Snabbchecken

Jordon Ibe och hans Derby hade en tuff helg. I bortamatchen mot Leeds United fick 18-åringen, som fyller 19 om fem dagar, vara med från start men blev utbytt i den 66:e minuten utan att ha gjort något väsen av sig. Leeds vann matchen komfortabelt med 2-0 och gamla Liverpool-spelaren Stephen Warnock var i min mening matchens bästa spelare, vilket kanske var lite tråkigt för Ibe som spela på samma kant som denne.

Andre Wisdom hade även han en relativt tuff helg bakom sig. 21-åringen fanns som vanligt med från start när West Brom tog emot Arsenal hemma på The Hawthorns och gjorde en gedigen insats när hans lag förlorade med 0-1. Wisdom spelade även match i tisdags då West Brom tog emot ännu ett London-lag, denna gång var det West Ham som kom på besök. Även i denna matchen fanns Wisdom med från start men resultatet gick inte West Broms väg denna gången heller. Man förlorade med 1-2 och Wisdom gjorde återigen en gedigen insats utan att vara dålig eller imponera.

Iago Aspas fanns med från start för första gången på knappt en månad när Sevilla besökte Feyenoord i Europa League. 27-åringen imponerade dock inte och blev med all rätt utbytt efter 60 minuter. Feyenoord vann matchen med 2-0. I Sevillas cupmatch mot Sabadell fick Aspas chansen igen och den här gången tog han den med råge. Tre mål på fyra minuter (!) gjorde den stundtals ifrågasatte spanjoren och hjälpte på så sätt Sevilla till en bekväm 5-1 seger.

Divock Origi fanns med i startelvan när hans Lille förlorade borta mot Bordeaux med 1-0. 19-åringen blev utbytt i den 81:a minuten och var rätt anonym matchen igenom. Det verkar som att belgaren fallit in i något av en slum då han inte gjort mål i ligan sedan 27:e september.

Oussama Assaidis Stoke spelade som bekant i helgen mot Liverpool och i den matchen var 26-åringen inte tillåten att delta i. När Stoke mötte Man Utd fanns dock marockanen med från start för första gången sedan början av oktober. Assaidi blev utbytt den 77:e minuten och stärkte inte direkt sina aktier. Likt många andra utlånade Liverpool-spelare så var Assaidis insats inte mer än OK.

Luis Alberto fanns inte med i Malagas trupp i deras match mot Real Madrid.

Joao Teixeira fanns inte med i Brightons trupp i deras match mot Fulham.

Tiago Ilori är tillbaks från skada men satt kvar på bänken hela matchen när Bordeaux spelade mot Lille.

Sebastian Coates är också tillbaks från skada men satt även han på bänken hela matchen när Sunderland spelade mot Chelsea. Startar ikväll (läs onsdag) i Sunderlands match mot Man City.

2 kommentarer
  1. Liten rättelse, både Tiago Ilori och Sebastian Coates satt på bänken den gångna helgen i sina respektive lag. Coates får tom starta ikväll mot Man City.

    • Sorry, ändrat det! Såg att de inte fick någon speltid och antog att de var fortsatt skadade.

Kommentarer är stängda.