Nästan hela säsongen återstår, men här kommer några intryck från de första omgångarna.

Liverpool var svajiga mot Leeds, men desto stabilare mot Chelsea. Jag är övertygad om att LFC hade tagit 3 poäng även utan utvisningen, än dock kan man inte bortse från att den präglade matchbilden väldigt mycket. Någonting väldigt positivt var förstås att Fabinho spelade så bra som mittback och att Thiago genast intog en naturlig roll, trots att han knappt hunnit träna med laget innan debuten. Sedan kan ingen förneka att matchbilden var gynnsam för Thiago, men det var ändå en väldigt positiv debut för hans del. Framförallt Thiagos inträde, men också Jotas, i kombination med de inledande vinsterna har skapat en väldigt positiv känsla kring Liverpool – igen.

Manchester United har bara spelat en match, men där blev det förlust mot Crystal Palace. Zaha & co kontrade sönder United, som inte såg särskilt vassa ut. Ett ständigt problem för United är att Maguire ska bossa backlinjen; han klarar inte av det, och han är definitivt inte särskilt bra lämpad för att spela i en hög backlinje. Dessutom synkar inte Maguire och Lindelöf överhuvudtaget. Det skulle inte förvåna mig om Solskjaer blir den första managern som får sparken i höst.

Manchester City har också bara spelat en match, men där vann de mot Wolverhampton med 3-1. City har haft väldigt svårt för just Wolves och just därför var nog segern extra skön för deras del. Det var en ojämn insats, men trots allt bra att ta 3 poäng mot en så stark motståndare som ju Wolves är nuförtiden.

Leicester och Everton kanske inte har haft så svåra spelscheman nu i inledningen, men de har trots allt tagit de 6 poängen som de behöver för att få en bra känsla inför fortsättningen. Leicester avslutade förra säsongen svagt och Everton gjorde en dålig säsong, därför är det nog viktigt för dessa lag att få vind i seglen redan nu. Extra positivt för Everton att James Rodriguez redan har visat framfötterna, hans spetskompetens kommer bli viktig för laget.

Arsenal ska som bekant möta Liverpool den 28/9. London-klubben har stått för två högst tvivelaktiga spelmässiga insatser mot mediokra lag (Fulham och West Ham) men likväl fått med sig 6 poäng. Det ska bli intressant att se vad Arsenal kan göra mot Liverpool, gissningsvis kommer LFC vara betydligt bättre än i Community Shield för några veckor sedan.

Chelsea har mycket nytt i laget, men har å andra sidan bara mönstrat enstaka nyförvärv under de inledande omgångarna. Jag tycker deras seger mot Brighton var orättvis; Graham Potters lag förtjänade att ta poäng där, och mot Liverpool grävde de sinegen grav med individuella misstag. Den stora utmaningen för Lampard blir att slussa in nyförvärven så fort som möjligt och hitta passande roller till de tilltänkta spetsspelarna. Werner ser redan naturlig ut i spelet, men detsamma kan verkligen inte säga om t.ex Havertz, och fler nya ska ju in i laget så småningom. De egna fansen gillar inte att kritisera Lampard av den enkla anledningen att han är Lampard, och det ska bli intressant att höra hur snacket kommer gå om han inte får till det inom ~10 omgångar.

Tottenham såg bleka ut mot Everton, där de föll rättvist. De studsade tillbaka med en storseger mot Southampton, vars försvarsspel kollapsade. Son satte 4 mål och visst vore det kul om han tog den interna skyttaligatiteln framför Kane. Spurs är ungefär vad jag förväntat mig hittills, jag tror inte de kommer komma topp 4 den här säsongen heller.

Ligans mest imponerande spelare hittills? Tja, med risk för att vara väldigt mainstream, så har jag blivit väldigt överraskad av Tariq Lamptey. Hans initiativförmåga, snabbhet och skicklighet har varit en stor tillgång för Brighton hittills. Om han fortsätter på den inslagna banan ligger nog en flytt till någon av Manchester-klubbarna nära till hands i januari.

1 kommentar
  1. Ja, Lamptey ser otroligt vass ut, tyckte han såg bra ut redan förra säsongen, lite märkligt att Chelsea sålde honom ändå.
    Hade värvat för stor summa om man var i behov! Kommer troligen blir grym, påminner mig lite om Sterling faktiskt.

Kommentarer är stängda.