Efter en helg med FA-cupspel är det återigen dags för Premier League och för vår del väntar en tuff bortamatch, mot ett Mourinho-lett Tottenham. Det är inte bara en ny tränare i Spurs, det är dessutom en ny arena vi får besöka, då det här är första gången som Liverpool spelar på londonlagets nybygge. För att ni ska få en inblick i Tottenhams säsong har vi fått hjälp av två Spurs-supportrar, Marcus Håkman(@Marcushkman79), från bland annat podcasten Ledley Kings knä, och komikern Jonathan Tengwall(@JonteTengwall), från bland annat podcasten Kolla svensken. Det här hade de att berätta:

1 . Spurs har haft en tuff första halva av säsongen, vad är det som inte klaffat?
MH: Om vi håller oss till spelet på planen så är det att laget inte funkar. Linjerna sitter inte ihop från backlinje till mittfält och från mittfält till anfall. Det som gjorde oss till ett topplag var laget och det som gör oss till ett mediokert mittenlag utan linjer är att elva spelare plus bänk spelar för sig själv(eller spelare inte alls t.e.x Eriksen). Sedan saknar vi Dembele som försvann i januari 2019.
JT: Det mesta skulle jag säga. Första halvan av halvan om man kan säga så var en fortsättning på den usla formen från förra säsongen som maskerades av Champions League. Sen kom Mourinho in och kastade om lite spelare och sådär, men spelet har inte förändrats nämnvärt. Kortfattat så handlar det om att Tottenhams enda kreativa kraft är Christian Eriksen, och alla våra matcher ser nu exakt likadana ut: Mou vägrar starta Eriksen pga tjafs -> Tottenham är tröga och ganska dåliga -> Eriksen byts in och lyfter laget (en liten bit iaf) -> Mou vägrar starta Eriksen i nästa match.

2. För en utomstående känns det konstigt att se Mourinho i Tottenham, vad är dina tankar kring rekryteringen?
MH: Att se Mourinho i Tottenham ur en personlig vinkel känns fel och 5 år försent. Vi är en klubb som står för en fotboll som inte jag kopplar ihop med Jose. Sedan har han ett verbalt sätt att uttrycka sig på med härskarteknik som främsta vapen som inte jag vill att en ledare i Tottenham ska ha (än så länge har han inte gjort det i Spurs)
JT: Mourinho i Spurs är fortfarande det märkligaste jag upplevt som supporter. Att se honom i den (av någon anledning) lila träningströjan är bisarrt. Personligen hade jag föredragit något annat val om nu Pochettino var tvungen att gå, vilket han kanske var. Men vad man än säger om Mourinho i Spurs så är det ett bevis på hur långt klubben har kommit, en prestigevärvning helt klart. Återstår att se om han kan backa upp det med resultat.

3. Hur har Spurs förändrats under Mourinho?
MH: Ingenting om jag ska vara ärlig. Till en början tog vi mer poäng. Det berodde mer på stolpe in än Jose, spelet som helhet var sig likt som under Pochettinos 2019.
JT: Inte särskilt mycket tyvärr. Man hade hoppats på mer av en förändring i mentalitet om inte annat, men det känns väldigt same-same. Det mest positiva är att han har lyft Dele Alli, men utöver det har det inte rörts om så mycket som vi hoppats.

4. Kring vilka spelare skulle du vilja se Mourinho bygga laget under säsongens andra halva?
MH: Nu är Kane skadad så honom borträknat väljer jag den kroniskt skadade Ndombele, den finfina människan Son och ”grisen” Dele Alli. Från backlinjen vill jag inkludera Toby.
JT: Nu är Kane skadad till april, kanske hela säsongen vilket ger Mourinho stora problem. Han älskar ju klassiska strikers som alla vet, och vår enda är borta. Jag hoppas att han fortsätter få ut det bästa ur Alli, och att han försöker slussa in nya spelare som Lo Celso och N’dombele som hittills inte spelat mycket överhuvudtaget. Och att han slår i huvudet och kanske börjar spela några ung spelare som Troy Parrott på topp.

5. Januari innebär, som vanligt, transferspekulationer, tror du vi kommer att få se Spurs värva? Vad borde de i sådana fall värva?
MH: Jag tror vi kommer landa någon. När jag skriver till er verkar Piatek från Milan vara högaktuell. Annars kopplas vi ihop med Aarons, Lemar, Semedo, Zaha och Koulibaly. Vad som blir ut av allt detta känns omöjligt att gissa sig till – Vår historik i januari säger noll transfers.
Vad jag vill ha är, högerback (bort med Aurier) en ny defensiv innermittfältare och en central mittback. I en drömvärld många fler.
JT: Ryktena går såklart kring anfallare, Piontek är väl det hetaste just nu och det låter sådär om jag ska vara ärlig. Vi har behövt anfallare i flera år, den enda som spelade hyfsad backup var Llorente förra året, men det är skralt. I övrigt så blir det nog inte så mycket action skulle jag tro, men om de kan skeppa Eriksen till Inter så vore det nog bäst för alla inblandade.

6. Hur tror du att Spurs kommer ta sig an matchen mot Liverpool? Blir det en parkerad Mourinho-buss eller ett mer offensivt tänk?
MH: Vi kan inte parkera, vi kan inte anfalla så det spelar ingen roll. Ni gör minst 5 på oss om ni vill
JT: Utan Kane så kommer det nästan garanterat bli en klassisk buss, jag hoppas verkligen det i alla fall. Sedan senaste mötet har lagen verkligen fortsatt gå i olika riktningar och nu är plötsligt Liverpool bäst i världshistorien och Tottenham är helt ok. Jag gissar definitivt på kontringsspel med Son och Moura som springer på långbollar, och kanske en fembackslinje om våra försvarare kan ta sig samman. Men jag bävar inför att se Mané springa med bollen mot Aurier. Afrikas bästa spelare mot kanske hela världens dummaste.