Härom dagen reste Liverpool till London och lyckades ta sin första seger under 2021, i morgon är det dags för en ny tur till huvudstaden, den här gången för att möta West Ham. David Moyes lag har gjort en riktigt stark säsong hittills och kommer att sälja sig väldigt dyrt. Jesper Nilsson(@JesperWHU) berättar här hur the Hammers tagit sig upp i striden om europaplatser.

1. West Ham tippades av många få en tuff säsong, men befinner sig just nu i kampen om CL-platserna. Vad är nyckeln till er framgångsrika första halva av säsongen?
Först och främst är det helt otroligt och även om jag givetvis inte är mätt än så tänker jag passa på att njuta av varje sekund som återstår av säsongen. Det finns förstås flera aspekter till att det har gått så här bra. En är att spelarna har hittat sina roller både på och utanför planen, laget ser ut att må bra och glädjas för varandras skull, en harmoni som länge har saknats. Sen har Moyes lyckats sätta spelsystemet på ett bra sätt som hjälper spelarna att få ut sitt max, undantaget är Haller som kom helt fel, men trots att vi tvingades spela med en ointresserad forward under flera veckor så rullade poängen in. Det säger mycket om övriga laget.

2. Hur skulle du beskriva ert sätt att spela under David Moyes?
Det handlar mycket om att sätta defensiven, låta motståndarna ha bollen och sen ställa om och slå hårt när möjligheten att gå till anfall dyker upp. Det gör att vi tenderar att göra väldigt bra matcher mot lag som vill vara spelförande, men kan ha problem, likväl lyckades vi krångla till oss 1-0-vinster mot West Bromwich, Sheffield, Burnley och Fulham. Jag tror vi kommer ha lättare att få till det offensiva spelet också nu när defensiven sitter och självförtroendet växer.

3. Ni har inlett det här året med idel segrar, vilka spelare har imponerat mest under 2021?
Soucek- det är nästan exakt ett år sen han kom från Slavia Prag och han är en av våra bästa värvningar någonsin!
Coufal- en okänd tjeck som rekommenderades av Soucek och som glänst på högerbacken.
Rice- Han växer mer och mer och funkar perfekt med Soucek på det centrala mittfältet. Frågan är hur länge vi får behålla honom.
Bowen- Kom strax efter Soucek förra vintern och har haft stor del i att vi har gått så bra under våren 2020 och hösten 2021. Det finns fler som förtjänar att hyllas, men någonstans måste jag begränsa urvalet.

4. Har ni gjort några affärer under januarifönstret? Är du nöjd med klubbens agerande?
Vi har sålt Haller, tydligen fick vi ett bra erbjudande från Ajax som vi inte kunde tacka nej till. Vi har köpt loss Benrahma som tidigare var på lån och vi har tagit in Lingard på lån. Jag skulle vilja ha in en eller två anfallare, en central mittfältare och en vänsterback så under vanliga omständigheter hade jag nog inte varit nöjd. Men under en rådande pandemi som påverkar klubbars ekonomi och nya bestämmelser med Brexit så vill jag inte vara för kritisk. Tar vi in en billig temporär forwardslösning för att bredda truppen under våren så kan vi kanske satsa ordentligt under sommaren och då får jag säga att jag är ganska tillfreds med fönstret. Det är i alla fall klart godkänt agerat.

5. Vad tycker du ska vara klubbens målsättning under säsongens andra halva?
Topp-6 och final i FA-cupen. Det kanske låter kaxigt att säga cupfinal när vi möter era formstarka rivaler på bortaplan i nästa omgång, men tydligen kunde Sheffield slå dem så varför inte vi? Att vi både ska klara topp-6 och en cup-run låter kanske som hybris efter vår fina säsongsinledning. MEN kontraktet är redan klart, vi har således ingenting att förlora den här säsongen, så varför inte spänna bågen ordentligt när vi har chansen? Oavsett hur det går kommer jag vara mycket belåten med vår säsong.

6. Hur tror du att matchen mot Liverpool kommer att se ut?
Tror det kommer se ut ungefär som på Anfield i höstas; Liverpool har mycket boll, vi får rikta in oss på försvar och kontra när vi har chansen. Skillnaden nu är att vi har Antonio på topp och inte Haller. Jag ser Liverpool som favoriter, men vi är inte slagna på förhand!