[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Ny dag – nytt inlägg!

OBS: Senaste uppdateringarna ligger högst upp i inlägget.

* * *

Är du frustrerad över att Liverpool inte länger verkar vara intresserade av Konoplyanka? Det bör du verkligen inte vara – om man ska tro på Tor-Kristian Karlsen:
http://twitter.com/karlsentk/status/486484851944853504
http://twitter.com/karlsentk/status/486487795834552320

* * *

West Ham har budat £12 miljoner för Yevhen Konoplyanka (Sky Sports).

* * *

Kanske är Loic Remy ett intressant namn för Liverpool?

* * *

Inter är nära att värva Gary Medel. I så fall kommer Medel att ansluta på lån, men Milanoklubben måste eventuellt köpa loss honom för 10 miljoner euro nästa sommar – beroende på antal matcher och lagets resultat (Sky Italy).

Utöver Morata jobbar Juventus på att signa Patrice Evra och Juan Iturbe (Sky Italy).

* * *

Alvaro Morata närmar sig en flytt till Juventus, trots att Villarreal och Wolfsburg också är intresserade (Marca).

Arsenal ligger bäst till för att signa Alexis Sanchez (Marca).

* * *

Officiellt bekräftad övergång: Ross McCormack flyttar från Leeds till Fulham. Övergångssumman uppges ligga på i sammanhanget emorma £11 miljoner!

* * *

Arsenal ser ut att ha konkurrerat ut både Liverpool och Juventus om Alexis Sanchez signatur. Sanchez ville inte till Liverpool, medan Juventus inte har råd med den veckolönen som Arsenal erbjuder. Det är en veckolön på £100 000 (The Telegraph).

* * *

Manchester City jobbar på att få in en back. Eliaquim Mangala och Mehdi Benatia är heta spår (The Times).

Chelsea vill värva en vänsterback som ersättare till Cole. Filipe Luis är deras förstaval, men det finns även andra alternativ, som Marcos Rojo och Alberto Moreno – som båda är intressanta för Liverpool. Chelsea skulle kunna minska konkurrensen genom att sänka Ryan Bertrands prislapp. Bertrand är som bekant ett intressant namn för Liverpool (The Times).

* * *

Officiellt bekräftad övergång: Wilfredo Caballero flyttar från Malaga till Manchester City.

* * *

Liverpool har förlorat racet om Alexis Sanchez, som ser ut att hamna i Arsenal eller Juventus, trots att sent bud från Milan. Sanchez är smickrad av Liverpools intresse, men har helt enkelt tackat nej. Detta innebär att Barcelona kommer att betala endast pengar för Luis Suarez – och man är överens om en summa på £75 miljoner. Klubbarna är även överens om betalningsstrukturen och det enda som återstår är Suarez läkarundersökning, som betraktas som en formalitet i sammanhanget (The Times, obs; artikel skriven av Tony Barrett).

* * *

Kan Liverpool vara på väg att värva en till veterananfallare?

* * *

Uppmärksammad observation: Lucas Leiva nämner inte längre att han är en Liverpoolspelare i sin twitterbiografi. Kan det vara ett tecken på att han är på väg att lämna?

Inter visar intresse för Lucas Leiva (The Daily Mail).

* * *

Atletico Madrid jobbar på att värva Mario Mandzukic som ersättare till Diego Costa (Sky Italy).

Inter kommer inte att följa upp sitt intresse för Casemiro, eftersom de anser att Real Madrids prislapp på 12 miljoner euro är för hög (Sky Italy).

Alexandre Pato och Samuel Eto’o vill gärna återvända till Italien, där de ju har huserat tidigare under sina karriärer. Roma har blivit erbjudna Eto’o, men intresset är inte särskilt ömsesidigt, även om det inte kan uteslutas att de försöker värva Eto’o om de misslyckas med att rekrytera ett antal andra spelare som prioriterar för tillfället. Detsamma gäller Inters intresse för Pato, som också beror på hur det går med andra, hetare alternativ (Sky Italy).

* * *

Senare idag kommer att inlägg över vilka jag vill se i Liverpool. Som någon kanske minns skrev jag ett dylikt inlägg den 17:e maj, men Suarez-försäljningen för £75 miljoner ändrar onekligen förutsättningarna väldigt mycket… Dessutom har Liverpool signat Rickie Lambert, Emre Can och Adam Lallana sedan inlägget skrevs, vilket gör att omständigheterna är väldigt annorlunda nu!

