[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Idag meddelade FIFA att Barcelona kommer att kunna värva spelare i sommar. Detta eftersom Barcelona har överklagat bestraffningen om transferembargon i två raka transferfönster och bestraffningen kommer inte att träda i kraft förrän domen av överklagandet har kommit.

FIFA klargjorde i ett pressmeddelande: “The chairman of the Fifa appeal committee considered that the appeal lodged by the club is to be granted suspensive effect.”

“The chairman of the Fifa appeal committee, Larry Mussenden, took into consideration the sanctions imposed against the club, the complexity of the matter, the start date of the next registration period – 1 July 2014 – and the fact that the Fifa appeal committee does not seem in a position to take a decision on the main issue early enough so that an eventual appeal of the club against its decision before the Court of Arbitration for Sport would still be decided before the beginning of the next registration period.

“Consequently, the chairman considered that the appeal lodged by the club is to be granted suspensive effect.”

Barcelona förväntas värva både Alen Halilovic och Marc-Andre ter Stegen i sommar – och ytterligare förstärkningar kommer naturligtvis att införskaffas – i synnerhet med tanke på att klubben fortfarande löper risk att bli bestraffade med ett transferembargo i framtiden.

* * *

David Moyes jobbade med fyra övergångar samma dag som Manchester United beslutade sig för att sparka skotten. Moyes låg på Luke Shaws representanter om ett få ett beslut rörande en eventuell flytt till United, samtidigt som han även försökte signa Toni Kroos. Dessutom jobbade Moyes med eventuella övergångar bort från United för talangerna Wilfried Zaha och Nick Powell (The Mirror).

Roberto Martinez vill signa Tom Cleverley i sommar. Mittfältarens kontrakt med Manchester United går ut året därpå och en prislapp på £8 miljoner förefaller trolig (The Daily Mail).

Arsenal är nära att komma överens om ett nytt kontrakt med Bacary Sagna (GOAL.com).

7 kommentarer
 1. Inte för att det är speciellt troligt att vi skulle värva från United men skulle inte Zaha vara ett ypperligt nyförvärv?
  Känns som han kan gå samma väg som Sterling under Rodgers; från en snabb men begränsad ytter till en offensiv spelare som kan spela på de flesta offensiva positioner och som ligger på högsta PL nivån.

  • Fast skulle United verkligen sälja till Liverpool? Känns som ett säkert sätt för en ny United-manager att snabbt göra sig impopulär bland de egna fansen.

  • Zaha ser ut att ha noll självförtroende. En träff med Dr. Pieters kanske skulle vara lägligt? Han hade ju kvaliteer innan han gick till United.

  • Begränsad ytter är inte vad jag hade valt att kalla Sterling för. Att en 18-åring har haft det tufft att finna sig i PL där han möter erfarna proffs varje dag är väll inte så lustigt. Men han har trotsallt vart en supertalang sedan bokstavligen barnsben. Frågan var väll inte hurvida han skulle utvecklas till en bra spelare utan snarare om han skulle kunna ta med sitt överlägsna spel från ungdomslagafotbollen till herrarnas serier.

   Om Zaha’s talang vet jag ytterst lite. Men ordet begränsad funkar nog bättre hos en viss Flanagan än hos Sterling.

  • Om jag förstod vad kingpin skrev så var de just att Sterling, när han kom till Liverpool, så har han varit en snabb men begränsad ytter. En Lennon i en röd tröja. Men efter den här säsongen så kan man knappast kalla Sterling för begränsad. Han har blivit bättre än vad jag någonsin trodde han skulle bli. Många kilo tyngre med musklen, fortfarande lika snabb, taktiskt extremt bra och defensiven har blivit kanon.

   Kanske skulle Zaha kunna få samma utveckling. Men jag skulle själv inte vilja se honom.

   Att kalla Flanno begränsad tycker jag är väldigt fel. Tycker att han har blivit riktigt bra. Både på höger och vänsterbacks positionen.

  • Vi kanske har olika sett att se på ordet begränsad. Jag som har sett Sterling spela i antalet u18 och reservlagsmatcher visste vilket spel grabben hade i sig. Att jämföra honom med Lennon hade tex aldrig slagit mig. Visst har hans snabbhet hjälpt honom, med har långt ifrån vart hans enda sträng på hans enorma lyra.

   Som jag skrev så var det i mina ögon snarare bataljen att klara det mentala steget(som troligtvis borde vara det svåraste för en sån supertalang som han) till PL.

   Att jag kallar Flanagan begränsad istället för att han kanske saknar de där rå-kvaliterna som man vill kalla talang. Utan istället, vad jag tror, tagit så långt som han nu har tagit sig på ren och skär vilja och ödmjukhet.

 2. Har svårt att se ManU scouta Moyes när de precis sparkat honom…:)

Kommentarer är stängda.