Snabbchecken

Luis Alberto får fortsatt sparsamt med speltid i Malaga. I lagets bortamatch mot topplaget Atletico Madrid fick 22-åringen inleda på bänken och det dröjde till 86:e minuten innan spanjoren fick göra ett framträdande i matchen. Atletico Madrid vann matchen med 3-1 och Luis Alberto hann inte uträtta något på de få minuterna han spelade.

Iago Aspas är en annan spanjor som har fått sparsamt med speltid i sitt spanska La Liga lag. När 27-åringens Sevilla besökte Barcelona inledde han som vanligt på bänken. I den 73:e minuten fick Aspas hoppa in i matchen men då var ställningen redan 4-1 till hemmalaget. Barcelona fortsatte dominera matchen även när Aspas fanns på planen och spanjoren lyckades inte med något väsentligt på plan.

Jordon Ibes målform ser ut att hålla i sig. När 18-åringens Derby i lördags vann mot Watford med 2-1 gjorde Ibe ett av målen. Engelsmannen fanns med från start och gjorde en bra match även om han mattades av lite i andra halvlek och till följd blev utbytt i den 74:e minuten. Ibes mål kan ni se cirka 40 sekunder in i nedanstående klipp:

Andre Wisdom fanns som möjligt med från start på högerbackspositionen i helgen när West Brom besökte Chelsea i sydvästra London. Den 21-åriga engelsmannen hade spelat något knackigt och inte direkt imponerat precis innan landslagsuppehållet, men i lördags så var den gamla Wisdom tillbaka igen. Han höll det relativt tätt på sin högerkant, även om det är väldigt svårt att hålla Hazard tyst i 90 minuter så lyckades Wisdom med det rätt bra mestadels av matchen.

Joao Teixeira satt kvar på bänken hela matchen när Brighton spelade 3-3 borta mot Norwich.

Divock Origis Lille spelade ingen match i helgen.

Sebastian Coates är skadad.

Tiago Ilori är skadad.

Oussama Assaidi satt kvar på bänken hela matchen när Stoke förlora borta mot Burnley med 1-2.

4 kommentarer
 1. Trist att Ilori fortfarande är skadad. Hade verkligen varit intressant att följa honom nu, med tanke på hur vår £20m-Lovren presterar…

  Desto roligare att Ibe fortsätter att måla. Både han och Wisdom borde vara högaktuella för nästa säsongs trupp. Det var nog längesen Liverpool hade så här många intressanta utlånade spelare.

 2. Håller med! Visst för att det är svårt att bedöma eftersom det är Championship det handlar om, men ändå känns Ibe väldigt intressant. Jag hade hellre sett honom tillbaka i Januari än typ Redmond som det har pratats lite om på senaste.
  Wisdom tycker jag, av det jag har sett, blir perfekt som back-up i nästa års trupp.
  Origi är given.
  Ilori får vi se om han lyckas hålla sig hel.
  Coates, Aspas och Assaidi skeppar vi (om nu någon vill ha dom), och så lånar vi ut Teixeira och Alberto igen tycker jag!

 3. Man kan ju fråga sig hur bra det är att låna ut spelare till sämre lags bänkar.

  Men kul med Ibe!

 4. Riktigt kul att det går framåt för Ibe. Jag personligen anser att vi borde ha behållit honom istället för att lägga 20 mille på Markovic, Ibe är bättre..

Kommentarer är stängda.