Totaal Liverpool tar en titt på vilka brittiska spelare som bör vara intressanta för Jürgen Klopp i sommar.

Listan är inte en ranking över de bästa unga brittiska spelarna. Det som listas är 10 intressanta brittiska spelare som realistiskt sett kan vara intressanta för Liverpool i sommar. Därför har spelarnas nuvarande klubbadresser och positioner varit tunga faktorer i rankingen.

* * *

1. Ben White, 22 år, Brighton (utlånad till Leeds)
Kommentar: Modernt spelande mittback som har scoutats oerhört intensivt av Liverpool under säsongen. Skulle kunna kliva in i truppen, initalt som fjärde mittback, och därefter jobba sig upp i hierarkin. Precis den typen av värvning vore bra för Liverpool när man vill föryngra truppen, få in fler britter, och dessutom göra allt detta utan att behöva spendera enorma pengar.

2. Todd Cantwell, 22 år, Norwich
Kommentar: Lite av en doldis, men vi vet via Atlethic att Cantwell är högintressant för Liverpool. Han är en mångsidig kreativ spelare med bra bollkontroll och initiativförmåga. Dessutom perfekt ålder, och han har ingen hype på sig heller, så han skulle kunna skolas in i lagom takt utan överdriven press.

3. Jamal Lewis, 22 år, Norwich
Kommentar: Duktig vänsterback som skulle kunna backa up Robo utan problem, jag tvivlar inte på att han skulle klara av det på ett briljant sätt. Samtidigt är han tillräckligt bra för att ta en ordinarie tröja i många PL-lags startelvor och kanske därför vore svår att attrahera för LFC.

4. Joe Rodon, 22 år, Swansea
Kommentar: En stor och stark mittback som heller inte är oäven med bollen. Skulle hellre se White i LFC, men Rodon vore inte heller ett tokigt alternativ. En långsiktig värvning.

5. Alex McCarthy, 30 år, Southampton
Kommentar: Säkert en skräll för många, men att ta in en brittisk andramålvakt vore antagligen det enklaste och minst sportsligt riskabla sättet att höja truppens ’britt-kvot’ på. McCarthy har haft en jobbig tendens att storspela mot LFC under sin karriär och är enligt min bedömning lite, lite bättre än Adrian.

6. Bukayo Saka, 18 år, Arsenal
Kommentar: Bra talang som skulle kunna backa upp Robo men också utgöra ett alternativ längre fram i banan. Egentligen har jag inte med spelare från de andra topplagen på listan, men eftersom Saka bara har 1 år kvar och Arsenal har haft en tendens att tappa spelare i den sitsen – som t.ex AOC – så får han vara med ändå. Vill ändå inte ha honom ännu högre, eftersom min känsla trots allt är att han blir kvar i Arsenal.

7. Neil Etheridge, 30 år, Cardiff City
Kommentar: En till målvakt som får plats på listan. Känns som att han är lite under McCarthy, och kanske också snäppet sämre än Adrian. Dock fortfarande en kompetent målvakt som skulle höja ’britt-kvoten’.

8. Ben Godfrey, 22 år, Norwich
Kommentar: Intressant ung mittback som verkligen visade framfötterna när Norwich gick upp i PL, men som likt hela laget har haft det desto svårare i högsta divisionen. Känner ändå att han är en intressant spelare som är värd att hålla ögonen på och som förmodligen skulle kunna vara bättre i PL under rätt omgivning.

9. Ryan Fraser, 26 år, Bournemouth
Kommentar: För ett år sedan hade han ett år kvar på sitt kontrakt… han ville lämna, men Bournemouth krävde för mycket pengar. Nu sitter Fraser på ett kontrakt som går ut i sommar. Dessvärre gjorde han ingen bra säsong och det är ju avskräckande, men han är en ettrig spelare som tidigare visat prov på bra ’end product’.

10. Aaron Hickey, 17 år, Heart of Midlothian
Kommentar: Duktig vänsterback som har imponerat i Skottland under säsongen. Förmodligen en talangnivå vassare än Liverpools unga vänsterbackar och är därmed ett intressant namn. Min gissning är dock att Klopp vill ha en mer rutinerad spelare bakom Robertson.

