Totaal Liverpool tar en titt på mittfältare som bör vara heta alternativ för Liverpool i detta januarifönster.

Det råder inga som helst tvivel om att Liverpool behöver förstärka mittfältet så fort som möjligt. Framförallt duell- och presspelet har blivit väldigt lidande i takt med att nästan alla i dagens trupp är för gamla, för unga eller för skadedrabbade.

Faktum är att Liverpool är Premier Leagues sämsta lag i duellspelet:

Duellspelet brukade vara ett av lagets absoluta signum. Motståndarna kunde inte hantera de högintensiva och ständigt pressande LFC-spelarna. Framförallt när lag kom till Anfield brukade det nästan vara som att sticka ner i handen i en myrstack när Jürgen Kloppas mannar attackerade från alla håll och kanter.

Här är en topplista med realistiska mittfältare som borde kunna få att få loss redan denna månad.

* * *

1) Moisés Caicedo, 21 år, Brighton
Prislapp: £65m
Rykten: Flera olika källor uppger att han är intressant för Liverpool, Newcastle och Chelsea. De sistnämnda pekas oftast ut som favoriter i racet.
Kommentar: Caicedo har fullständigt exploderat i ett starkt Brighton, som därmed lyckades ersätta Bissouma på ett fantastiskt bra sätt. Caicedo är en väldigt atletisk spelare som spelar med hög intensitet och besitter en utmärkt teknik. Han är väldigt stark i närkamperna och förträfflig presspelare. Har visat att han kan briljera i PL, vilket är positivt, men också medför en rejäl prislapp. Caicedo vore en värdig efterträdare till Wijnaldum.

* * *

2) Kouadio Koné, 21 år, Borussia Mönchengladbach
Prislapp: £40m
Rykten: Sägs vara ett alternativ för både Liverpool och Newcastle.
Kommentar: En chef på mittfältet som vecka efter vecka visar att han är redo för större uppdrag. Stenhård i närkamperna och vinner mycket boll. Urstark när han sköldar bollen och håller tillbaka motståndare i det felvända spelet. En mycket bra presspelare. Helt okej med bollen också, men skulle främst värvas för hans egenskaper utan bollen. För mig råder inga som helst tvivel om att den här killen skulle passa som handen i handsken i Klopps spelsystem.

* * *

3) Manuel Ugarte, 21 år, Sporting
Prislapp: £35m
Rykten: Lösa rykten om Tottenham, men inget hett
Kommentar: Aningen mer defensivt inriktad uruguayen som har gjort succé för Sporting i såväl ligan som CL under säsongen. Stenhård och mycket framgångsrik i duellspelet, och är också en väldigt bra presspelare. Darwins landsman skulle tillföra mycket till Liverpools mittfält, som ju är i behov av dessa egenskaper. Har dock inte samma uppsida i spelet med boll som Caicedo och Koné har, men å andra sidan är han också väldigt ung och utvecklas fortfarande.

* * *

4) Edson Álvarez, 25 år, Ajax
Prislapp: £45m
Rykten: Var nära en flytt till Chelsea förra sommaren och ge uppges vara fortsatt intresserade.
Kommentar: Löpstark mexikan som behärskar Ajax intensiva presspel på ett väldigt bra sätt. Defensivt lagd, men är en väldigt energisk spelare som också kan ta ”nödvändiga gula kort” när motståndarna försöker vända spelet. Skulle nog kunna vara en bra rollspelare även i Liverpool.

* * *

5) Ibrahim Sangaré, 25 år, PSV
Prislapp: £35m
Rykten:
Kommentar: Defensiv mittfältare som är väldigt fysiskt stark och brytsäker. Skicklig på att transportera bollen och ett klart godkänt passningsspel. Saknar en del snabbhet, men skulle definitivt ge Fabinho rejäl konkurrens på den defensiva mittfältspositionen. PSV är inte längre i akut behov av att få in pengar, även om de säkert skulle ha svårt att tacka nej till ett gediget bud.

