En snabbtitt på EM-slutspelet ur ett LFC-perspektiv.

Grupp A består av Italien, Schweiz, Turkiet och Wales.
LFC-intresse: Xherdan Shaqiri blir en av nyckelspelarna för Schweiz, medan Ozan Kabak återfinns i Turkiets lag. Wales har såväl Neco Williams som Harry Wilson i truppen, och dessutom är Brendan Rodgers gamla mittfältsvärvning Joe Allen med. Wilson betraktas för övrigt som lite av en offensiv joker i Wales lag och det finns förhoppningar om att han ska kunna bli en superinhoppare i turneringen.

Grupp B består av Belgien, Danmark, Finland och Ryssland.
LFC-intresse: Simon Mignolet får fortsatt finna sig i att vara andravalet, medan Christian Benteke absolut är med och slåss om speltid. Det blir dock inget EM för Divock Origi, vars minimala speltid i Liverpool har resulterat i en tappad landslagsplats.

Grupp C består av Österrike, Nederländerna, Nordmakedonien och Ukraina.
LFC-intresse: Virgil van Dijk skippar semesterveckor för att följa med som moraliskt stöd till Nederländernas trupp, medan Georginio Wijnaldum blir en viktig spelare på mitten. I övrigt noterar jag att 37-årige Goran Pandev fortfarande är lagkapten för Nordmakedonien men att Yevyen Konoplyanka inte är med i Ukrainas trupp.

Grupp D består av Kroatien, Tjeckien, England och Skottland.
LFC-intresse: Dejan Lovren är forsatt en del av Kroatiens landslag. Jordan Henderson är på väg mot comeback och kommer att delta i turneringen, men Trent Alexander-Arnold har som bekant tvingats lämnat återbud på grund av skada. Andy Robertson är lagkapten för Skottland.

Grupp E består av Polen, Slovakien, Spanien och Sverige.
LFC-intresse: Thiago Alcantara kommer styra Spaniens notoriskt spelskickliga mittfält. Dessvärre kommer vi inte få se Martin Skrtel,som slutade i landslaget 2019.

Grupp F består av Frankrike, Tyskland, Ungern och Portugal.
LFC-intresse: Nyförvärvet Ibrahima Konaté spelade nyligen U21-EM för Frankrike och är förstås inte med i den här turneringen också. Däremot kommer vi få se Diogo Jota i Portugal. Dessutom kommer de tidigare LFC-spelarna Emre Can och Peter Gulacsi att representera sina länder i denna trupp.

2 kommentarer
  1. Skulle det inte vara kul med ett EM tips? Alltså att vi får gissa på olika saker t.ex. vinnare, skytteligan, hur det går för Sverige osv?
    Behöver inte vara några pengar eller priser inblandat, det räcker med äran 🙂

    • Hej, vi kommer inte fokusera mycket på detta EM, men du hittade säkert EM-tips någon annanstans.

Kommentarer är stängda.