I morgon är det toppmöte på Anfield. Liverpool tar sig an Tottenham i ett möte som med stor sannolikhet kommer avgöra vilket lag som går på julledighet i serieledning lite senare i veckan. Jonatan Tengwall(@jontetengwall) är en av skaparna till podden Kolla svenskan, men han är utöver det en trogen spurssupporter och berättar här om hur han ser på säsongsinledningen.

1. Äntligen börjar vi ser på publik på flera av läktarna i Premier League, hur tycker du det varit att följa ligan under den här pandemin?
Det är roligare med publik på fotbollen såklart, men för oss sofftittare på andra sidan Nordsjön har bristen på publik gjort underverk för den tråkiga hemmatiden! Att tv-bolagen lagt upp det så man kan se varenda match istället för att alla går kl 16 på lördagar har varit mycket trevligt, fotboll som puttrar i bakgrunden är bättre än alla brasvideor. Plus att höra spelare och tränare skrika på varandra är också en bonus.

2. Tottenham har inlett säsongen starkt, vilka anledningar kan du se till den starka starten?
Vi har onekligen startat starkt, och framför allt de senaste veckorna med nollor mot två topplag och Arsenal (LOL). Det känns som att Mourinho drog åt svångremmen efter West Ham-debaklet, och det i kombination med två toppanfallare som Kane och Son är en svårslagen kombination. Detta plus ligans överlägset bästa värvning i Höjbjerg samt andra bra rekryteringar och hyfsad bredd har gjort laget slagkraftigt.

3. Det har gått drygt ett år sedan ni tog in Mourinho som tränare, hur ser du på rekryteringen idag?
Det är ju svårt att säga att han inte har lyckats, och nu verkar han också lyckats förvandla laget till sin egen typ av vinnarmaskin som i hans forna glansdagar, även om det fortfarande är för tidigt att säga om det kommer hålla säsongen ut. Med det sagt är jag fortfarande dogmatiskt emot Mourinho och vi borde såklart inte ha sparkat Pochettino förra hösten. Det kommer jag alltid stå för, oavsett hur bra det går med Mourinho.

4. Harry Kane, är han i sitt livs form nu?
Som supporter av en klubb är det såklart mitt ansvar att påpeka för andra fans att vår spelare har varit underskattad länge eftersom jag ser honom varje vecka och därför vet mer om honom än alla ”så kallade” experter tillsammans. Men ja, han har verkligen tagit till sig den nya djupare rollen på ett otroligt sätt och samtidigt lyckats bibehålla målformen. 9 mål och 10 assist på 12 matcher är svårt att bortse ifrån.

5. Er stora värvning i somras var, såklart, Gareth Bale. Hur har han sett ut under de första månaderna sedan återkomsten?
Bale har kanske inte helt oväntat inte gjort så mycket än. Jag tror alla var på det klara med att han inte skulle vara i matchform förrän november redan när han kom, men nu är han sjuk och det är svårt att inte börja bli lite orolig även om det fortfarande är tidigt. Hans få insatser har sett tröga ut, även om han har gjort ett mål. Å andra sidan så var värvningen i sig bra nog för min del, han kan spela noll minuter framöver och jag kommer ändå vara lycklig över att han är i klubben.

6. Vad kommer att bli nyckeln för Spurs om ni ska hänga med i titelstriden hela vägen?
Nyckeln är väl som alltid Harry Kane. Om han blir skadat så är det omöjligt att hänga med, speciellt eftersom han har tagit ännu mer plats och ansvar i år än tidigare. Tottenham har spetsen för att vara med i toppen hela vägen, särskilt när Liverpool i synnerhet saknar nyckelspelare, och förhoppningsvis ska väl Mourinho bidra med mentaliteten som saknats tidigare. Men i slutändan är Spurs alltid Spurs, så det skulle inte förvåna mig om den här säsongen har sparat sina värsta överraskningar för att kunna krossa vårt hopp precis i slutskedet med VAR eller nån jävla lasagne igen.

7. Vad tror du om matchen på Anfield? Hur kommer Spurs ta sig an matchen?
Med tanke på att vi inte vunnit på Anfield sedan typ 2012, och aldrig inte är bra mot Liverpool nånsin så blir det garanterat samma approach som i de senaste matcherna mot City och Chelsea. Bussen ställs upp, Dier ska brottas, Kane och Son får försöka skapa själva vilket de är fullt kapabla till, och sen förlitar vi oss på det helt enkelt. Varken Lovren, Van Dijk eller Lamela är ju tillgängliga så vi kan inte ta poäng på solklara straffar eller offsider.