[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Ursäkta kvällstidningsrubriken!

När de stora svenska tidningarna satsar på transferfönstret skapar de bloggar där x antal heltidsanställda journalister bevakar silly season (nästan) lika bra som Totaal Liverpool gör, trots att jag lägger ner ungefär en timme om dagen på att uppdatera. Hur som helst, att vi har dagliga uppdateringar här är naturligtvis helt givet. Det har vi i stort sett haft sedan jag startade sidan den 18:e maj 2009.

Då startade jag sidan som en blogg. Efter några år anslöt Jesper, som har hjälpt till med inlägg som exempelvis intervjuer och även med sidans utseende och design. De senaste åren har sidan bytt namn till Totaal Liverpool, fått bler menyer och även skribenter i form av Tomas och Robin. Under den fantastiska säsongen 13/14 har Tomas välskrivna och genomtänkta krönikor blivit ett lysande tillskott på Totaal Liverpool, medan Robin har bidragit med både ’utlåningskollen’ och genomtänkta svar i TL-panelen (där även vi andra har deltagit).

logo

Talangprofiler” är ett inslag som var på tapeten länge innan vi gjorde slag i saken och skapade det. En spelardatabas i miniatyr över talanger numera ett ganska stort antal intressanta talanger. Presentationer av spelare som man kanske inte har naturliga skäl att nämna i andra inlägg, men som man ändå vill delge sina tankar om.

Hur som helst, Totaal Liverpools ’storsatsning’ inför detta transferfönster är att vi har vidareutvecklat Talangprofilerna. Jag har lagt till ett stort antal nya spelare, medan Jesper har jobbat hårt på att uppdatera redan existerande profiler. Båda modifieringarna var/är förstås lika viktiga. Således rekommenderar jag er läsare att spana in talangprofilerna. Så vitt jag vet finns ingen liknande spelardatabas på svenska.

Dessutom, för att hjälpa oss med att hålla talangprofilerna uppdaterade får ni gärna påpeka i kommentarer om någon profil behöver uppdateras, oavsett hur liten uppdateringen i fråga är. För att utveckla talangprofilerna behöver vi vara så noggranna som möjligt och därför är ingen detalj oväsentlig eller för liten. Ni får även gärna komma med förslag om det finns spelare som ni verkligen anser bör läggas till. Där, bör sägas, föredrar vi mer okända namn och inte exempelvis James Rodriguez, som alla vet vem det är och numera har koll på.

Mvh Pelle

16 kommentarer
 1. Ni gör ett helt fantastiskt jobb! Älskar den här bloggen och har följt den i princip dagligen sedan jag själv hittade den någonstans runt säsongsstarten 10/11! Har kanske inte kommenterat så ofta men jag läser varje inlägg.

  Har slutat läsa sillybloggarna på de stora kvällstidningarna helt. Följer Silly Season i princip endast genom denna blogg och via twitter. Ibland när man ändå tittar in på exempelvis Sportbladets sillyblogg så möts man av rykten som man själv läst om flera dagar tidigare. Ni är på en annan nivå.

  Jag tycker att erat fotbollskunnande är betydligt högre än majoriteten av sportjournalisterna på de stora tidningarna. Så det blir alltid intressant när ni delger era tankar om rykten och annat här på bloggen. Skulle gärna se mer av det!

  Engagemanget ni har är verkligen imponerande. Varje gång jag träffar en annan Liverpoolsupporter så brukar jag rekommendera er. Hoppas ni fortsätter på samma sätt långt framöver!

  • Kunde inte ha sagt det bättre själv

  • Även jag instämmer med föregående talare!

  • Kan bara hålla med Inspector Norse. Skriver sällan men läser dagligen.
   Fortsätt med ert kanonjobb!

  • Haha tackar! Jag vet exakt när de flesta pålitliga tidningarna/andra källorna kör sina rutinmässiga uppdateringar. Oftast är det en fråga om minuter innan det läggs upp här.

 2. Kan bara instämma med föregående talare. Ni gör ett makalöst jobb, och jag är nog inne och kikar här minst 10 ggr varje dag nu i sillytider, för den bästa rapporteringen får man här!

 3. Som inspektören här ovan skriver så stämmer det precis in på mig med.

  Ert kunnande, era uppdateringar ert engagemang är värt så mycket . Jag läser knappast AB eller exp längre då jag inte finner dem vara i närheten så slående korrekt som ni är. De få gångerna man besöker dem är då dem har nån skitrubrik ala engelsk skvallerpress då det är kul att försöka förstå att det är deras helttidsjobb att kopiera historier tagna från fablernas värld. Och dem får lön för det ?!. Ni är underbara, absolut inte översittare inte kaxiga på något sätt, svarar alltid och sköter er exemplariskt. Tror trots att jag inte vet det ,ni drar till er bra mycket mer läsare än bara LFCare då ni bedriver den bästa silly/info/krönika-bloggen there is around.

  Ni förtjänar guld !

 4. Håller med alla kommentarer här! Hel grym blogg! Fortsätt såhär.

 5. Tack för en grymt bra blogg! Besöker den dagligen.

 6. Kan bara hålla med. Är inne här dagligen och tycker eran blogg är överlägset bäst. Ständiga uppdateringar och läsvärda krönikor.

  Är det en sak jag saknar så är det en pod men det kanske kommer.

  • Det finns tyvärr inte särskilt mycket tid eller förutsättningar för en ’pod’. Det finns därför ingenting inplanerat på det spåret. Som tur är finns ju oändligt många poddar nuförtiden så du klarar dig nog 🙂

   Håller med om att krönikorna som har kommit den här säsongen är mycket bra – i synnerhet Tomas har gjort ett kanonjobb på den fronten!

 7. Jag undrar om ni har jobb vid sidan av eller om ni försörjer er på bloggen? Ifall bloggen bara är en hobby så är det mycket imponerande att ni håller samma klass som Sportbladet, där de har detta som yrke!

  • Kanske borde låta dem själva svara men ändå, dem har tydligen jobb vid sidan av, (man vet inte så mkt om dem) ;)! Dem är kungar iaf .

  • Känner väl mig mest manad att svara, i och med att jag har skrivit ca 3600 av de ca 3800 inläggen som har publicerats här. Just nu har vi bara google-reklam och intäkterna från de går ungefär +/- 0 på vad det kostar att ha sidan uppe. Tidigare hade vi lite andra banners och så vidare, som vi givetvis fick lite slantar för, men det var inga betydande summor. Skillnaden mellan min silly season-rapportering och de på Sportbladet är att jag är inne på sjätte året och antagligen har mycket mer erfarenhet än vad de har. Dessutom är det som sagt en hobby för mig, och inte ett jobb, och därför har jag troligtvis ett större intresse för innehållet än vad deras heltidsanställda journalister har. Och ja, jag har ett annat jobb som inte har någonting med idrott att göra. De andra som skriver på sidan har också helt andra jobb. Vi har lite olika ’roller’ på Totaal Liverpool också; jag kör nästan alla uppdateringar, medan Tomas skriver krönikor och Jesper hanterar en del tekniska saker, samtidigt som Robin också har varit med och bidragit under 13/14.

Kommentarer är stängda.