Det blir inget spel för Liverpool på den klassiska Boxing day under 2016, dagen efter väntar däremot en hemmamatch mot Stoke. Joe Allens nya lag kommer till Anfield med tre raka matcher utan seger bakom sig, men med tre poäng upp till sjundeplatsen har man skaffat sig en stabil position inför 2017. Hugo Hemlin(@DubbelH) är twitteradmin för Swedish Stokies och berättar nedan om hur laget skött sig hittills:

1. Berätta om hur säsongen varit hittills, är du nöjd med spel och poängutdelning?
– Om vi bortser från augusti och september när ingenting verkade fungera så är jag nöjd med poängskörden. Spelet däremot har lämnat en del övrigt att önska. Inte minst var försvarspelet rent horribelt under de inledande månaderna men sedan Martins Indi och shawcross lärt sig spela ihop som en enhet har försvarsspelet satt sig. Även experimentet med en 3-5-1-1-uppställning som Hughes har testat de senaste matcherna tycker jag har fungerat hyfsat.

2. Vilka har varit säsongens samtalsämnen bland er supportrar?
– Mycket har cirkulerat kring spelare som inte har spelat. Butland till exempel, kommer han någonsin att komma tillbaka? Varje gång han har varit i närheten av comeback så har han slagit upp skadan och det senaste nu är att han kommer vara borta 2-3 månader ytterliggare.
Att Bojan varit petad stora delar av säsongen har delat supportrarna. Joe Allen har spelat i den offensiva mittfältspositionen, med stor framgång skall tilläggas, men den generella känslan är att supportrarna helst hade sett både Bojan och Allen på planen samtidigt.
Mark Hughes taktik eller snarare brist på taktik har även det rört upp känslor bland oss supportrar. Det har många gånger känts som att det finns en plan a men inte så mycket mer. Inte minst vad gäller byten för att förändra matchbilder. Där har Hughes en del att arbeta med.

3. Stoke har varit ett stabilt PL-lag i några säsonger nu, vad krävs för nästa steg och konkurrens om platserna i Europa?
– För och främst någon form av kontinuitet i matchspelet. Vill kan komma top6 så kan man inte kasta bort 2-0-ledningar mot lag med en man utvisad. Stokes lägstanivå är fortfarande alldeles för låg för att kunna utmana de allra bästa över en hel säsong.

4. Förra säsongen talades det mycket om er anfallstrio(Shaqiri-Bojan-Arnautovic), hur har de presterat i år?

– Bojan har ju som jag tidigare skrev inte spelat överdrivet mycket. Shaqiri och Arnautovic lider av det syndrom som hela Stoke som kolletiv lider av, en för dålig lägstanivå. Samtidigt så får man ju vara realistisk, hade de haft en högre lägstanivå så hade de förmodligen inte spelat i Stoke… Arnautovic är ju avstängd över jul så honom slipper ni möta, Shaqiri var bänkad mot Leicester senast men Bojan fick iallafall äntligen speltid och jag tycker att han var en de bästa för dagen. Men med det sagt kan Hughes ändå bänka Bojan och köra med Peter Crouch ensam på topp…

5. Hur bra har Joe Allen varit?

– Hur många superlativ finns det? Målmaskinen (!) Allen har utan tvekan varit den bästa värvningen på flera år. Hughes har valt att spela Allen högre upp i planen än vad han gjort tidigare i karriären med ett rätt hyfsat resultat än så länge.

6. Januarifönstret närmar sig, tror du ni kommer att förstärka, i sådana fall var?

– Förhoppningen är att lånen av Bruno Martins Indi och Lee Grant omvandlas till en permanenta övergångar. Jag misstänker att Saido Berahino kommer vara på tapeten återigen. Snart borde väl den klubb som till slut skriver kontrakt med honom få pengar istället. Min gissning är att Stoke kommer värva en vänsterback och en anfallare utöver Martins Indi och Grant.

7. Hur ser du på Liverpool under Klopp? Hur högt tror du vi kan nå i tabellen?

Så här långt så ser de ju oförskämt bra ut för er. Jag trodde att Coutinhos skada skulle ställa till det mer för er än vad det gjort. Framåt ser ni spännande ut med Mane, Lallana och Firmino (vad bleker han tänderna med?). Bakåt däremot ser det oftast lite skakigare ut. Ingen av era målvakter inger något större förtroende men löser ni det så ser jag nog att ni kan vara med och utmana den absoluta toppen långt in på säsongen. Ett lyckat transferfönster där ni får in en högkalibrig avslutare och en stabil burväktare så kan det nog blir riktigt spännande…

3 kommentarer
  1. Firmino lär väl inte spela nu när han är full. Blir det Lallana som tar den och Can som går in på mitten istället eller kommer både Sturridge och Origi spela från start.

    Inte alls bra det här med Firmino då han tveklöst är den bästa vi har i pressspelet. Hoppas Klopp lyckas isolera händelsen så inte gruppen blir lidande.

    • Tror inget kommer hända med Firmino innan rättegången. Touré spelade ju för City under tiden han hade rattfyllan hängandes över sig. Sen är ju inte Firmino direkt en Sakho vars startplats va ifrågasatt till allra högsta grad. Liverpool kommer ju inte uttala sig om detta innan rättsprocessen är klar och tror Klopp tänker det samma när det gäller spelandet. Man måste ju vänta på en dom innan man dömer en spelare.

      Det ska dock va sagt att det är enormt korkat av Firmino. Men samtidigt så vet man ju inte hur grovt det är. Det kan ju vara så att det va precis över gränsen också, inte för att det är en ursäkt men det är förmildrande när det kommer till lagen och vad bestraffningen blir.

  2. OT: Hur mycket validitet är det i ryktena kring Quincy Promes? Är ju en riktigt intressant spelare som jag tror skulle passa Liverpool bra mycket bättre än Draxler. Sen är ju han nästan en one-to-one ersättare för Mané nu när han ska till AFCON.

Kommentarer är stängda.