* * *

Inte på listan:

James Ward-Prowse – Kanske vore intressant som squadplayer, då han är kapabel och mångsidig, även bra på fasta, men känns ändå inte värt att lägga pengarna som Saints skulle kräva.

Jadon Sancho – Högst troligt bara aktuell på allvar om Liverpool säljer Salah eller Mané, verkar verkar osannolikt.

James Maddison – Väldigt dyr och oklart vilken roll han skulle ha i Liverpool.

Jack Grealish – Inte min kopp te.

Max Aarons – Jag gillar verkligen honom, men det verkar osannolikt att LFC skulle vara ute efter en högerback när man har Trent som är bäst i världen på positionen och Williams som är mer än duglig.

Eberechi Eze – Intressant talang men bör nog gå till en mindre PL-klubb och spela några år i ligan innan han är aktuell för en klubb som LFC, dock ett intressant råämne.

Flynn Downes – Bara 21 år men redan motorn på Ipswichs mittfält, men för att en spelare från League One ska vara intressant för LFC måste han nog vara tonåring.

Jude Bellingham – Spelskicklig mittfältstalang men ingenting talar för att Liverpool kommer att värva honom, istället verkar Borussia Dortmund ha vunnti en dragkamp mot Manchester United.

4 kommentarer
 1. Om nu säsongen spelas klart och Norwich åker ur, vilket dom gör, så skulle jag med glädje se både Cantwell och Levis i LFC nästa säsong. Men det kommer att bli en ruggig dragkamp unga britter iom brexit.

 2. Intressant lista, hoppas på mer utav denna varan!

  Med tanke på den situation som Liverpool lyckats sätta sig i, så hoppas jag verkligen att vi passar på att värva ungt med loads of potential. De unga spelarna har då tid att acklimatiseras i den nya miljön och fasas in lagom till våra bärande spelare kommit upp i ålder. Skulle de inte hålla måttet så lär vi fortfarande kunna få en bra slant (lex Soleanke/Ibe).

  Det känns som att det var just detta Chelsea gjorde, men när de väl skulle slussas in så hade de inte kapaciteten att ta hand om spelarna, vilket jag personligen tror Mourinho hade stor del i. Skulle vi göra liknande satsning med Klopp (eller motsvarande tränare), ”nyförvärvet” Vitor Matos i kombination med vår nya träningsanläggning så är jag övertygad om att vi har möjlighet att hitta framtida stjärnskott!

  //KUTGW

 3. Brittiska spelare har varit dyra om man ser bakåt i tiden, kommer bli ännu dyrare nu iom att det snackas om att man vill begränsa antalet utländska spelare framöver. Kommer ihåg att många lyfte på ögonbrynen för de pengar som vi satsade på vår ”brittiska stomme” med Henderson, Downing, Lallana + några fler, känns som den satsningen kom några år för tidigt. Tror att City, som ligger pyrt till med brittiska spelare i truppen, skulle kunna göra en något lyxigare variant av en sådan satsning. Typ försöka få in toppskiktet med Sancho, Maddison, Grealish och nån av Arsenal/Chelseas talanger.

  Vi får hoppas på våra egna talanger, att brittiska spelare som Curtis, Brewster, Neco mfl blommar ut och tar steget in i A-laget.

  • Kristian, Glöm inte att Liverpools satsning på britter synkade bra med införandet av reglerna för homegrown-spelare. Tror Liverpool tänkte mycket på det när man värvade spelarna du nämner.

   De klubbar som har storsatsar på göra utländska ungdomsspelare till HG-spelare, framförallt Chelsea, blir ju ganska blåsta när det helt plötsligt handlar om brittisk nationalitet istället för vart de är fostrade (HG). Visst kommer UEFA fortfarande ha HG-regler där dessa spelare kan vara behjälpliga för kvoten, men för Chelsea kvarstår ändå problematiken att de måste kunna ha britter i sin PL-trupp.

Kommentarer är stängda.