningen varit den senaste tiden?

Det är fortsatt oroligt i och kring arenan. Fansen som tyckte att man tog bort hjärtat från klubben när man flyttade från Boleyn Ground har fått vatten på sin kvarn och det är inte mycket som varit positivt med London Stadium. Förra helgen skrev till exempel Mirror att en West Ham-supporter ska ha slagit en som arbetade för Gunners’ tv.

5. Transferfönstret öppnar snart, vad är dina förväntningar på West Hams ledning?

Jag vet inte riktigt vad jag förväntar mig. Drömmen hade ju varit en högklassig forward men det brukar sällan hända under ett januarifönster. Så jag tror inte det kommer hända särskilt mycket, men det gör dock flera av mina medarbetare på Svenska Fans så vi får väl se vart det landar.

6. Vad är dina tankar kring säsongens Liverpool, tror du vi kan vara med och utmana i toppens hela vägen?

Jag tror inte att Liverpool kommer utmana Chelsea och Manchester City hela vägen till de sista matcherna. Samtidigt tycker jag mig se en liten likhet med Liverpool säsongen 13/14 som var riktigt bra och där man gjorde över 100 mål. De offensiva kvalitéerna finns där för att hela tiden göra tillräckligt med mål för att vinna matcher och det kan räcka långt.

1 kommentar
  1. Såg en intervju med en som driver en kanal på youtube om west ham och det verkar som att ägarna försöker bli av med de gamla fansen för att attrahera utländska fans och investerare. Detta tar sig uttryck i den nya större och mindre intima arenan, inkorporerandet av ”London” i klubbemblemet, försäljningar av oglamorösa spelare (men som har hjärta för klubben) som Tomkins och mer kontroll över fansen på stadion (typ se till att folk inte står upp och är högljudda osv).

Kommentarer är stängda.