* * *

Bubblare:

Teun Koopmeiners, 24 år, Atalanta
Prislapp: £35m
Rykten: Uppges vara intressant för Liverpool
Kommentar: Spelskicklig mittfältare som är känd för sin fina vänsterfot. Kan slå fina långa passningar och är en duktig frisparksskytt. Också en ledartyp som brukar uppskattas av sina tränare. Brukar agera playmaker från en djup utgångsposition, kan också spela central och offensiv mittfältare. Besitter inte riktigt de kvalitéerna som borde vara högsta prioritet för Liverpool, men vore

Khéphren Thuram, 21 år, Nice
Prislapp: £25m
Rykten: Lösa rykten om Napoli men inget hett
Kommentar: Stor mittfältare som är en duktig bolltransportör. Betraktas som ett stort råämne, men långt ifrån en färdig spelare. Har en enorm uppsida på sikt, skulle dock behövas coachas rejält inledningsvis. Tror inte att Klopp vill få in en så ofärdig spelare i detta skede.

Sofyan Amrabat, 26 år, Fiorentina
Prislapp: £35m
Rykten: Lösa rykten om Liverpool och Tottenham
Kommentar: En av de största VM-hjältarna i Qatar. Fullständigt magisk på sin defensiva mittfältsposition i skrällaget Marocko. Uppges vara otroligt sliten efter turneringen och är fortfarande inte kapabel att starta matcher. Är en väldigt intressant defensiv mittfältare, men spelade i en mycket djupare utgångsposition än han skulle göra i Liverpool. Finns frågetecken för tempot och passningsspelet, än dock kan vi fastställa att han naturligtvis skulle ge Fabinho rejäl konkurrens om den defensiva mittfältspositionen.

4 kommentarer
 1. I sammanband med att man tappar MIlner, Ox och potentiellt Kelleher så undrar man ju hur man ska komma runt registreringsfaktorn av inhemska spelare.
  Skulle potentiellt Jones och Morton täcka detta tapp?

  • Det första man borde göra är att ta in en brittisk tredjemålvakt istället för Adrian. Det är någonting som i stort sett alla PL-klubbar förutom Liverpool redan har. Givetvis hoppas man på Bellingham i sommar, men det blir tufft. Aarons i Norwich kanske skulle kunna vara ett alternativ till backup bakom Trent om Ramsay inte visar framfötterna. George Hall och Alex Scott är två intressanta unga brittiska spelare som säkert också är intressanta på sikt.

 2. Caicedo hade varit min favorit också av de spelare som känns något så när realistiska i vinterfönstret. Borde passa perfekt in med tanke på att Brightons likheter i spelstil. Hur troligt tror du att det är, Pelle? Sitter på långt kontrakt med Brighton som jagar Europaspel för vad jag antar är första gången i klubbens historia. De är också väl medvetna om att det kommer att stå klubbar i kö i sommar för att casha upp åtminstone lika mycket som nu. Känns som att Caicedo behöver ställa till lite av en scen för att få flytta, trots att det är en jättesumma för lilla Brighton.

  Kone’ låter ju inte dumt heller uitifrån vad du och andra skriver, men har inte sett honom själv.

 3. Tror tyvärr att det inte blir nåt denna gången heller. Vi minns ju alla när vi skrek efter mittbackar då alla gick sönder samtidigt. Slutade med ett lån och ett köp som aldrig fick spela… Känns lite som samma situation nu, man väntar hellre till sommaren då priserna är bättre och att vi kan sälja av eller släppa de som sitter på utgående kontrakt.

  Caicedo hade smakat mumma då han är precis det som vi behöver, en liten blandning av Fabinho och Thiago fast med högre intensitet. Även Koné låter fin på beskrivningen ovan. Ryktas väl starkast kring Koopmeiners just nu och även lite fortsatt om han från Wolves som kom in och gjorde kaos i lördags.

  Är glad om nån kan komma in, så kanske det även kan lyfta de andra som börjar se trötta ut. Är väl bara Thiago och Keita som sett ok ut så här efter VM, får hoppas att den sistnämnda kan få lite mer spel och inte bli skadad så känns det som ett nyförvärv.

Kommentarer är stängda.