Toppmöte dominerades fullständigt av Liverpool som välförtjänt tog hem segern efter Firmino nickat in avgörandet på tilläggstid.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Alisson, Alexander-Arnold, R.Williams, Fabinho, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Jones, Mane, Salah, Firmino

Liverpools bänk: Kelleher, Keita, Oxlade-Chamberlain, Minamino, Origi, Phillips, N.Williams

Tottenhams startelva: Lloris, Aurier, Alderweireld, Dier, Davies, Sissoko, Højbjerg, Lo Celso(58), Bergwijn(76), Son(87), Kane

Tottenhams bänk: Hart, Reguilon(76), Winks, Rodon, Alli(87), Moura(58), Ndombele

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Tottenham 2-1 (1-1, 1-0)

1-0: Salah 26′

1-1: Son 33′

2-1: Firmino 90′

Skott på mål: 11 – 2
Totalt antal skott: 17 – 8
Skott utanför: 1 – 6
Bollinnehav: 76% – 24%
Passningsprocent: 88,1% – 60,8%
Vunna luftdueller: 56,3% – 43,8%
Offsides: 2 – 0
Hörnor: 7 – 4
Gula kort: 0 – 2
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Tjuvade lite några gånger från sin position och fick därför vara med på lobbförsök vid flertalet tillfällen, som han löste med lite darr på ribban. Annars bra på att läsa spelet när Spurs kontrade och det behövdes en utrusande målvakt i den öppna ytan.

Alexander-Arnold – Drog till med en läcker tunnel och visade betydligt bättre takter än senast. Ett ständigt hot med sina inlägg och låste ner Bergwijn och Son under större delen av matchen.

R.Williams – Hög procent i vunna dueller. Känslan var dock att ynglingen var lite att lasta för baklängesmålet där det förvisso var en hårfin onside. Märktes att han var debutant på den här nivån stundtals och kändes inte helt övertygande när Spurs satte hård press i början av andra.

Fabinho – Förlorande en avgörande nickduell när Bergwijn sköt i stolpen. Utöver det så kändes han väldigt stabil, oerhört kylig med bollen och inte rädd för att slå den långa bollen. Ett offensivt hot från sin mittbacksposition stundtals, lustigt nog.

Robertson – Slog hörnan som slog Spurs. En riktig Andy Robertson-insats i en riktig Andy Robertson-match måste sägas. Den här typen av matcher är skotten riktigt bra och alltid tänd till tusen. Så även ikväll.

Henderson – Höll igång passningstempot och var snabbt där för att bryta bollen, oftast högt upp i planen. Mattades av något intensitetsmässigt mot slutet, men konstigt vore väl annars.

Wijnaldum – Det var längesen holländaren var så inflytelserik och fick så mycket ytor att transportera boll på. Mycket bra beslutsfattning och att på kort tid överväga de bästa passningsalternativet i alla riktningar. Riktigt bra ikväll precis som laget i stort.

Jones – Kändes som 19-åringen var precis överallt, och siffrorna nedan styrker det påståendet med nästan lika många bolltouch som hela Spurs lag. Frustade fram ledningsmålet till Salah och så oerhört kvicktänkt på små ytor. Han vågade göra skillnaden ännu en gång och visade återigen att han är i startelvan för att stanna.

Mane – Hade oerhörda svårigheter att få domarens sympati när Spurs-spelare tilläts riva och slita hur mycket som helst, och ironiskt nog fick beslutet emot sig när han befann sig i snarlika 50/50 situationer. Aurier hade hursomhelst tufft att hänga med i de snabba vändningarna från Mane och var ett ribbskott från att bli matchvinnare.

Salah – Irrationell och skördade stor lycka när han letade sig in centralt på sin vänsterfot. Jobbade även hårt i defensiven(!) och hade både en boll i mål (med lite flyt förvisso) och nätvittring därefter. Detta utan att riktigt få till avslutet mot någon av Lloris stolpar, eller förstatouchen mot mål.

Firmino – Oerhört inflytelserik och hittade både sätt att vinna bollen högt och finurligt trixa sig ifrån sin markering när han droppade av centralt. Nickade och sköt in sig några gånger innan han avgjorde den här tillställningen med en riktig kanonnick upp mot krysset på tilläggstid. Målfirandet därefter sa allt om betydelsen för honom personligen, och laget. Si señor.

Inhoppare:

Inga byten gjorda

* * *

Övriga kommentarer om matchen: