På söndag spelas en av säsongens viktigaste matcher, vi åker till Old Trafford för möta ett återuppstått Manchester United och för vår del handlar det både om chansen att ta dubbeln mot vår största rival och om att ta tillbaka ledningen i ligan från det andra laget från Manchester. Lisa Larsson(@lisamanunited) från muss.se kommer att hålla tummarna för United på söndag och här berättar hon om hur hon ser på vad som hänt sedan sist vi möttes:

1. Senast vi möttes var United ett lag i gungning, men efter tränarbytet har ni radat upp segrar. Vad har ändrats under Solskjär? Är det taktiska skillnader eller spelarnas attityd som ändrats?
Jag tycker vi ser en tydlig förändring både vad gäller attityd och taktiska skillnader. Sedan är det ju så i fotboll att motivation slår det mesta, och när vi fått en tränare som lyckats bättre i det motiverande arbetet ger det effekt på hur spelarna presterar på planen också. Sedan har ju Solskjær även gjort en del taktiska förändringar, främst offensivt, vilket också fungerat väldigt bra. Så det är väl en god cirkel helt enkelt, men om vi snackar ”hönan eller ägget” så tror jag definitivt att det är Oles positiva energi som påverkat mest.

2. Vad var din spontana känsla när Solskjär anlitades, var du nöjd eller hade du önskat ett mer etablerat namn?
Jag var väldigt nöjd. Ole har ju alltid varit en väldigt älskad spelare i klubben, men också ett av de namn många Unitedfans ville se som manager för United någon gång i framtiden. Nu var kanske detta lite tidigare än någon (inte minst Ole själv) tänkt sig, men eftersom det fortfarande officiellt bara gäller säsongen ut, och helt ärligt inget kunde bli värre än under Mourinho, så var jag personligen mycket nöjd.

3. Tror du han kan komma att bli kvar över nästa säsong? Vad hoppas du själv på?
Ja, den stora bristen i min fotbollsanalytiska ådra är helt klart min nostalgiska svaghet, så självklart säger hjärtat att Ole ska vara kvar även nästa säsong. Och helst alla säsonger efter det. Han är en av våra egna och i United betyder det väldigt mycket. När Ole först anställdes var det på premissen ”caretaker manager” men jag tror både att klubben och fansen, och säkerligen Ole själv, känner att efter det han uppnått hittills har han definitivt ett rimligt claim på posten som manager på permanent basis

4. Vilken/Vilka spelare har fått störst lyft av norrmannens ankomst till klubben?
Helt klart Pogba och Martial. Ser även stor förbättring hos Matic, men det tror jag beror på att han kompletterats så bra av Herrera som fått mer kontinuerlig speltid under Ole, vilket i sin tur blivit allt oftare sedan Fellaini försvann.

5. Rashfords framfart har gjort det svårt för Romelu Lukaku att få plats i startelvan, hur ser du på belgarens framtid i klubben?
Betydligt ljusare nu sedan Mourinho försvann. Jag tycker det blir konstigt i diskussioner som ibland uppstår där Lukaku och Rashford ställs emot varandra, typ som om en klubb bara kan ha en bra anfallare? Rashford är helt klart den som är i bättre form och har medvind nu, medan Lukaku har haft en riktigt tung säsong, men jag tror ändå han har en framtid i klubben. Jag föredrar när United spelar med två anfallare istället för en central sådan, och Lukaku är för mig inte en spelare som passar bra som ensam central anfallare i en 4-3-3-uppställning, men jag tror och hoppas att Ole kan integrera Lukaku i ett spelsystem där han får komma till sin rätt

6. Förstår att det här lite som att välja mellan pest och kolera, men vilka ser du helst som ligavinnare den här säsongen, Liverpool eller City?
City utan tvekan. Finns inget alternativ där. Vem som helst utom Liverpool.

7. Hur tror du matchen på Old Trafford kommer se ut och vilket slutresultat tror du vi får se?
Väldigt svårt att säga. Jag måste ju tro att United vinner? Haha, eller usch, ångestfråga. Jag känner väl såhär; detta är säsongens viktigaste match för oss Unitedsupportrar. Delvis, och viktigast, för att Liverpool behöver tappa så mycket poäng som möjligt, och delvis för att vi själva är i ett väldigt viktigt läge av säsongen där vi vill säkra vår topp fyra-placering och kanske även nå tredjeplatsen. Det kommer bli svintufft att möta Liverpool som gör en fantastisk säsong, och vi har inte blivit så utspelade på hela säsongen som vi blev mot er senast, men jag tror också att om det är någon gång vi har chans att få revansch så är det nu. Vi är i en riktigt bra form, Ole har kommit in i jobbet och spelarna har hakat på. Vi är jättesvåra att slå just nu. Jag vågar helt ärligt inte tippa på något resultat men jag tror att matchen kommer bli fruktansvärt, obehagligt spännande.

1 kommentar
  1. United är ju i grym form just nu. Men jag tror ändå vi kan ta dem. De har blivit så offensiva och det passar oss bra med snabba omställningar. Tror på 2-0 vinst där Mané gör första i 34 minuten och sen hoppar Origi in i 78 minuten och avgör i 92 minuten 🙂

Kommentarer är stängda.