Januaris transferfönster närmar sig med stormsteg. Liverpool är en av många klubbar som har åkt på skador och är i behov av förstärkningar.

Här är några spelare som möjligtvis är tillgängliga och som vore spännande alternativ för Liverpool.

1. Levi Colwill, 20 år, Chelsea
Kommentar: Colwill är egentligen en relativt viktig spelare för Chelsea och skrev ganska nyligen på ett nytt kontrakt med klubben, men eftersom Chelsea inte agerar som några andra klubbar kan man ändå inte utesluta en försäljning om budet är tillräckligt bra. Chelsea balanserar på en väldigt skör tråd med Financial Fair Play och har i princip en strategi som går ut på att sälja egna produkter för att kunna köpa nytt och samtidigt klara FFP. Det finns naturligtvis andra egna produkter som Chelsea hellre säljer, men om Liverpool ger ett riktigt bud för Colwill kan man verkligen inte utesluta att de säljer. Colwill vore den perfekta backförstärkningen för Liverpool.

2. Manu Koné, 22 år, Borussia Mönchengladbach
Kommentar: En urstark mittfältare som dessutom är oväntat bra med bollen. Skulle tillföra en fysisk dimension på Liverpools mittfält. Skulle förmodligen kunna köpas för £30-35m, vilket ju är i LFC:s priskategori.

3. Maxence Lacroix, 23 år, Wolfsburg
Kommentar: Oerhört snabb mittback som är fysiskt stark och klart godkänd i passningsspelet. Skulle passa in som mittback i Liverpools höga backlinje. En liten bonus är att han kan spela högerback. Tillgänglig för omkring £30m.

4. Nino, 26 år, Fluminese
Kommentar: En av de absolut bästa mittbackarna i den sydamerikanska klubblagsfotbollen och har en utköpsklausul på €7m. Om uppgifterna kring klausulen stämmer vore Nino naturligtvis en riktig fyndvärvning, men frågan är om inte steget till Liverpool vore lite för stort?

5. Tosin Adarabioyo, 26 år, Fulham
Kommentar: Den store mittbacken blir free agent efter säsongen och bör rimligtvis vara tillgänglig för en relativt låg summa. Borde kunna vara en okej backup och är dessutom ”home grown”, vilket alltid är en bonus.

6. Quilindschy Hartman, 22 år, Feyenoord
Kommentar: Löpstark vänsterback som är duktig i presspelet och har offensiva kvaliteéer. Tveksamt om LFC är ute efter en renodlad vänsterback, men hade varit ett bra alternativ. Kommer bli en topp 10-vänsterback i Europa om han fortsätter att utvecklas och både passa bra i såväl LFC som PL.

7. Aleix Garcia, 26 år, Girona
Kommentar: Förmodligen ett oväntat namn för de som inte följer La Liga, desto mer väntat för de insatta. Den oerhört spelskickliga defensiva mittfältaren Garcia gör en lysande säsong för Girona, som ägs av ”City Football Group”, vilket gör att prislappen är omöjlig att förutspå. Garcia är ingen spelare man bör lägga enorma pengar på, men för en mindre summa vore han en smart värvning. Bakgrunden i Manchester City borde dessutom göra att han räknas som ”home grown” i England.

8. Yukinari Sugawara, 23 år, AZ Alkmaar
Kommentar: Spännande japansk högerback som är inne på sin femte A-lagssäsong med AZ. Besitter en fin högerfot och är duktig på att slå inlägg. Den typen av offensiv ytterback som brukar funka i LFC, lite av en ”Tsimikas på högersidan”. Om Liverpool köper en offensivt duktig högerback skulle man dessutom kunna spela Trent mer på mittfältet. Det vore naturligtvis ett stort steg för Sugawara att gå till LFC och kanske vill klubben hellre satsa på Bradley, men för £10-12m vore han en fyndvärvning.

9. Lloyd Kelly, 25 år, Bournemouth
Kommentar: Ni med bra minne kommer säkert ihåg att han ryktades till Liverpool i samband med övergången till Bournemouth. Kelly är en vänsterfotad mittback som även kan spela vänsterback – och som sitter på ett kontrakt som går ut efter säsongen. Kelly vore ingen startspelare i LFC, men som breddspelare kanske han skulle funka, han skulle kunna bli en ”vänsterfotad Joe Gomez” i truppen.

10. Devyne Rensch, 20 år, Ajax
Kommentar: Tvåfotad högerback som går en ljus framtid till mötes, men som i motsats till Jorrel Hato är en spelare som Ajax förmodligen kan tänka sig att sälja i januari. En ny högerback skulle som sagt också göra att Trent kan användas mer på mittfältet.

3 kommentarer
  1. Tror ni laget förstärker i januari och i så fall med vilka? Om ni själva får välja, vilka signings blir det?

    • Colwill/Hato och Joao Neves/Koné är mina drömvärvningar i januari, men tror inte det kommer hända.

      Tror att man kanske kommer ta in en relativt billig back. Kanske Kelly, Hartman eller Dorgu (som också kunde ha varit med på denna lista).

  2. Jag tycker inte man ska göra någon värvning i januari utan sitta lugna i båten och verkligen scouta en högerytter till sommaren. Jag har en känsla av att Mo redan ställt in sig på öknen.

Kommentarer är stängda.