Vi har nu tio matcher kvar att spela av ligan och vi går in i den avgörande perioden som serieledare. Lite längre ner i tabellen ligger söndagens motståndare Everton, våra lokalrivaler som såklart inget hellre skulle vilja än se till att vi inte får lyfta vår första Premier League-pokal när säsongen är över. Josef Dotevall(@EvertonSverige_) berättar i omgångens Q&A om en säsong som inte blivit vad man hoppades på och om en tränare som ännu inte övertygat:

1. Everton har gått lite tungt sedan vi sist möttes, hur skulle du beskriva tiden sedan det senaste derbyt?
Den har varit extremt tung. Det har varit nedförsbacke sen dess. Jag tror vi har runt tre segrar i ligan sen vårt möte i början på december, vilket säger en hel del.

2. Marco Silva har börjat få en del kritik, hur ser du på hans insats hittills?
Han har ju varit ett osäkert men intressant kort från start. Han hade inga jätteimponerande prestationer från Hull och Watford åren innan. Däremot verkade han få ihop laget under hösten men efter ert möte har det som sagt gått utför. Han har som jag tjatar om hela tiden en sjuk oförmåga att inte kunna kontrollera matcher. Vi är alldeles för sårbara när vi tappar boll och det är svårt att se någon specifik spelidé när vi anfaller.

3. Vilka spelare har imponerat mest under säsongen? Vilka har svikit?
Den frågan är svår. Den hade varit enklare inför förra mötet men nu när alla spelare har svalnat av så känns de flesta spelarna väldigt mediokra. De som har imponerat på mig mest är dock Digne, Richarlison, Gueye och Bernard. Jag tycker de besitter en högre kvalitet än övriga spelare i laget och har visat det under säsongen. Sigurdsson tänker säkert många att jag har glömt nu, men jag är inget stort fan av islänningen. Hans poängplockande är imponerande men i spelet på planen tycker jag han är på tok för bristfällig och gömmer sig nästan för bollen i uppspelsfasen. Sen om det beror på Sigurdsson eller Marco Silvas taktik är svårt att svara på men jag är nog en av få som hade varit glad ifall vi blev av med Sigurdsson i sommar. 

4. Hur har sommarens värvningar skött sig?
Richarlison inledde väldigt bra men har svalnat av. Men totalt sett har han varit bra och är väldigt lovande inför kommande säsonger. Yerry Mina har sett intressant ut men har varit skadad en hel del så han är svår att bedöma. Där tror jag dock att vi har en klassmittback som under rätt vägledning kan blomstra på riktigt. Andre Gomes inledde starkt de första matcherna men har även han svalnat av och varit en relativt medioker spelare likt resten av laget. Där snackas det om att vi ska lägga bud på honom i sommar runt £20m men det hoppas jag att vi undviker. Zouma som är på lån från Chelsea har varit stabil men inte så mycket mer. Lucas Digne har visat sig vara ett lyckat nyförvärv och har välförtjänt tagit över Baines plats på vänsterbacken. Han sitter även inne på en ruskigt fin vänsterfot vid inlägg- eller fasta situationer.

5. Hur tror du Everton kommer spela i derbyt? Blir det en defensiv fotboll eller mer öppet?
Jag tror matchen kommer vara väldigt lik den på Anfield. Jag gillar vår approach till matcherna mot de sex större lagen där vi har en mer defensiv inriktning till matcherna, förutom Tottenham hemma. Skulle inte förvåna mig om vi ställer upp med en 4-4-2 och satsar på kontringsspel, vilket jag även tror ger oss störst chanser att vinna eller plocka åtminstone en pinne från matchen. 

6. Vilka är dina förväntningar på avslutningen av säsongen? Vad vill du se från Everton?
Jag vet inte. Jag har tappat förtroendet för Marco Silva sen ett tag tillbaka så i det avseendet hoppas jag att avslutningen blir dålig så att det maximerar hans chanser att få sparken. Det optimala hade varit att Silva motbevisar mig och många andra tvivlare där ute och får en riktig struktur på det här laget under den sista tredjedelen och ger oss något att bygga på inför kommande säsong. Dessvärre tror jag dock att det ej är så troligt utan vi kommer säkerligen att få se ett Everton som blandar och ger och där helheten kommer att vara för dålig i mitt tycke