[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

1557__9203__517d

Uppdatering:

Liverpool har nu lagt upp officiella bilder på sin hemsida över expansionen av Anfield. Se alla bilder och nyheten i sin helhet HÄR

* * *

Den såkallade ”Arena-frågan” är något som förföljt Liverpool FC under en mycket lång tid. Vi minns givetvis soppan under Hicks & Gilletts ledning, men även andra tidigare försök till en ny arena i Stanley Park som till syvende och sist alltid runnit ut i sanden.

Men nu verkar arena-frågan äntligen kunna få ett lyckligt slut – i alla fall om man får tro borgmästaren i Liverpool, Joe Anderson.

”We have now completed buying all the properties around ground so things will start happening quickly at last,” sade Anderson, efter att ha svarat ett fan på Twitter.

Liverpool är inställda på att presentera sina planer för den expanderade Anfield denna vecka, som kommer att se kapaciteten öka från 45.000 till 58.800 platser.

Den första fasen i utvecklingen kommer att se ’Main Stand’ bli en läktare med tre etager och en kapacitet på 20.000, som tar kapaciteten till 54.000. Den andra fasen kommer att se läktaren ’Anfield Road’ utökas för att slutföra ombyggnaden till 58.800.

Liverpool har inte kunnat släppa sina planer förrän de sista fastigheterna precis bakom huvudläktaren köpts upp,  något som borgmästare Anderson nu alltså säger har slutförts.
En tidig modell av den föreslagna ombyggnaden har läckt ut på nätet för en tid sedan, som sägs visa planerna på den expanderade huvudläktaren.

nya_anfield

Liverpools ägare John W. Henry sa i en intervju med BBC’s Football Focus under helgen att klubben ser fram emot att presentera sina planer angående utbyggnaden av Anfield inom de kommande veckorna:

“We’ll be releasing some drawings in the next few weeks. We’re excited about what we’ve seen and the design that we have.”

Liverpool undersöker även namnrättigheter för den utökade huvudläktaren, där klubbens sponsorer Carlsberg och Garuda Indonesia är två av de intresserade parterna.

Liverpool har för avsikt att ha allt arbete, inklusive planerna för ombyggnaden av ’96 Avenue ”, klara 2018.

* * *

 

Källor: This is Anfield, BBC

4 kommentarer
  1. görbra att de bygger ut, ett sånt otroligt tryck på biljetter.

    • Vet ej, kanske inte efterfrågas mer… Ingen idé att ha massa tomma stolar. Oavsett så är det väl ganska stort tycker jag!

    • Liverpool har ca 25.000 personer i kö för säsongskort. Råder ingen brist på intresse. Men byggår man om en sida av fyra kan man ju inte öka mycket mer än detta. Sen kanske det kommer fler utbyggnader i framtiden.

Kommentarer är stängda.