Liverpool har i det stora hela varit duktiga på att se om sitt hus under det senaste året. Flertalet stjärnspelare har förlängt sina kontakt med klubben och Virgil van Dijk ryktas vara nästa man att krita på nytt. Överlag har vi alltså ingen anledning att vara oroliga för Liverpool – man gör helt enkelt ett förbannat bra jobb på den fronten. Det finns förstås några spelare som sitter med kontrakt som går ut inom kort. Det handlar främst om en viss mittfältsveteran.

James Milners kontrakt går nämligen ut efter den här säsongen. Den forna supertalangen har hunnit bli 33 år gammal, vilket blir 34 i början av nästa år, och frågan är om den här säsongen inte blir hans sista i Liverpool. Känslan är att Jürgen Klopp har börjat trappa ner Milners speltid, någonting som skulle kunna vara ett tecken på att engelsmannen är på väg bort. Milner är en personlig favorit hos mig och många andra, men alla sagor har ett slut, och kanske är det bäst för alla att gå skilda vägar nästa sommar. Liverpool har ett antal spelare som har samlat på sig stor erfarenhet de senaste åren, vilket gör att Milners erfarenhet förmodligen inte är lika betydelsefull som tidigare, och han vill säkerligen inte avsluta karriären på en bänk. Enligt James Pearce på Athletic ville Milners representanter inleda förhandlingar om ett nytt kontrakt i slutet av förra säsongen, men Liverpool ska ha avböjt detta. Nu har parterna dock inlett en dialog.

Joel Matips kontrakt är också ett samtalsämne. Mittbacken skrev på ett 4-årskontrakt sommaren 2016, vilket rimligtvis innebär att han blir free agent efter den här säsongen. Matip har dock nyligen sagt i intervjuer att han har 2 år kvar på sitt kontrakt med Liverpool. Det gör att många förmodar att Liverpool har triggat en 1-årig kontraktsförlängning; ett alternativ som klubbar inte sällan har. Jag tror dock det vore på sin plats att Matip, som har hunnit bli 28 år, får ett nytt kontrakt som innebär en högre lön. Han har trots allt etablerat sig som en betydelsefull spelare i dagens Liverpool och bör få betalt därefter.

Georginio Wijnaldum sitter på ett kontrakt som går ut 2021. Det går inte att säga annat än att 28-åringen har gjort succé sedan ankomsten från ett nedflyttat Newcastle. Den till synes alltid glada holländaren bör också bli erbjuden ett nytt kontrakt, om han inte redan har blivit det. Han kanske inte är en av spelarna som syns mest i match efter match, men genom gediget spel såväl med som utan boll har han etablerat sig till en viktig kugge i dagens Liverpool. Ett nytt kontrakt är därmed givet.

2 kommentarer
  1. Jag tror att svaret på varför Liverpool endast triggar 1års förlängning på Matips kontrakt är Joe Gomez. Han kommer ta över snart, det är bara en tidsfråga. Så Matip är nog inte intresserad av att sitta majoriteten av ett nytt kontrakt på bänken samt att Liverpool inte är intresserade av att betala en massiv lön för en spelare som inte spelar varje vecka.

    Tycker personligen det är en perfekt lösning i dagsläget. Det ger också Liverpool mer tid för att se vad dom ska göra med Matip om två år.

  2. Bra att Matips kontrakt har förlängts med ett år, men min uppfattning och vad jag läst har varit att Matip sitter på en ganska hög lön då han kom som bosman?

Kommentarer är stängda.