Liverpool verkade ha hur mycket energi som helst mot Arsenal, men i slutändan fick man vara nöjda med en poäng i 3-3-matchen på Anfield.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Mignolet, Clyne, Toure, Sakho, Moreno, Can(82), Henderson, Milner(66), Lallana(88), Ibe, Firmino

Liverpools bänk: Ward, Benteke(66), Caulker(88), Lucas, Allen(82), Smith, Teixeira.

Arsenals startelva: Cech, Bellerin, Koscielny, Mertesacker, Monreal, Flamini, Ramsey, Campbell(75), Özil(87), Walcott(76), Giroud.

Arsenals bänk: Macey, Gibbs(76), Gabriel, Chambers, Arteta(87), Oxlade-Chamberlain(75), Iwobi.

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Arsenal 3-3 (2-2, 1-1)
1-0: Roberto Firmino 10′
1-1: Aaron Ramsey 14′
2-1: Roberto Firmino 19′
2-2: Olivier Giroud 25′
2-3: Olivier Giroud 55′
3-3: Joe Allen 90′

Skott på mål: 6 – 5
Bollinnehav: 59,3% – 40,7%
Passningsprocent: 79,6% – 71,1%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 70,4% – 56,2%
Vunna luftdueller: 53,8% – 46,2%
Offsides: 4 – 5
Hörnor: 9 – 3
Gula kort: 2 – 0
Röda kort: 0 – 0

* * *

Matchreferat:

Liverpool kom ut på Anfield med en oerhört energi. Hemmalagets extrema presspel, som hejades på av en lika energisk Klopp vid sidlinjen, satte verkligen sin prägel på matchen. Arsenal hade stora problem med att få igång ett eget spel, men samtidigt gjorde Liverpools stora iver i presspelet att spelare gick bort sig och att bortalaget därmed stundtals fick stora ytor att anfalla på.

Det var Liverpool som gjorde 1-0 genom en glödhet Firmino, som förvaltade en målvaktsretur från Cech. Bara fyra minuter efteråt, i den 14:e minuten, kom kvitteringen genom Ramsey. Det blixtrade bara till, kändes det som, särskilt då Arsenal inte hade skapat något av värde innan. Ytterligare fem minuter senare kom Liverpools och Firminos svar när han satte 2-1 med ett underbart skott. Där och då fick vi se varför Liverpool valde att lägga så stora pengar på Firmino! Tyvärr skapade även Arsenal farligheter; de var exempelvis livsfarliga på hörnor, och det var därför ingen tillfällighet att 2-2-målet gjordes på hörna. 2-2 var ställningen i halvtid, vilket kändes orättvist ur ett Liverpool-perspektiv, då man verkligen gick ”all-in” med sitt presspel.

Lyckligtvis fick inte Liverpool soppatorsk, den energiska spelstilen till trots. En snudd på galen Klopp fortsatte att mana på sina mannar att ösa på framåt – och det gjorde man. Därför var det så förbannat irriterande när Giroud snyggt vände bort Touré och satte 2-3 i den 55:e minuten. Ju längre matchen pågick, ju längre var min känsla att Liverpool skulle ”förlora med flaggan på topp”. Som tur var resulterade Liverpools forcering i en sen kvittering; Klopp satte in Benteke och slutligen även Caulker för att få tyngd på topp. Det fungerade i och med att Benteke nickade fram Allen som behärskat satte 3-3.

Sammanfattningsvis fick vi se en väldigt underhållande match på Anfield. Liverpools styrka under Klopp synliggjordes, men det gjorde även lagets brister. Man är defensivt sårbara och många spelare blir lite för naiva i sin iver både med och utan boll. Samtidigt ska man inte glömma att Arsenal är ett väldigt skickligt lag som utnyttjade ytorna på ett bra sätt.

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Fortsatte att ”vara liten” på fasta situationer. Arsenals hörnor var ofta livsfarliga, vilket delvis berodde på hemmalagets burväktare.

