Totaal Liverpool tar en titt på vilka spelare som kan få sina genombrott i Premier League den här säsongen.

Varje spelare får ett antal stjärnskott sina genombrott på högstanivån. De senaste åren har spelare som Dele Alli och Trent Alexander-Arnold gått från relativt okända till viktiga spelare i storklubbar.

Som en försenad säsongsuppladdning har jag sammanställt en lista över tio spelare som kan få sina genombrott den här säsongen. Listan innehåller spelare från lite olika klubbar – men Liverpool finns förstås också representerade.

Här är mina tio genombrottsspelare säsongen 18/19:

1. James Maddison, Leicester

Teknisk och synnerligen begåvad ung engelsman, som hämtades från Coventry i somras. Kommer säkerligen att charma PL-publiken på samma sätt som Lallana gjorde sina sista säsonger i Southampton. Säsongsinledningen visar också att Claude Puel, glädjande nog, verkligen kommer att ge 21-årige Maddison chansen att briljera. Det luktar redan storklubbsintresse kring honom.

2. Joe Gomez, Liverpool

Efter tre år av skador och högerbacksspel är omständigheterna äntligen de rätta för att ge Gomez chansen på sin rätta position – nämligen mittbackspositionen. Här kommer vi LFC-fans troligtvis att få bevittna ett stort genombrott på såväl klubb- som landslagsnivå.

3. Matteo Guendouzi, Arsenal

Visade redan på försäsongen att han är redo att konkurrera om en plats i startelvan, vilket var oväntat, med tanke på att 19-åringen hämtades från Ligue 2-klubben Lorient. Med  egenskaper som spelintelligens och ett sällsynt bra passningsspel tyder allt på att Guendouzi kommer att etablera sig väldigt snabbt.

4. Roberto Pereyra, Watford

Den numera 27-årige Pereyra har alltid varit en spetsig men ojämn spelare. På ålderns höst – i jämförelse med övriga spelare på listan – kan argentinaren äntligen ha hittat en för honom perfekt omgivning att leverera i. Under Javi Garcias ledning har Watford blivit ett välkomponerat lag som utnyttjar Pereyras styrkor maximalt – och då är han en spetsspelare på PL-nivå. Jag unnar honom en ny chans i ett storlag innan karriären är över.

5. Yerry Mina, Everton

Barcelona jagade länge Mina, men väl på plats hade spanjorerna inget tålamod med den 195 centimeter långa mittbacken. Med en fysik som gjord för Premier League och en hunger att återuppliva sin karriär i Europa kommer han, enligt min mening, troligtvis att få ett genombrott i Everton.

6. Ruben Neves, Wolverhampton

Eftersom spelare på sätt och vis kan få sitt genombrott flera gånger får Neves en plats på listan. Slog som bekant igenom stort i Porto för några år sedan, men en dalande utvecklingskurva ledde till bänknötande hos de portugisiska titelprenumeranterna. Neves gjorde succé i Championship ifjol och hans spetsegenskaper i spelsinne & passningsspel bör kunna göra honom till en spetsspelare även på PL-nivå, vilket skulle betyda att han får ett andra genombrott i sin karriär.

7. David Brooks, Bournemouth

Spelskicklig 21-åring som sett väldigt spännande ut i Sheffield United under de senaste säsongerna. Kanske inte kommer att få lika stora rubriker som Maddison, men bör kunna bli en väldigt nyttig spelare i Bournemouth – inte minst eftersom han kan spela på såväl på kanten som offensiv mittfältare/släpande anfallare. Representerar Wales på landslagsnivå.

8. Issa Diop, West Ham

Lång och reslig mittback som införskaffades för hela £22 miljoner. Definitivt ingen superdoldis, men har fortfarande mycket utevckling i sig. Detta kan bli säsongen när Diop går från en duktig talang i Toulouse till en försvarsspelare av hög PL-klubb. Det vore ett genombrott och ett stort steg närmare en flytt till någon av de allra största klubbarna.

9. Caglar Söyüncü, Leicester

22-åringen är en elegant spelande mittback som mycket väl kan göra dundersuccé i Leicester, som ju hämtade in flertalet mittbackar under sommaren. Spännande var ordet.

10. Adama Traoré, Wolverhampton

Stark, snabb och hyfsat teknisk yttermittfältare som 22 år gammal redan är inne på sin tredje engelska klubb. Är duktig i 1mot1-situationer men behöver bli lite smartare i sitt spel. Wolves spenderade stort på Traoré och tror därmed mycket på honom – det gör jag också.

Bubblare precis utanför listan: Will Hughes (Watford), Domingos Quina (West Ham), Ryan Sessegnon (Fulham).

 

 

3 kommentarer
  1. Förvånad att inte se Wan-Bissaka som har vart grym under inledningen trots utvisningen mot Liverpool.

    Har säkert en del att slipa på, men tror garanterat mer på den grabben än t.ex. Diop. Är väl namnet som hamnar på tungen efter Maddison för min del. Men ja Gomez kommer ju göra ytterligare ett steg denna säsong!

    • Wan-Bissaka hade såklart kunna varit med, inte riktigt min ”cup of tea”, men en riktigt bra spelare.

  2. Man hinner inte mer än snyta ur sig önskemålet om fler listor på talanger förrän ni laddar upp dem! *applause*

Kommentarer är stängda.