Vi tar en titt på en av belgiska ligans bästa spelare.

Leandro Trossard har gjort en otroligt fin säsong för Genk. 24-åringen, som inte har haft en spikrak karriär till Belgiens inhemska topp, är redo för större uppdrag. Yttermittfältaren kommer förmodligen att spela i Premier League nästa säsong.

* * *

Snabbfakta Leandro Trossard:
Ålder: 24
Längd: 172 cm
Vikt: 62 kg
Position: Vänstermittfältare

* * *

Trossard anslöt till Genks akademi redan år 2010. Ett par år senare kom A-lagsdebuten, men genombrottet hos Genk skulle inte komma förrän flera år och fyra utlåningar senare. Trossard fick alltså ta den långa vägen via spel i andraligan och så vidare.

Den gångna säsongen var Trossards bästa hittills med 11 mål & 4 mål på 24 ligamatcher och därefter 3 mål & 3 assist på 10 playoff-matcher.

Trossard är främst vänstermittfältare, där han matchats under den här säsongen. Han är högerfotad och gillar att vika in banan för att avlossa skott. Han är bara 1,72 meter och verkligen ingen fysisk spelare, men snabbheten, dribblingarna och skottet gör honom ändå till en offensiv kraft. Det finns också en oförutsägbarhet hos honom som jag gillar; han kan både ta egna avslut och hitta avgörande passningar.

Intressant är att Trossard inte bara är skicklig utan också är känd för att ha bra inställning. Att han numera är lagkapten för Genk vittnar ju också om detta.

* * *

Om Trossard hade varit några år yngre hade förmodligen större klubbar varit intresserade, men nu kommer han troligtvis att flytta till en mindre PL-klubb för att bevisa sin skicklighet där.

Just nu befinner sig Genk i förhandlingar med Brighton & Hove Albion. Övergångssumman ser ut att landa på omkring £18 miljoner, vilket vore ett rimligt pris.

Liverpool och storklubbar kommer säkerligen att följa hans framfart i Brighton, om han flyttar dit.