Tiago Ilori har fått spela igen, Teixeira ”man of the match” när Brighton mötte Ipswich samt tre nya tillskott i den här veckans utlåningskollen!

Snabbchecken

Tiago Ilori fick speltid igen för första gången på nästan fyra månader när hans Bordeaux spelade borta mot PSG i den franska cupen. Ilori spelade från start till slut i en match som PSG vann med 2-1. Ludovic Sane, som för det mesta bildar mittbackspar med Nicolas Pallois i Bordeaux, är och spelar afrikanska mästerskapen just nu vilket kan betyda att Ilori får mer speltid. Portugisen har haft väldigt svårt att ta en plats i laget efter att han skadat sig tidigt i säsongen.

Joao Teixeiras Brighton har gått knackigt på sistone. I lördags när man tog emot Brentford hemma på Falmer Stadium så fanns inte Teixeira med från start. Portugisen fick sitta kvar hela matchen på bänken och fick se sitt lag förlora med 0-1. I gårdagens match var det dock annat som gällde för Teixeira. 22-åringen fick chansen från start igen när Brighton tog emot den nuvarande ligatrean Ipswich, och han tog den. Teixeira gjorde två mål och till slut vann Brighton matchen med 3-2, Teixeira blev utsedd till matchens lirare och får förhoppningsvis fortsätta spela från start i framtiden. Målen kan ni se 30 respektive 40 sekunder in i nedanstående video:

Andre Wisdom spelade som vanligt från start när engelsmannen var tillbaka i Merseyside för att spela bortamatch mot Everton med sitt West Bromwich. 21-åringen spelade hela matchen på högerbackspositionen och gjorde en gedigen insats. Inget att skriva hem till mamma för men trots det stabilt och bra defensivt, kanske något oslipat offensivt arbete. Matchen slutade 0-0.

Luis Alberto fick sammanlagt 20 minuters speltid den senaste veckan som gått. När Albertos Malaga åkte till Sevilla börja han som vanligt på bänken men kom in sista 12 minuterna utan att genomföra något speciellt. Sevilla vann matchen med 2-0. När det igår vankades ligacup så kanske Alberto höll tummarna och hoppades på han i alla fall skulle få spela mer då. Så blev det inte utan den 22-åriga spanjoren spenderade 82 minuter på bänken innan han först fick komma in i matchen. Albertos chanser att stanna i Liverpool har inte direkt stärkts av hans lån hos Malaga, det kan man minst sagt säga.

Iago Aspas fick även han nöja sig med väldigt lite speltid den senaste veckan. 10 minuter blev det för spanjoren, i Sevillas match hemma mot Malaga där han spelade ett tag mot sin lagkamrat i Liverpool. Det verkar inte heller som att Aspas gör succé i Sevilla och han lär med största sannolikhet lämna Liverpool i sommar som det ser ut nu.

Divock Origi dras med en ljumskskada som håller borta honom från spel för tillfället.

Sebastian Coates satt kvar på bänken hela matchen när hans Sunderland förlorade borta mot Tottenham med 2-1.

*               *                *

NYA TILLSKOTT FÖR JANUARI MÅNAD

Jack Dunn är en av tre spelare ifrån Liverpools akademi som är på lån hos Cheltenham i League 2 under januari månad. Dunn är en anfallare som är väldigt omtyckt i akademin och det är många personer som vill se honom ta steget upp till A-laget. Den 20-åriga engelsmannen har hunnit med 3 matcher och har på dessa gjort 2 mål. Alla tre matcher har han spelat i 90 minuter.

Lloyd Jones är en mittback och den andra spelaren som är på lån hos Cheltenham. Jones är 19 år gammal och har även han spelat 3 matcher och fått 90 minuter i alla dessa. Enligt rapporter var han lite skakig i första matchen men har spelat upp sig i de senaste.

Kevin Stewart är den tredje spelaren som gått ut på lån hos Cheltenham. Stewart är 21 år gammal och värvades nyligen ifrån Tottenhams akademi. Precis som de andra två har Stewart spelat 90 minuter i de 3 matcherna han haft möjligheten att spela än så länge. Stewart gjorde mål i sin debut men efter det har det inte blivit några fler poäng.