* * *

Suarez2

Liverpool har tvingats ge upp förhoppningen om att rekrytera Alexis Sanchez. Klubben har varit i kontakt med 25-åringens representanter, men har inte lyckats övertyga honom om att LFC vore rätt val för honom. Nu ser Sanchez ut att hamna i Arsenal istället. Precis som Liverpool var Arsenal villiga att matcha Barcelonas prislapp på omkring £30 miljoner, men dessvärre föredrar chilenarens familj att bo i London. Det betyder även att Liverpool kommer att få endast pengar för Luis Suarez. Man är överens med Barcelona, som ska betala hela hans utköpsklausul på £75 miljoner. Det enda som man ska komma överens om är hur övergångssumman ska struktureras, men nu när Sanchez inte längre är en del av affären borde Suarez övergång till Barcelona kunna göras klart inom kort (The Liverpool Echo).

Liverpool är nära att göra klart med Lazar Markovic för £25 miljoner (The Liverpool Echo).

* * *

Alexis Sanchez är väldigt nära att lämna Barcelona. Både Alexis och Barca studerar de erbjudanden som finns för honom. Arsenal har erbjudit mer än 40 miljoner euro, men Juventus är inte ute ur bilden och är det alternativet som han föredrar. Barcelona planerar att sälja Alexis under den här veckan – omedelbart efter att ha gjort klart med Luis Suarez (Marca).

* * *

I motsats till vad som tidigare har rapporterats i spansk media, så ligger Luis Suarez utköpsklausul på £75 miljoner och det är edn summan som Barcelona måste betala för att köpa loss honom (El Mundo Deportivo).

* * *

Liverpool har inte börjat spendera några Suarez-pengar. Utöver Suarez förväntas man ju sälja några ytterligare spelare, som exempelvis Agger, Aspas, Assaidi, Borini etc… Rodgers kan få mycket stålar att spendera i sommar.

* * *

Napoli vill värva PL-spelare. Michu är ett hett spår för Napoli, likaså Lucas Leiva. Liverpool vill låna ut Lucas, men med villkoret att Napoli tvingas köpa loss honom om han spelar ett visst antal matcher kommande säsong (Sky Italy).

Inter är ytterst nära att värva två spelare. Det rör sig om Yann M’Vila, som lånas ut med en köpoption på 8 miljoner euro, samt Romas ytterback Dodo (Sky Italy).

Alberto Gilardino är nära att skriva på för Guangzhou, där hans landsmän Lippi och Diamanti redan finns (Sky Italy).

* * *

Officiellt bekräftad övergång: Tom Ince har skrivit på ett tvåårskontrakt med Hull.

Officiellt bekräftad övergång: Ashley Cole har skrivit på ett tvåårskontrakt med Roma.

Officiellt bekräftad övergång: Juan Bernat flyttar från Valencia till Bayern München.

27 kommentarer
 1. Bra betalt för Louie ändå. Hoppas Alexis hamnar i Juve!

  • Verkligen, riktigt tråkigt om han hamnar i Gunners… Vågar man tro på Ben Smith att hoppet inte är ute än? Eller är Echo’s rapport definitiv?

  • Jag skulle påstå att du kan ge upp hoppet om Alexis. BBC och Liverpool Echo väger tungt.

  • @pelle2x,

   Vad finns det för anfallare i toppskiktet som är tillgängliga efter man sålt Suarez. Känns som om det inte går att hitta en lika bra men det känns verkligen som att någon i Sanchez kaliber och kvalité behöver komma in.

   Om man tittar på de man värvat plus att det ryktas om att både Origi och Markovic är så gott som klara, är det många unga spelare med talang så det sprudlar om det, speciellt på mittfältet.

   Man får hoppas BR kan få ut det bästa ur dem.

   Så om du hade varit BR’s skor och skulle värva in en anfallare samt att stärka försvaret, vilka hade du velat ta in?

 2. Bedrövligt. Sanchez ska vara nyckeln till övergången annars är det bara att skita it. 75£ är pengar som vi inte kommer kunna använda på nån tillräckligt bra. Fakta är att Sanchez är förmodligen det bästa vi kunnat fått. Origi, Markovic är blöjspelare i jämförelse.
  Som jag ser det så finns det nu bara två vägar att gå. Antingen behåller man Suarez eller så bygger man om helt. Och då menar jag helt. Bort med Skrtel, Gerrard, Johnson mfl och bygg en framtid. Reducera målsättning att vara med och kriga om Topp4 från 2018. In med Markovic, Origi, Shaqiri, Caulker och lägg ett monsterbud på Ross Barkley där man överbetalar han. Han ska vara det vavet likt Gerrard varit. Men att värva ungt i detta läge och tro att man ska slåss i CL och PL är en utopi.