Clyne – Gjorde mycket bra saker. Det som jag kan sakna från honom är bättre inspel/inlägg när han kommer upp högt i banan.

Touré – Hängde inte med alls i svängarna vid Girouds 2-3-mål, men stod för några sköna aktioner. Jag imponerades över hur bra Kolo hanterade matchens sista ~20 minuter när Arsenals snabba offensiva spelare fick stora ytor att kontra på.

Sakho – Olycklig vid de två första baklängesmålen. Kändes lite ringrostig.

Moreno – Hade problem i positionsspelet. Offensivt tog han för sig bra.

Can(82) – Tillförde mycket med sitt mod och offensiva rusher, men agerade ibland lite naivt och stod för flera farliga bolltapp. En oslipad diamant med betoning på oslipad.

Henderson – Såg ut att vara i god form. Öste på framåt och verkade ha oändligt med energi och vilja. Duktig i presspelet och tog större defensivt ansvar i Lucas frånvaro.

Milner(66) – Spelade rutinerat, enkelt och smart. Och bra. Det tidiga bytet berodde nog på att han inte är helt i form efter skadefrånvaron.

Lallana(88) – Löpte mycket och smart, men det har tyvärr låst sig helt i avslutningsmomenten. Tillförde alldeles för lite offensiv spets för en spelare med så hög utgångsposition.

Ibe – Ville alltid ha bollen och ville alltid åstadkomma något. Problemet var som alltid att hans inspel, inlägg och skott inte resulterade i särskilt mycket. Och varför slog han hörnor?

Firmino – Glödhet i första halvlek då han var nära att göra ett tredje mål. Bra i andra halvlek också, även om han inte kom till avslut på samma sätt då. Finurlig i passningsspelet.

Inhoppare:

Benteke(66) – Tillförde egentligen ingenting förrän han nickade fram Allen till 3-3-målet. Fick inte de för honom mest lämpliga bollarna att jobba med, men hans rörelsemönster i straffområdet imponerade inte heller.

Allen(82) – Byttes in för att tillföra ny energi i ett kvitteringsjagande lag. Blev målskytt med ett behärskat avslut.

Caulker(88) – Byttes in på topp för att tillföra tyngd och huvudspel. Och man kan väl påstå att det lyckades, med tanke på 3-3-målet. Hans närvaro hjälte säkert till att skapa lite mer oreda i bortalagets straffområde.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

21 kommentarer
 1. Hade gärna sätt lucas i den här matchen. Tror han kommer behövas

 2. Han kan ju omöjligt rädda bollen om han inte ens försöker.

  Finns ett hörn Giroud kan (och kommer) slå bollen mot efter vändningen.
  Då slänger man sig ditåt.

  Hade givetvis varit en otrolig räddning om han hade lyckats.
  Och förmodligen hade han inte lyckats.
  Men det finns målvakter som lyckas med sånt mellan varven.

  Så trött på Mignolet.
  Har ju inga styrkor mer än att han är hyfsat habil typ.

 3. Förläng inte med Mignolet! Hade gärna sett oss gå all-in på Ter Stegen till sommaren.

  Gott med en pinne iaf!

 4. Nej, att ha mignolet och Bogdan i kassen skrämmer ingen, inte ens om de skulle få stå samtidigt. Nu var ju ward andrakeeper idag..känns ju fint att ha en (förhoppningsvis) blivande tredjemålis som hämtar ut 300 000 i veckan.
  Men idag var det i alla fall energi i grabbarna. Några sådana här matcher till och vi kanske till och med kan passera Crystal Palace, stoke eller West ham i tabellen..

 5. Tyvärr har för dålig målvakt för att vinna såna här matcher. Släppte in båda första målen på ett sätt det inte ska släppas in mål. Det tredje borde han, precis som nån tidigare skrev, täckt det bortre hörnet som var enda stället Giroud kunde lägga bollen efter att snyggt vänt bort vår back. Med tanke på Mignolets uppenbara brister i höjdspelet och dessa tyvärr regelbundna dyrbara tabbar, så blir även våra backar darriga.

