Vi vet alla vad som väntar på söndag, en het match mot våra rivaler från Manchester. Båda lagen behöver verkligen tre poäng för att hänga med i kampen om fjärdeplatsen, för vår del är det snudd på att chansen snart är borta helt om vi inte vinner mot United. I dagsläget har vi söndagens motståndare några platser ovanför oss i tabellen, men det har varit allt annat än glatt bland lagets supportrar och tränare Van Gaal har skapat en hel del negativa rubriker, både kring sina uttalanden och genom sitt sätt att leda laget. En som följer laget noga är Christoffer Million, redaktör på www.bandypuls.se, en sida som alla med intresse för bandy antagligen har koll på. Vi bad honom berätta lite om sin bild av säsongens upplaga av Manchester United, det här är vad han hade att berätta: (Vill ni läsa mer från Christoffer kan ni besöka www.bandypuls.se eller följa honom på twitter @chrmillion)

1. Hur skulle du sammanfatta Manchester Uniteds säsong hittills? Vad skulle du säga är det mest positiva respektive mest negativa?
Smått sorglig. Det är en hemsk känsla att bära som supporter, men Louis van Gaals ”filosofi” och förkärlek till bollinnehav har gjort United statiskt, sidledsspelande och förlamande tråkigt. Newcastle borta i tisdags (3-3) var första gången på evigheter som matchpulsen faktiskt var hög rakt igenom. Mest positivt så här långt: Det faktum att United är kvar och tävlar om titlar: Hyfsat med i ligan, vidare i FA-cupen och så har vi ju det GLÖDHETA Europa League-slutspelet. Mest negativt: Tristessen, Louis van Gaal, Luke Shaws benbrott (kanske Uniteds bäste spelare innan skadan) och uttåget ur den ”enkla” Champions League-gruppen.

2. Det skrivs mycket om Wayne Rooney nu, alltifrån att han är tillbaka till att han är slut. Vad är din syn på honom, ser du honom som en given startspelare i laget, i sådana fall, på vilken position?
Senaste året med Wayne Rooney har varit nära nog parodiskt. Den här säsongen har bara lagkaptensbindeln räddat honom från bänken, förutom mot Stoke (0-2-torsk) i julas. Ska vara given i offensiven om han är i form och på slutet har han faktiskt sett rätt bra ut, mot Newcastle till och med riktigt bra. Spekuleras i att han bör sadla om till mittfältare och visst borde han kunna passa där med fysiken, crossbollarna och arbetskapaciteten, men här undviker jag faktiskt att spekulera.

3. Louis Van Gaal sitter, kanske något oväntat, fortfarande kvar på tränarposten i United. Tycker du att det är rätt eller fel att låta honom fortsätta? Hur vill du ha det den dagen han slutar, en intern tränare (ex. Giggs) eller ett internationellt stornamn (ex. Mourinho)?
Fel, enligt mig. Han och hans fotbollsmördande filosofi bör gå i pension nu. Kluven kring Mourinho eller Giggs som efterträdare. Gillar trots allt Mourinho och tror fortfarande att han tillhör en av världens bästa tränare/managers. Vore även en häftig krydda för ligan och rivaliteten mellan United och Chelsea. Men Giggs känns ändå som den mer naturliga lösningen. Värnar ledningen om Uniteds identitet vore det fullständigt idiotiskt att slarva bort klubbens meste spelare genom tiderna, inte minst med tanke på att det finns få auktoriteter kvar på Old Trafford som är United i kött och blod.

4. Vilken spelare i laget är du mest imponerad av hittills? Vilken spelare är du mest besviken på?
Briljante David De Gea är i en klass för sig, precis som i fjol. Ständiga offensiva hotet Anthony Martial och försvarschefen Chris Smalling också riktigt vassa för det mesta. Spelare som ska ha bakläxa är Memphis Depay som verkar ha hybrisbesvär, men framför allt är det ju Wayne Rooney som varit mest ifrågasatt. Juan Matas senaste månader har inte heller imponerat. Väntar mig även mer av Bastian Schweinsteiger.

5. Vilka tre spelare blir era nyckelspelare i matchen mot Liverpool?
Oj, svårt. David De Gea måste storspela precis som vanligt, Morgan Schneiderlin behöver springa sönder mittfältet och en något pånyttfödd Wayne Rooney bör visa vägen som kapten. Om han inte klarar av att leverera hänger mycket på ljuvlige Anthony Martial i offensiven. En annan nyckel är att Marouane Fellaini placeras så långt ifrån Anfields matta som möjligt om det över huvud taget ska bli bortapoäng.

6. Transferfönstret står öppet nu, hur tror du att United kommer att agera?
Den vanGaalne holländaren är inte mycket för januarifönster och risken är väl att det inte händer mycket alls trots att truppen är väldigt tunn. Vore önskvärt med en anfallsförstärkning av rang, men det är väl att gapa efter för mycket. Vi har ju Nick Powell om det krisar framåt…

7. Hur tror du att den här säsongen kommer att sluta för United?
De senaste årens kräftgång har gjort mig till en fotbollspessimist, så jag gissar på en titellös säsong även nu. Är så enkel i mina anspråk att en säkrad Champions League-plats känns godkänt. Då vet man att det är nya tider för oss United-fans.