Media älskar att skriva att Liverpool är ute efter olika spelare. En som har varit flitigt omnämnd i sammanhanget under de senaste månaderna är Real Sociedads Antoine Griezmann. Nyligen uppgav en spansk tidning att Liverpool är beredda att betala 7 miljoner euro för yttermittfältaren.

Griezmann, 19, gjorde ett starkt intryck för Real Sociedad under den framgångsrika fjolårssäsongen i Segunda Division, och han har fortsatt på den inslagna vägen i La Liga. I somras var han dessutom en av nyckelspelarna när Frankrike vann U19-EM-guld på hemmaplan.

Jag valde att följa Griezmann i Sociedads hemmamatch mot namnkunniga Atletico Madrid. En match som slutade 2-4 i bortalagets favör.

Griezmann tog plats till vänster på Sociedads mittfält. Han ställdes främst i dueller mot den snabba veteranbacken Luis Perea.

Fransmannen hävdade sig riktigt bra på planen. Sociedad hade visserligen inget fantastiskt anfallsspel, men när Griezmann fick bollen, tog han oftast smarta initiativ och kom ofta till inlägg.

När Sociedad tog ledningen med 1-0 i den 12: e minuten var det just Griezmann som stod för den målgivande passningen, då han dribblade bort en back för ett sedan skicka in ett välinriktat lågt inspel i straffområdet.

Föga överraskande – han verkar ju vara aktuell för Liverpool – visade sig Griezmann vara en intressant spelare. Hans största tillgång är onekligen sina snabba ben i kombination med god teknik. Han är både kvick och snabb, har bra första touch samt är en kapabel dribbler.

En annan tillgång är hans fina vänsterfot som gör att han får ta hand om många fasta situationer i Sociedad. Passningsspelet är bra och likaså förmågan att se fria medspelare. Han har även en förmåga att komma till skottlägen, och han hade mycket väl kunna blivit målskytt mot Atletico. På pluskontot återfinns också Griezmanns högerfot, som visade sig vara klart duglig – så är inte alltid fallet hos vänsterfotade spelare.

Bland svagheterna märktes framförallt hans spel utan boll. Han kan bli bättre på att hitta fria ytor för att helt enkelt bli spelbar oftare. Mot Atletico försvann han under stora delar av matchen, vilket givetvis delvis berodde på dålig omgivning, men också på att han inte tog tillräckligt många bra löpningar utan boll.

Jag tycker att Griezmann gjorde en bra match och blev förbryllad när han blev utbytt i 65:e minuten. Han var ett hot som borde ha stannat på planen, men jag förmodar att han hade problem med någon fysisk åkomma. Annars var det en coachtabbe. Han byttes ut vid ställningen 1-0 i en match som slutade 2-4, vilket väl också säger någonting, även om resultatet självklart även påverkades av andra faktorer.

Sammanfattningsvis vill jag påpeka att jag måste se Griezmann i fler matcher innan jag skapar mig en klar uppfattning om hans kapacitet och framförallt jämnhet, men vad jag såg i den här matchen var positivt. Han är en yttermittfältare med intressanta kvalitéer och skulle säkerligen växa i en bättre omgivning. Helt klart värd 7 miljoner euro. Utvecklingspotentialen är god.

3 kommentarer
  1. Tror att det är smart att avvakta med att köpa den här killen.
    Alternativt köpa honom men låna ut honom en eller två säsonger till Real Sociedad så han i lugn och ro får utvecklas och även få speltid på hög nivå.
    Om han kommer till Liverpool nu får han spela med reserverna och göra några få inhopp i A-laget. Tror det kan hämma hans utveckling.

    Jag ser hellre Hazard före Griezmann, då Hazard kan gå in och göra skillnad direkt. Griezmann är inte där än men han kan bli.

    • Jag tror att du underskattar hans nuvarande kapacitet. Liverpool har inte direkt fantastiska kantspelare. Jag tror att han skulle bli involverad i nästan varje match resten av den här säsongen om han kom, antingen som startspelare men oftast som inhoppare. Och kunna tillföra på riktigt nästa säsong.

Kommentarer är stängda.