  • Behålla Suarez är nog inget alternativ. Hans agenter tog säkerligen hjälp av jurister för att försäkra sig om att klausulen i det nya kontraktet är juridiskt bindande.

   Håller med om att man inte kan få tag på någon som är lika bra som Suarez. Vad man kan göra är att värva spelare som ger Rodgers goda förutsättningar att utveckla framtida världsspelare i en redan utvecklande miljö. Det vore trots allt bättre att få tag på spelare som kan bli världsklass, än ’äldre’ spelare som aldrig kommer att hålla högsta klass.

 3. Alexis familj föredrar London = Hans löjligt snygga flickvän föredrar shoppinglivet i London framför Liverpool.. Sjukt tråkigt att sånt ska spela roll… Liverpool som stad är väl helt okey?

  • Omöjligt att säga utan att känna Alexis familj. Vilket som är det bästa stället att bo på är ju personliga preferenser. Rent generellt är Liverpool säkert att föredra om man endast ska koncentrera sig på fotboll, men det finns ju mycket annat som kan locka folk också (särskilt de andra i fotbollsspelares familjer som ju inte spelar fotboll själva…). Jag tror till exempel att det är mycket lättare att vara ungdomsproffs i Liverpool än i London, eftersom det finns så otroligt mycket annat som kan ’störa’ där.

 4. Så nu när vi ungefär vet vad Suarez kommer att lämna för vilka kommer att komma in?
  Ryktas ju mycket om Bertrand och Markovic men kan man anta att Lovren kommer bli klar också? Man har ju inte hört om någon annan mittback så Lovren är väl troligtvis det givna valet.

  Hur är det med Moreno, är han helt borta nu när Bertrand verkar vara på väg in?

  Sen lär väl en ny striker köpas in för Sturre håller nog inte en hel säsong och Borini och Lambert lär väl inte vara det givna valet att ersätta. Man har ju inte hört något om någon anfallare förutom Huntelaar vilket känns fel, då är det bättre att köra på Borini. Så finns det någon realistisk anfallare som skulle kunna fajtas om en plats i anfallet och förhoppningsvis kunna bli en ny super striker?

  • Benzema?
   Han lär väl inte bli kvar i RM om de tar in James Rodriguez eller Falcao…

   Cavani?
   Här har han ingen Zlatan att konkurrera med…

  • Benzema ska skriva ett nytt kontrakt med RM och jag tvekar både Falcao och James säljs om någon. Det är svårt att köpa spelare från en klubb som inte är intresserade eller behöver pengar.

   Cavani är väldigt överskattad och är inte värd pengarna PSG skulle kräva.

 5. Hoppas på Griezman eftersom han även kan spela längst fram vid eventuella skador på Studge. Lägg till Markovic på det så har vi offensiven spikad inför nästa säsong. Sedan fullt fokus på defensiven (Lovren+Bertrand+annan) och kanske ett till namn på mitten. Men prio ett är såklart att spela ihop laget innan säsongen börjar och inte göra en Tottenham…

 6. Kanske kan bli nått liknande
  Bertrand (verkar ju vara på g)
  Lovren (typ den ända mb som ryktas?)
  Markovic
  Shaqiri
  Griezman/ Iker Muniain,
  Origi,(Lånas tillbaka)

  Visste är det riktigt tråkigt att tappa Suarez men det kommer hela tiden nya talanger, han gjorde förmodligen sin bästa säsong i karriären och det var nu vi fick som mest pengar om vi skulle sälja, bara önska honom lycka till!

 7. Rodgers har möjlighet att bränna iväg en jäkla sjuk summa om han vill på ett ordentligt top target nu när tönt sanchez vill flytta till London, som tex förhoppningvis greizmann. Reus är ju bara en våt dröm men varför skulle det inte kunna vara så att man hör sig för då man klart och tydligt har pengarna till honom, han kostar ju definitivt inte mer än 50. Låter som man snackar om FIFA14 men varför inte ? Vi har möjligheter. Och jag förstår inte hur man som Liverpool älskare kan se likheter mellan oss och spuds, ända likheten är att dem och vi säljersålde en stor spelare för mkt pengar inget annat.

