Den allmänna uppfattningen verkade och verkar fortfarande vara att Liverpool är favoriter till att slå ut Bayern München. Det visar verkligen vilka framsteg som Jürgen Klopp har gjort de senaste åren – för alldeles nyligen var vi ju rena rama blåbäret i jämförelse med den tyska superklubben.

Förväntningarna var oerhört ställda på Liverpool inför gårdagens match. Den här typer av CL-slutspelsmatcher på Anfield är ju ofta rena klang- och jubelföreställningar; hur många gånger har vi inte sett Liverpool köra över CL-motståndare på Anfield?

Bayern är dock ingen vanlig motståndare. Inte ens när de är sargade, långsamma och aningen defensivt suspekta. De har ett oerhört rutinerat manskap som uppenbarligen kan skärpa till sig i den här typen av föreställningar. Visst gjorde de ingen fantastisk match och visst borde Liverpool ha vunnit med åtminstone uddamålet – men tyskarna behöver absolut inte be om ursäkt för resultatet.

Just resultatet blev omdiskuterat efter matchen. Är 0-0 bra? Dåligt? Okej?

Jag tycker att 0-0 är ett bra resultat inför returen, men det hade jag å andra sidan också ansett som Bayern-supporter. Drabbningen är helt öppen; vad som helst kan hända i returen. Bayern kommer att kliva fram mer och deras attacker kommer att skapa oro i LFC-försvaret, men å andra sidan vet vi hur vassa våra spelvändningar är om ytor ges. Det är förvisso självklarheter, men likväl sådant som måste nämnas.

För att återgå till match #1. Det fanns många bra individuella prestationer i LFC. Jag blev väldigt överraskad över att se den tyska tidningen Bild såga Wijnaldums insats, som enligt min uppfattning var bra. Henderson gjorde också en riktigt stark insats, likaså Keita, vilket förstås är efterlängtat. Kanske kände Keita sig lite mer bekväm i detta för honom välkända motstånd, kanske var en startplats i en match av den här digniteten kanske precis vad Keita behövde för att få självförtroendet att växa?

Jag inser att Klopp tog ett kontroversiellt beslut när Milner petades, men mittfältet bestående av Milner, Hendo och Wijnaldum har inte varit framgångsrikt i CL den här säsongen. Keita tillför helt andra egenskaper och förändrar mittfältsdynamiken till det bättre, det är min bestämda uppfattning. Jag är också övertygad om att det finns mer att hämta hos Keita; ett mål och/eller assist skulle nog kunna innebära islossning på allvar.

Vi är många som har trott mycket på Keita under en längre tid och verkligen ser fram emot den kommande islossningen. Bli inte förvånade om det sker i returen mot Bayern!

1 kommentar
  1. Tror åtminstone att det här var ett väldigt bra resultat inför helgens match. Vi går inte in i den med sargat självförtroende, eller övertro på vår kapacitet. Samtidigt finns nog lite revanschlust.

Kommentarer är stängda.