  Med det sagt så måste vi låta bli att förnya hans kontrakt. Låt han spela fram till sommarn och skeppa iväg honom så. Dagens insats rättfärdigar inte ett nytt kontrakt. Vill vi dessutom vara med och slåss i toppen så måste vi få in en klart bättre målvakt.

 6. Angående statistiken ovan; det känns svårt att tro att vi hade fler vunna lutfdueller än Arsenal. (Påstår inte att statistiken är felaktig).

 7. Märkligt vad man kan se fotboll olika, själv tyckte jag Milner var kass.
  Fast vem vågar säga emot någon som tror Sterling är en ny SWP:)

  Underhållande match dock, viktigt för moralen med den sena kvitteringen.
  Gott att hendo är tillbaks, han driver verkligen på laget som en kapten ska göra.

  • Håller med. Milner var för mig en av de sämre på plan. Chanslöper och ramlar i presspelet och sedan blir helt bortspelad istället. Visst att en galen press stressar motståndarna men Milners löpningar i pressen känns lite ointelligenta och alldeles för kvantitativa. Läste ovan om Clynes dåliga balans, vad ska man säga om Milners? Han ligger ju ner fler gånger än Mignolet en svettig match.

 8. Har bara sett andra halvlek och highlights. Men har några kommentarer på insläppta mål.

  Första förstår jag inte att målvakter inte gör benparader i sådana lägen. Man ser på reprisen om man pausar precis vid skottet att Mings reagerar när bollen är ca en meter ifrån genom att slänga sig ned med handen. Genom att parera med foten, vilket går snabbare rent fysiskt, hade han kunnat rädda. Kanske med livsfarlig retur som följd men bättre det.

  Får man inte lära sig det av en målvaktstränare eller vad är grejen med det? Eller har jag fel? Ser det titt som tätt att målvakter tenderar att göra så ibland. Är ingen målvakt men har gjort det själv (haha) många gånger. Om man har det tänket när liksom hjärnan räddar åt en av ren reflex. Speciellt vid skott från nära håll. Man hinner inte ner med handen. Dock tycker jag att det går sjukt fort och bra gjort av Arsenal. Skulle vilja att vi gör såna mål.

  Andra? Ja man vid stolpen och det hade inte hänt. Inte Mings fel tycker jag. Han får väl instruktioner om vart han ska utgå ifrån, så Klopps?

  Tredje? Inte heller mings fel tycker jag.
  Ett grymt mål ja men jag reagerar på Cans beteende. Vi misslyckas lite naivt i pressen. Och i ögonblicket Can ser att bollen bryts tillbaks tar han minst TRE STEG ÅT FEL HÅLL innan han springer tillbaks (där hade jag velat ha en max löpning. Hendo lunkar oxo tillbaks och hade kanske kunnat stoppa og:s vändning.). Hade han gjort det hade han kanske hunnit bromsa anfallet. Sen gör Giroud det grymt och det är klass men att det skulle va Mings fel är ganska hårt.
  Bollen kommer från hans vänster och han står till vänster. Vanligtvis ser det ut som avslut ska komma därifrån men vändningen kommer snabbt vilket Mings ser och tar 2 steg åt rätt håll. Visst han hade kunnat tagit ett tredje och gjort en fantom räddning. Men det är inte säkert.

  Sen tycker jag Allen förtjänar en mening till i sitt omdöme.

  Sorry för mkt text men fick skriva av mig. 😉

  • Självklart var det inte bara mignolets fel vid de insläppta. Jag tycker hörnan slinker in väl enkelt och sen kan han ta första. Det tredje är ingen tavla av honom alls.