 8. Gonzalo Higuain hade ju inte suttit fel men är kanske för mycket central anfallare, inte lika flexibel som en Sanchez hade varit

 9. Surt som tusan med Sanchez, kändes som att han hade varit lite plåster på såren iaf. Svårt att se vem man skulle kunna ersätta Suarez med ens för dom pengarna som kommer in…
  Hur är det med Firmino? Hade hoppats på lite mer prat om honom nu, känns som en spelare som likt Suarez kan göra det lite oväntade… Sen om han skulle ha klarat av premier league och så är ju en annan femma.

 10. På forwadsfronten tycker jag vi ska lägga ett bud på Lukaku. Verkar ju som han vill bort från Chelsea för gott. Vi har ju värvat bra forwards där förr:) Annars Bony. Dessa herrar kan ju bevisligen göra mål i pl. Men vi måste ju förstärka defensiven. 1hb 1 vb och 1 mb måste in. Sen måste Shaqiri in också. Vad hände med ryktet att han nästan var klar? Fantastisk lirare.

 11. Surt sa räven, men har hela tiden kännts som Sanhez är för het för att gå till oss, vi är ju tämligen färska i CL och kan ju mkt väl bli ett top8 lag nästa säsong 🙁

  Det sura med LS pengarna är ju att de blir svåra att få valuta för, då alla säljande lag kommer mjölka oss på löjliga överpriser då vi är ”nyrika”…

  Men blir ett sjukt spännande fönster att följa, ska vi ge utd en match om cl platsen? Blir vi av med våra överflödiga old heros (aggerr & Lucas) ?

 12. Jag tror inte det bara handlar om staden London utan att han fick bättre betalt där. Hade vi betalat en bra högre lön än Arsenal så hade han gått till oss, det är jag helt övertygad om. Jaja vi får gå vidare och frågan är vilka vi ska sikta på istället.

  Jag tror Griezmann kommer gå till psg men däremot firmino hade jag gärna sett hos oss och även lacozette. Dessa två plus markovic och jag hade varit nöjd, då har varit vi offensiva spelare så det räcker. Lovren tror jag blir klar närsomhelst o möjligen bertand sedan får vi nog börja sälja av lite spelare typ aspas, assaidi, borini, Lucas, agger, toure, reina och gärna g Johnson. Vissa här sitter på höga löner så dessa får vi nog skeppa iväg gratis.

 13. Snacka om att Bayern har värvat Bernat under radarn för en riktigt låg peng i sammanhanget (~€10M). Har helt glömt bort honom under Silly Season men det är en spelare som vi kunde gått för lika gärna som Moreno om ni frågar mig.

 14. Pelle?

  Hur ser situationen ut för Draxler? Känns som att han i stort sett var klar för Arsenal men nu har man inte hört någonting…. Tycker det annars skulle vara en intressant värvning! Tror du det finns intresse från våran sida där?

  • Arsenal var aldrig villiga att betala hans klausul på ca £37m. Ja, han borde vara högintressant för Liverpools del.

  • Det har varit väldigt tyst om draxler, är han skadad eller har han haft en dålig vår? Vad tror du det skulle kosta att få loss honom, 37 milj låter mkt?

   Ang lönen till sanchez, 100000 i veckan låter ju inte så mkt för en så etablerad spelare. Jag tycker lfc i sådana fall skulle gett honom 130 – 150000 i veckan så hade han säkert varit våran.

  • Var det inte så att han nobbade Arsenal för att han ville stanna i Schalke ett år till?

 15. Har vi gett upp Moreno/Rojo och/eller Shaqiri ?

 16. Jag tar hellre Bony än Huntelaar eller Benzema som ska försöka ersätta Suarez. För det är bättre fart i Bony än i Huntelaar och Benzema men varken Sturridge och Bony och dom flesta i Liverpool har lika stor erfarenhet i CL som Huntelaar eller Benzema, bortsett Gerrard men det var några år sedan.

 17. Yann M´vila ryktas ha sin läkarundersökning hos Inter någon dag.. Lån med en köpoption på 8 miljoner euro? Va? det var ju det dubbla han ryktades till oss. Han har fortfarande 3 år kvar på sitt kontrakt…

Kommentarer är stängda.