Totaal Liverpool tar tempen på de hetaste spelarna inför kommande januarifönstret.

Michael Edwards har redan fyndvärvat i form av Takumi Minamino. Nu tar vi en lägeskoll över vilka fler intressanta spelare som kan röra på sig i januari:

Erling Braut Håland, 19 år, Salzburg
Kommentar: Den av Viasat nästan pinsamt hypade norrmannen är naturligtvis glödhet på marknaden. Manchester United, Borussia Dortmund, Juventus och Leipzig är de klubbarna som framförallt ska vara konkret intresserade, men de utgör förmodligen bara en bråkdel av alla intressenterna. Frågan är om han verkligen kommer att kunna leva upp till de enormt högt ställda förväntningarna?

Sander Berge, 21 år, Genk
Kommentar: Ytterligare en het norrman som spelade i samma CL-grupp som Liverpool. Besitter en väldigt intressant kombination av fysik, passningsspel och smartness. En spelare som kan komma in och stabilisera ett mittfält. Bör kunna gå rakt in i de flesta lagen i toppligorna.

Christian Eriksen, 27 år, Tottenham
Kommentar: En erfaren, färdig spelare som alla läsare säkert redan har superkoll på. Har ett halvår kvar på kontraktet och Spurs kommer säker försöka casha in i januari – men dansken är förstås medveten om att han kommer att sitta i en ännu bättre förhandlingssits i sommar och kan därmed se till att bli kvar säsongen ut. Här snackar vi beprövad kvalitet till en rimlig kostnad.

Kai Havertz, 20 år, Bayer Leverkusen
Kommentar: Var hur het som helst under fjolårssäsongen, men har inte fått ut lika mycket under denna säsong, delvis på grund av att laget är sämre än tidigare. Har ett skyhögt marknadsvärde och om Leverkusen visar den minsta indikationen på att han kan säljas kommer feta bud säkerligen att finnas där, men utgångstipset är att han flyttar sommaren 2020.

Jude Bellingham, 16 år, Birmingham
Kommentar: Ungtupp som spelat över 1200 minuter i the Championship. Spelat på flera mittfältspositioner men framförallt central mittfältare. Framstår som en vettig långsiktig investering för de engelska storklubbarna.

Dejan Kulusevski, 19 år, Parma (ägs av Atalanta)
Kommentar: Ja, den svenska talangen platsar definitivt på den här typen av listor. Har tagit Serie A med storm den här säsongen. Initiativrik, smart och levererar mål och assist. Definitivt en spelare att räkna med framöver.

Ben White, 22 år, Leeds (ägs av Brighton)
Kommentar: Smart mittback som är duktig med bollen. Den typen av moderna mittback som har potential att kunna spela sådan fotboll som storklubbarna praktiserar.

Kalidou Koulibaly, 28 år, Napoli
Kommentar: Världsklasspelare som skulle kunna lösa en del storklubbars försvarsspel. Om Napoli tar det vansinniga beslutet att sälja honom kommer förstås buden att hagla in.

* * *

Saknar ni någon på listan? Kommentera!

11 kommentarer
  • Sant, Sancho borde ha varit med. Blir spännande att se vad som händer där, även om prislappen är oerhört hög.

 1. Det enda som är säkert är att vi ska hålla oss så långt bort från Håland och Eriksen vi bara kan. Hålands personlighet kommer att ställa till det ordentligt för honom ganska snart tror jag. Eriksen är nog tvärsäker på att hamna i Spanien och sätter sig nog på lite för stora hästar ibland.

  • Fast Eriksen skulle kunna vara den kreativa kraft vi behöver på mittfältet som vi saknat sen Coutinho. Han skulle kunna ta Ox:s plats. Skulle vara ett lyft. Men det skulle bli sjukt dyrt med hans sign on bonus om han går gratis.

 2. Hur ser det ut med Coutinho? Succé i Bayern, ändå snackas det om att Barca inte är villiga att ge honom en ny chans utan vill casha ut medans han fortfarande har ett högt marknadsvärde.
  Skulle vi fans ta emot honom med öppna armar med tanke på hur han lämnade?

  • Det är nog delade tankar, majoriteten skulle välkomna medans en skara alltid kommer ha en tagg i ögat för en återkomst.

   Personligen skulle jag gärna se en återkomst men med det spelsättet vi har nu så vinner vi och priset för kotten kontra ålder, skulle det vara värt det?

   Keita, Ox, Minaminu, Fabbe, Eliot osv osv, tror faktiskt inte det finns plats för Kotten rent taktiskt och spelmässigt men skulle gärna se han i klubben igen oavsett men det är krona per kapacitet/förbättring som sätter käppar i hjulet.

  • Toyen, Jag skulle inte heller ta tillbaka Coutinho. Han fyller 28 nästa sommar och kostnaden vore enorm, både i transfersumma och lön. Skulle mycket hellre se Havertz som är yngre, mer formbar och förmodligen kommer bli en bättre spelare om Coutinho på sikt.

  • Kingpin, Coutinho blir ju bara tillgänglig för den ”öppna markanden” om Bayern inte utnyttjar sin köpklausul. Kan tänka mig att det beror på om de vinner dragkampen om Havertz eller inte, han är en galet stor tysk talang som Bayern förmodligen hellre tar in. Men Bayern verkar ha torskat många dragkamper senaste åren, förmodligen därför som Coutinho och Perisic hamnade där.

   Jag tycker att Liverpool ska gå för Havertz, han är framtiden.

  • Kai vore en otroligt spännande värvning, Mbappe’ ännu mer intressant men där, på båda, är prislappen högt.

   Två fantastiska spelare med mycket råmaterial kvar som borde kunna utvinnas av Klopp % CO men det är astronomiska summor som är det stora hindret.

   Spännande kommer onekligen bli =D

 3. Tycker ju själv att det vore ganska sjukt att inte gå efter Werner med tanke på hans spelstil, ålder och låga utköpsklasul. Har levererat länge på högsta nivå dessutom.

Kommentarer är stängda.