Klopp har öppnat för en mittbacksvärvning i januari – Totaal Liverpool studerar alternativen.”Lyxalternativet” – Kalidou Koulibaly, 27 år, Napoli
Kommentar: En av de absolut främsta mittbackarna och skulle naturligtvis kosta därefter. Det är förmodligen mer sannolikt att Manchester United går ’all in’ på Koulibaly, men om LFC skulle ge sig in och vinna en sådan dragkamp skulle man både få en ofantligt bra spelare och sätta käppar i hjulet för United. Men som sagt, inte särskilt troligt.

”TL-favoriten” – Milan Skriniar, 23 år, Inter
Kommentar: Slovakisk klasspelare som utstrålar stor pondus och är skicklig i passningsspelet. Inter vore ovilliga säljare och LFC skulle behöva punga upp en enorm summa för honom, men på sistone har Gazzetta dello Sport skrivit att Inter kan behöva sälja för att klara Financial Fair Play. Det verkar dock osannolikt att han skulle röra på sig redan i januari.

”Världsmästaren” – Benjamin Pavard, 22 år, Stuttgart
Kommentar: Fotbollsvärlden fick upp ögonen för Pavard när han gjorde succé för Frankrike i VM. Då spelade Pavard i högerback, men i klubblaget är det mittbackspositionen som gäller. Duktig på att läsa spelet och slår bra uppspel. Föga överraskande verkar Bayern München göra en stor ansträngning för att ro hem Pavards signatur, och det vore förstås inte lätt att vinna en dragkamp mot dem. 

”Supertalangen #1” – Matthijs de Ligt, 19 år, Ajax
Kommentar: Tonåringen besitter alla egenskaper som man förväntar sig av en mittback som skolats i Ajax. Skicklig, allround och smart. Det kommer att krävas en stor summa för att köpa honom, inte minst på grund av det enorma intresset runt om i fotbollseuropa, men du får å andra sidan en mittback som troligtvis kommer tillhöra världstoppen under de kommande 10-12 åren. 

”Supertalangen #2” – Nikola Milenkovic, 21 år, Fiorentina
Kommentar: Lång – 195 centimeter – och ståtlig serbisk mittback som uppges ha en prislapp på omkring £50 miljoner. Stark i luftrummet, läser spelet bra och ett oväntat bra passningsspel.  Inte lika uppskriven som de Ligt, men också en talang av toppklass. 


6 kommentarer
  1. Pavard eller Milenkovic skulle jag lägga pengarna på då båda kan kliva in i CL (väl?). Annars känns Skriniar som det lämpligadte alternativet.

    • De har ändrat den regeln. Du kan spela för två olika klubbar nu i gruppspelet och i slutspelet.

    • Där ser man, då är det ju bara att dundra på. En stabil mittback till så vi har ordentlig täckning på den positionen hade varit trevligt!

  2. Givetvis spännande med nyförvärv och liknande. Men i ärlighetens namn, så är Gomez och Matip borta i 6v. Gomez har vart fruktansvärt bra och Matip och Lovren har vart bra med och att köpa in en spelare som kostar allt mellan 50-100 miljoner euro som de skrivs om Koulibaly kommer bara ställa till det tror jag. Vad vi saknar, tyvärr, är Klavan eller en spelare som han. Som vet om att han kommer agera 5e alternativ. Men som kommer göra det bra.

Kommentarer är stängda.