Liverpool utlånade talanger har haft varierande framgångar under höstsäsongen.

Vi betygsätter hur framgångsrika lånesejourerna har varit hittills.

++++
Sepp van den Berg, 22 år, Mainz
Kommentar: van den Berg hade en medioker start på säsongen, men har spelat upp sig allt eftersom och var faktiskt en av Bundesligas statistiskt bästa mittbackar i december månad. Viktigt att förstå i sammanhanget är att Mainz gör en riktigt usel säsong och faktiskt riskerar nedflyttning, vilket gör van den Bergs individuella uppryckning ännu mer imponerande. Man kan gissa att Jürgen Klopp följer hans utveckling med stort intresse. Kanske kan Quansah och van den Berg ersätta Matip nästa säsong?

++++
Tyler Morton, 21 år, Hull
Kommentar: Den defensiva mittfältaren har blivit en publikfavorit i Hull och fått mycket beröm av managern Liam Rosenior. Morton är duktig såväl med som utan boll. Det ska bli spännande att se honom i LFC-tröjan under nästa försäsong. I och med att Liverpool inte spenderade £100m+ på en ung defensiv mittfältare i förra sommarfönstret finns en lite större (långsiktig) öppning för spelare som Morton och Bajcetic.

++++
Owen Beck, 21 år, Dundee
Kommentar: Den offensivt skickliga vänsterbacken har gjort 2 mål och 2 assist under hörsäsongen. Det är inga makalösa siffror i en så pass medioker liga, men han har fått mycket beröm för sina insatser och utvecklingen verkar gå enligt plan. Till Dundees stora besvikelse tog Liverpool nyligen tillbaka Beck. Gissningsvis är Klopps avsikt att använda Beck i de inhemska cupmatcherna i januari för att därefter låna ut honom igen när Robertson och/eller Tsimikas är tillbaka i spel. Beck verkar ligga steget före Scanlon och Chambers i utvecklingen.

++
Fabio Carvalho, 21 år, Leipzig
Kommentar: Med tanke på att Carvalho aldrig varit ordinarie i en liga ovanför Championship var utlåningen till Leipzig minst sagt märklig. Leipzig är trots allt ett av Bundesligas bästa lag och spelar regelbundet i Champions League, och har många otroligt bra offensiva alternativ. Liverpool har offentliggjort att Carvalhos utlåning till Leipzig är över och nu väntar en ny utlåning för honom. Jag har egentligen svårt att helt och hållet såga Carvalhos höst genom att ge honom det allra lägsta betyget, därför att han har inte varit dålig i de få minuter som jag har sett honom, men den lilla speltiden gör hans tid i Leipzig misslyckad.

+
Nat Phillips, 26 år, Celtic
Kommentar: Är faktiskt tillbaka i Liverpool, då utlåningen till Celtic upphörde den 3:e januari 2024. Fick väldigt lite speltid i Celtic, vilket måste betraktas som ett stort misslyckande för en spelare som trots allt är i sina bästa år. Den stora gåtan är varför han fortfarande är kontrakterad av Liverpool, numera är han omsprungen av såväl Quansah som van den Berg i hierarkin. Hans marknadsvärde verkar bara minska för varje år som går.

+
Calvin Ramsay, 20 år, Preston
Kommentar: En av de absolut mest talangfulla utlånade spelarna. Har tyvärr fått säsongen fullständigt förstörd av knäskada och sjukdomar. Har därför bara spelat 132 minuter. Det låga betyget baseras naturligtvis inte på hans insatser på planen, utan är en reflektion över vilken fruktansvärd säsong han har. Det är väldigt tråkigt, för känslan är att Ramsay är tillräckligt talangfull för att kunna bli en LFC-spelare på sikt.

+
Rhys Williams, 22 år, Aberdeen
Kommentar: Är tyvärr tillbaka i Liverpool eftersom tiden i Aberdeen blev fullständigt misslyckad. Fick spela en match i Aberdeen – och det var en inhemsk cupmatch mot ett lag från fjärdedivisionen. Precis som Phillips har Williams fått se Quansah och van den Berg springa om honom i hierarkin, och man undrar lite varför han fortfarande är under kontrakt med Liverpool.

* * *

Utlånade spelare som är långt ifrån A-laget och som vi inte har koll på:

James Balagizi – Wigan
Harvey Davies – Crewe
Dominic Corness – Yverdon
Billy Koumetio – US Dunkerque
James Norris – Tranmere
Luca Stephenson – Barrow
Jakub Ojrzynski – Den Bosch
Anderson Arroyo – FC Andorra
Luke Hewitson – Stalybridge Celtic