Ligaspelet rullar vidare och för ett skadedrabbat Liverpool väntar under helgen hemmamatch mot West Ham. Londonlaget kommer till Anfield med en bra form, senast förra helgen plockade man en poäng av Manchester City och veckan innan stod man för en makalös upphämtning mot Tottenham. Jesper Nilsson(@JesperWHU) följer laget noga och berättar här om hur inledningen av säsongan varit.

1. Ni hade en ganska tuff säsong senast, hur ser du tillbaka på den idag?
Motgångarna kom när Fabianski blev skadad i oktober för ett år sen, därefter tog det lång tid innan laget reste sig. Men när säsongen skulle avgöras efter uppehållet klev laget starkt fram och visade att vi var betydligt bättre än lagen som åkte ur. Hur det skulle gått utan de viktiga värvningarna av Soucek och Bowen är dock oklart, de gjorde verkligen skillnad.

2. Ni inledde den här säsongen med en förlust mot Newcastle, men har sedan dess bara en förlust, trots tufft spelschema. Vad är det som ligger bakom den här starka perioden?
Det är nog att laget gått samman. Alla spelare har roller där de får göra just det de är bra på. Mark Noble är inte längre ordinarie, och även om det inte är hela förklaringen så är det inte en tillfällighet att han spelade i vår sämsta match. Han är nyttigare som en form av tränare där han får leda laget i omklädningsrummet och på träningar.

3. Utifrån sett verkar det vara en del turbulens kring West Hams ledning, hur skulle du säga att klubben mår idag?
Förhållandet mellan ägarna och resten av klubben är fortsatt spänt, likväl tycks det inte som att läget påverkat spelarna negativt. Det blev otroligt dålig stämning i truppen efter att unge talangen Diangana såldes, men inte heller det verkar ha knäckt spelarna, tvärtom verkar det som att de genom den här situationen växt ihop till ett riktigt lag. Supportrarna känner sig svikna av att ägarna lovat framgång efter flytten till London Stadium samtidigt som det upplevs som att ägarna ljuger om hur mycket pengar som finns att värva för, etc. Det är nog alltför infekterat mellan ägarna och resten av klubben för att det ska bli riktigt bra förrän de säljer, men det mest väsentliga är dock resultaten och så länge det går så bra som under säsongens inledande matcher så kommer nog situationen i alla fall vara hållbar. West Ham är således inte direkt välmående, men det är heller inte det krisläge som det var i våras.

4. En spelare som fått mycket beröm under säsongsinledningen är Tomas Soucek, vad är det för spelartyp och vad tycker du han betytt för West Ham hittills?
Wow, vilken värvning! En av våra absolut bästa spelare sedan han togs in från Slavia Prag. Han är en stabil och spelskicklig defensiv mittfältare som rör sig bra över hela planen och dessutom är målfarlig. Han var en de viktigaste spelarna både i den starka säsongsavslutningen i juli och nu i den lovande säsongsöppningen.

5. Declan Rice ryktades bort från klubben under sommaren, men blev till slut kvar. Hur har hans säsong varit hittills?
Riktigt bra! Han styr mittfältet tillsammans med Soucek och det är fullt rimligt att säga att det viktigaste med transferfönstret var att Rice blev kvar. Han har enorm potential och har utvecklats mycket det senaste året, om vi inte kan erbjuda honom att spela europeisk toppfotboll är det med största sannolikhet ofrånkomligt att han kommer lämna. Det är dock viktigt att vi kan ha kvar honom så länge som möjligt och få riktigt bra betalt för honom.

6. David Moyes är fortsatt tränare i klubben, hur ser du på honom? Vill du ha honom kvar över tid eller vill du ha in ett nytt namn?
David Moyes gör vad han kan. Fembackslinjen har fungerat väldigt bra hittills och just nu får Moyes ut det mesta av varje spelare. Det gick dock bra även när Moyes drabbades av Corona och hamnade i karantän så det är oklart hur mycket som faktiskt är hans förtjänst. Just nu ser jag det inte som troligt att han ersätts, men jag ser inte honom som en framtidsman. Han är alldeles för sen med att göra byten och det känns som att han är väl försiktig och återhållsam med förändringar för att ändra en matchbild. Han ser även ut att tappa Hallers förtroende och det är illa, han har mycket mål i sig, men får inte spela. Likväl vet jag inte vilka namn på tränarmarknaden som finns tillgängliga och som skulle vara intressanta för oss framöver. Däremot ser jag det som mycket viktigt att Kevin Nolan och Stuart Pearce fortsätter som assisterande tränare, de förstår klubben och jag tror att de betyder mycket. Förhoppningsvis kan även Mark Noble ingå i tränarstaben när han lägger av. Den kärnan av gamla spelare kan definitivt vara en nyckel till framgång.

7. Vilken typ av match tror du vi får se på Anfield?
Jag tror att Liverpool kommer föra spelet och äga bollen större delen av matchen. Det blir väldigt viktigt för våra ytterbackar att stänga Salah och Mané så att de inte får yta bakom vår backlinje. Förra säsongen hade jag varit helt inställd på att Liverpool skulle vinna, men nu känns vi inte helt slagna på förhand även om ni såklart är stora favoriter. Antonio klev av skadad mot City och det ryktas om att det var värre än vad de första rapporterna antydde. Vår offensiv kommer lida avsevärt om han inte kommer till spel.