Brassens skada kommer att hålla honom borta från spel i flera viktiga matcher, men det kunde varit värre.

Enligt David Maddock på Mirror har Liverpool fått ett positivt besked rörande den skada som Fabinho ådrog sig i CL-matchen mot Midtjylland. Den typen av skada som Fabinho råkade ut för kan i värsta fall göra att man missar 6 månaders spel, men den defensiva kuggen klarade sig undan den allvarligaste graden och kan mycket väl ”bara” missa matcherna mot West Ham, Manchester City och Atalanta.

Det är oklart hur Jürgen Klopp kommer att formera backlinjen i Fabinhos frånvaro. Klopp sa nyligen till medier att Joel Matip kanske inte kommer att vara redo för spel mot West Ham, då han återvände till lättare träning tidigare i veckan. Matip kommer förmodligen vara redo för spel nästa vecka, men kanske inte till lördagens match.

Matips väntade frånvaro innebär att Joe Gomez troligtvis kommer att få bilda mittlås med antingen Rhys Williams eller Jordan Henderson. Den sistnämnde har begränsad erfarenhet från mittbackspositionen, men han spelade där i exempelvis klubblags-VM-semifinalen mot Monterrey och stod för en klart godkänd prestation.