 9. Annars verkar vi gjort en grym match och så betydelsefullt att Hendo är tillbaks! 😉 Blir svårt utan honom.

 10. Jag tycker det går att kräva mycket mer av Clyne. Ständigt i obalans när han ska slå en enkel passning vilket gör att han ”ligger” på rygg och slår en balongboll ut i ingenmansland. Detta är genomgående för hela säsongen.

  Också en gåta hur dåliga hörnor Liverpool slår, finns det ens någon idé vart de ska hamna?

  Henderson och Can tillsammans var gårdagens bästa.

 11. Jag tycker inte att Lallana borde vara en startspelare. Pga alla skador tar han en plats. Han bränner i princip varje målchans, drar ner tempot genom att ”kladda” för mycket med bollen. När såg ni honom slå en direktpass senast? I andra halvlek slog han bort tre passningar mitt in i planen som Arsenal kunde kontra på. Livsfarlig spelare för oss, underbar för motståndarna.

 12. Så frustrerande att vi är så hopplöst dåliga på hörnor. Både offensiva och defensiva. Ställ in all annan träning och nöt hörnor!

  En annan grej. Ibe! Jag älskar att han hela tiden försöker utmana men slutprodukten är inte tillräckligt bra för en klubb som har ambition på topp 4. Dåliga passningar, misslyckade dribblingar och felaktiga löpningar allt som oftast. Missförstå mig rätt. Jag vill absolut inte göra mig av med Ibe, men han borde inte vara den enda renodlade yttern i vår trupp. Där behövs förstärkning. Just nu borde Ibe användas som en frisk fläkt att skicka in när det återstår en halvtimme av en sån här match. Tror inte vi öppnar lädret nu i januari men till sommaren behövs förstärkning. (om nu inte Marković och/eller Ibe utvecklas nåt sjukt under våren)

  • Problemet med ibe är att han är för lättläst, att 100 gånger av 100 försöka gå på utsidan funkar inte. Han måste bli mer irrationell. Älskar dig modet och viljan han uppvisar.

  • Håller med dig kaparn, måste dock säga att första halvleken ibe gjorde var ruskigt bra. Då varierade han sig mellan att gå utanför och inanför. Monreal Hade gigantiska problem då!
   Sedan misslyckas han med sina 3 första utmaningsförsök i andra vilket såklart sätter sig på självförtroendet..

 13. Hade vi haft alla våra spelare friska så hade vi kanske, teoretiskt, vunnit matchen. Vi ska vara extremt nöjda med 3-3.
  Hade Arsenal haft hela sin trupp tillgänglig skulle vi fått gå hem med an avkapad svans i handen.

  Att gnälla över detta resultatet är obegripligt för mig, ska vi gnälla på någon så är det föregångaren till manager, Rodgers, tycker fan synd om Klopp som får använde mer energi åt att kolla vilka som är hela/friska än att ägna sig åt det han skall göra, få ihop ett väl fungerande lag.

 14. Får man lov att be om en sammanfattning av de senaste (lagom pålitliga) transferryktena? 🙂

 15. En fundering kring Mignolets nya kontrakt; Kan det vara så att Klopp och ledningen har kollat på vilka positioner/spelartyper som behövs, vilka spelare som eventuellt kan vara tillgängliga och vilken ekonomi man har och då kommit fram till att det finns andra positioner som är viktigare att satsa på och därför väntat man några säsonger med ny målvakt. Mignolet är trots allt en helt okej målvakt.
  Visst skulle jag också vilja ha en ny målvakt men inte om det innebär att vi måste prioritera bort utespelare som passar in i systemet och verkligen kan göra skillnad.

  • Kingpin: Jag tror att Klopp tror på Mignolet, behöver ju inte vara svårare än så. Av allt att döma kommer hans nya kontrakt inte att vara en enorm utgift för klubben heller, lönen som nämns är inte i närheten av de bäst betalda målvakterna i ligan.

Kommentarer är stängda.